Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-08-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΤΗΚ ΤΣΕΛΕΠΟΣ
  • [02] ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΤΗΚ
  • [03] ΑΒΕΡΩΦ ΑΤΗΚ
  • [04] ΠΙΤΤΟ ΑΤΗΚ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΑΤΗΚ
  • [06] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΑΤΡΟΙ
  • [07] ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΥΛΑΚΩΝ
  • [08] ΤΣΟΧΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ
  • [09] ΙΝΔΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΚ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2002

  • [01] ΑΤΗΚ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

    Πρόστιμο είκοσι εκατομμυρίων λιρών επέβαλε στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού για την τιμολογιακή πολιτική της τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Χριστόδουλος Τσέλεπος ανέφερε ότι η ΑΤΗΚ καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της με την επιβολή αθέμιτων τιμών στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να υπάρξει συσσώρευση υπερκερδών. Ο κύριος Τσέλεπος διευκρίνισε ότι ενω η ΑΤΗΚ για το 2000 είχε προϋπολογίσει κέρδη είκοσι-τριών εκατομμυρίων λιρών, τελικά ξεπέρασαν τα εξήντα-τέσσερα εκατομμύρια λίρες γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά. Αυτό, είπε, συνέβαινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο κύριος Τσέλεπος είπε επίσης ότι το αποτέλεσμα της εφαρμογής της τιμολογιακής πολιτικής της ΑΤΗΚ παραβιάζει τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού.

    [02] ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΤΗΚ

    Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ Ευστάθιος Παπαδάκης χαρακτήρισε εντελώς άκυρη την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο Πρόγραμμα ο κύριος Παπαδάκης απέρριψε τα περί υπερκερδών και διευκρίνισε ότι πρόκειται για περίσσευμα. Είπε επίσης ότι τό τριάντα τοις εκατόν του περισσεύματος αυτού δεν προέρχεται από τα τέλη, αλλά από επενδύσεις και άλλες υπηρεσίες που προσφέρει η ΑΤΗΚ. Ο κύριος Παπαδάκης ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ την ερχόμενη Τρίτη καί πρόσθεσε ότι το πιθανότερο είναι η Αρχή να εφεσιβάλει την απόφαση.

    [03] ΑΒΕΡΩΦ ΑΤΗΚ

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι τόσο η απόφαση, όσο και το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στην ΑΤΗΚ έχουν δημιουργήσει κάποια αναστάτωση, αλλά, και προβληματισμό. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Νεοφύτου ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει η αγορά των τηλεπικοινωνιών και να μετοχοποιηθεί η Αρχή Τηλεπικοινωνιών.

    [04] ΠΙΤΤΟ ΑΤΗΚ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής Νίκος Πιττοκοπίτης δήλωσε ότι η Επιτροπή θα μελετήσει σύντομα το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την επιβολή προστίμου στην ΑΤΗΚ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σε δηλώσεις επίσης στο ΡΙΚ ο κύριος Πιττοκοπίτης ανέφερε ότι είναι εξόφθαλμο το κριτήριο, πως, όταν ένας μή κερδοσκοπικός οργανισμός, όπως η ΑΤΗΚ, πραγματοποιεί τεράστια κέρδη, που αποτελούν περιουσία του ίδιου του λαού, επιβάλλεται η διαφοροποίηση του τιμολογίου του, εκεί όπου είναι δυνατόν.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΑΤΗΚ

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής Λευτέρης Χριστοφόρου χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και κάλεσε την Αρχή Τηλεπικοινωνιών να την εφαρμόσει αμέσως. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Χριστοφόρου ανέφερε ότι η Ατήκ πρέπει να μειώσει τα τέλη, όπου έχει τη δυνατότητα, γιατί εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι τα υπερκέρδη αποτελούν προϊόν υπερχρεώσεων των καταναλωτών.

    [06] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΑΤΡΟΙ

    Ο υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης δήλωσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε αντικατάσταση των καρδιολόγων Μιχάλη Μηνά καί Ιωσήφ Μουτήρη του νοσοκομείου Λεμεσού, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Σαββίδης διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο δεν θα υποβαθμισθεί, αλλά θα αναβαθμισθεί η καρδιολογική κλινική Λεμεσού προς όφελος των ασθενών. Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από την Αστυνομία και ότι διεξάγεται και πειθαρχική έρευνα εναντίον των δύο γιατρών. Για το σκοπό αυτό έχει διορισθεί ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Μαλλής ως ερευνών λειτουργός.

    [07] ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΥΛΑΚΩΝ

    Νέος Διευθυντής του Τμήματος Φυλακών διορίστηκε ο Πανίκος Κυριάκου, αξιωματικός παρά τον αρχηγό της Αστυνομίας. Ο διορισμός έγινε από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας. Ο Πανίκος Κυριάκου, 58 ετών, αναμένεται να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του την ερχόμενη εβδομάδα.

    [08] ΤΣΟΧΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ

    Ο υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο και αναχώρησε το πρωί επιστρέφοντας στην Αθήνα. Κατά την εδώ παραμονή του ο κύριος Τσοχατζόπουλος είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εμπορίου Νίκο Ρολάνδη με τον οποίο υπέγραψε συμφωνίες για συνεργασία στους τομείς της βιομηχανίας, της ενέργειας και του τουρισμού.

    [09] ΙΝΔΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΚ

    Η Κίνα και η Ινδία εξέφρασαν έντονη αντίθεση σε οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράκ για ανατροπή του προέδρου Σάνταμ Χουσέϊν. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας παρατήρησε ότι τυχόν χρήση βίας εναντίον του Ιράκ θα επιτείνει την αστάθεια και την ένταση στην περιοχή, ενώ, πρόσθεσε, δεν θα λύσει το ιρακινό πρόβλημα. Εξάλλου ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί ένοπλη δράση εναντίον οποιασδήποτε χώρας, και ιδιαίτερα, είπε, ενέργεια που θα έχει στόχο την αλλαγή του καθεστώτος μιας χώρας. Οι δύο υπουργοί έκαμαν τις δηλώσεις μετά την προειδοποίηση του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για προληπτικό κτύπημα εναντίον του Ιράκ. Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ο οποίος προειδοποