Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-06-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [02] ΜΑΡΚΟΣ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [03] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [04] ΕΥΑΓΟΡΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [05] ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [06] ΚΟΥΛΙΑΣ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [07] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [08] ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ
  • [09] ΑΝΑΝ ΝΤΕ ΣΟΤΟ
  • [10] ΤΟΚΕΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
  • [11] ΚΑΣΜΙΡ ΕΝΤΑΣΗ
  • [12] ΜΟΥΝΤΙΑΛ Ν
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2002

  • [01] ΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Χρίστος Πουργουρίδης απέρριψε εκτιμήσεις ότι στο πόρισμα για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου δεν καταλογίζονται ευθύνες στη Βουλή και τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το σώμα ότι δεν ψήφισε νόμους. Αυτό για το οποίο πιθανόν να μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει τη Βουλή, είπε, είναι ότι κάποιοι νόμοι που ψήφισε πιθανόν να ενεθάρρυναν ορισμένους επιτήδειους. Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο του Τρίτου προγράμματος του Ρικ, ο κύριος Πουργουρίδης τόνισε ότι στο πόρισμα αναφέρονται πράγματα τα οποία ήταν μεν γνωστά, αλλά τώρα έχουν τεκμηριωθεί με συγκεκριμένες καταγγελίες και επιρρίπτονται σαφώς ευθύνες. Ο κύριος Πουργουρίδης μίλησε για κουβαλητούς και βαλτούς, οι οποίοι τεχνηέντως επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες στη βουλή και χαρακτήρισε κακοήθεια την ενέργειά τους.

    [02] ΜΑΡΚΟΣ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Τις επικρίσεις εναντίον της Βουλής απέρριψε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού, τονίζοντας ότι το σώμα έκαμε περισσότερα απ΄όσα έπρεπε. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι η Βουλή ενέκρινε αρκετά νομοσχέδια και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τις αμετάκλητες αιτήσεις. Αναφερόμενος στο θέμα του γενικού Εισαγγελέα ο κύριος Κυπριανού είπε ότι στο πόρισμα καταγράφονται οι θέσεις του, τίς οποίες όμως η Βουλή δεν υιοθετεί πλήρως.

    [03] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Σε παρέμβασή του ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης επανέλαβε ότι η επίμαχη παράγραφος προστέθηκε την τελευταία στιγμή ύστερα από πρωτοβουλία βουλευτών του ΑΚΕΛ και ότι δεν του δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσει τίς θέσεις του. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Μαρκίδης απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Νομική Υπηρεσία δεν κινήθηκε ικανοποιητικά τονίζοντας ότι βρίσκονται υπό διερεύνηση εκατό υποθέσεις, ορισμένες από τις οποίες έχουν αχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ενω υπάρχει και μια καταδίκη.

    [04] ΕΥΑΓΟΡΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου χαρακτήρισε αντικειμενική την αναφορά για τις ευθύνες των διωκτικών αρχών, της Νομικής Υπηρεσίας και του Γενικού Εισαγγελέα, προσθέτοντας ότι δεν παρενέβη αυτεπάγγελτα για εξέταση των διαφόρων φαινομένων που παρουσιάζονταν κατα την επίμαχη περίοδο στην χρηματιστηριακή αγορά. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Ευαγόρου ανέφερε ότι το πόρισμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

    [05] ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Για ανοίκειες σκοπιμότητες καί πολιτική κερδοσκοπία κατα τη διαδικασία σύνταξης του πορίσματος μίλησε ο βουλευτής του Δησύ Πρόδρομος Προδρόμου. Σε δηλώσεις επίσης στο Τρίτο ο κύριος Προδρόμου ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ εκμεταλλεύτηκε την επιθυμία για ομοφωνία καί ήλθε την υστάτη στιγμή να ζητήσει εκβιαστικά την συμπερίληψη της παραγράφου που αφορά τον Γενικό Εισαγγελέα.

    [06] ΚΟΥΛΙΑΣ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Ο βουλευτής του Δήκο Ζαχαρίας Κουλίας απέρριψε τις επικρίσεις για ευθύνες της Βουλής και τόνισε ότι τό σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι η παραβίαση των νόμων από χρηματιστές και άλλους. Ταυτόχρονα απέρριψε τις επικρίσεις για εκβιασμούς και πιέσεις και τόνισε ότι το πόρισμα εγκρίθηκε ομόφωνα ύστερα από συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων καί επιχειρήματα.

    [07] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Ο Βουλευτής του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Δώρος Θεοδώρου εξέφρασε λύπη γιατί η παράκλησή του για διήμερη αναβολή της συζήτησης δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα να μήν υπάρχει εκπρόσωπος του κόμματός του στη συνεδρία. Ο κύριος Θεοδώρου χαρακτήρισε εμπεριστατωμένο το πόρισμα, το οποίο, είπε, καταλογίζει ευθύνες εκεί που πρέπει.

    [08] ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται απο το πρωϊ για να εξετάσει την πορεία των συνομιλιών στο Κυπριακό, σε συνδυασμό με τα σενάρια των πιθανών εξελίξεων που συζητούν Αθήνα και Λευκωσία. Η συνεδρία άρχισε στις εννέα και θεωρείται συνέχεια της συνεδρίας της εικοστής ενάτης Μαϊου, κατά την οποία ο Πρόεδρος Κληρίδης είχε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη. Στη σημερινή συνεδρία θα εκφράσουν τις θέσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί.

    [09] ΑΝΑΝ ΝΤΕ ΣΟΤΟ

    Ενημέρωση για τις απευθείας συνομιλίες επί του Κυπριακού όπως έχουν εξελιχθεί μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Κύπρο θα έχει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν από τον ειδικό σύμβουλό του Αλβαρο ντε Σότο. Ο κύριος Ανάν θα συναντηθεί το Σαββατοκύριακο με τον κύριος Ντε Σότο στη Ρώμη. Στο τέλος του μηνός ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα ετοιμάσει έκθεση για τις καλές του υπηρεσίες στη Κύπρο.

    [10] ΤΟΚΕΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

    Υπόθεση θανάτου τριανταεπτάχρονης μητέρας, λίγες ώρες μετά τον τοκετό, σε ιδιωτική κλινική της Πάφου, εξετάζει το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων. Πρόκειται για την Χριστοδούλα Χριστοδούλου από την Πάφο, η οποία εισήχθη στην κλινική και στις εννιάμισυ χθες το πρωί έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι με καισαρική τομή. Γύρω στις τέσσερις και τριάντα το απόγευμα, η Χριστοδούλου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου σε κωματώδη κατάσταση, όπου απεβίωσε στις εννέα το βράδυ παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να την συνεφέρουν. Σήμερα θα γίνει νεκροψία επί της σορού της άτυχης μητέρας για να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου της.

    [11] ΚΑΣΜΙΡ ΕΝΤΑΣΗ

    Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στη μεθόριο Ινδίας - Πακιστάν, στο διαφιλονικούμενο Κασμίρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άμαχοι στην πακιστανική πλευρά των συνόρων. Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το ινδικό πυροβολικό έπληξε χωριά της περιοχής, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο βρέφη. Οι πακιστανοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Η Ινδία ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για ανταλλαγή πυρών, που σημειώνεται συχνά στα σύνορα των δύο χωρών.

    [12] ΜΟΥΝΤΙΑΛ Ν

    Δανία και Σενεγάλη εξήλθαν ισόπαλες ένα-ένα, στον πρώτο σημερινό αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία. Στις δώδεκα άρχισε ο αγώνας Καμερούν-Σαουδικής Αραβίας, ενώ στις δύο και τριάντα, η Γαλλία αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη. Ολοι οι αγώνες μεταδίδονται απευθείας από το Ρικ Ενα. Εξάλλου, στις εννέα το βράδυ θα μεταδοθεί, επίσης από το Ρικ Ενα, το πρόγραμμα Μουντιάλ Σπέσιαλ, με εκτεταμένα στιγμιότυπα από όλους του αγώνες της ημέρας.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αραιές ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια ισχυροί μέχρι πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τις αυγινές ώρες σε μερικές παράλιες περιοχές αναμένεται να σχηματισθεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 13 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ, βορειανατολικοί στην αρχή και αργότερα νοτιανατολικοί ως νοτιοδυτικοί. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 βαθμούς στα ανατολικά και νότια παράλια, στους 28 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στους 25 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 6 June 2002 - 13:57:28 UTC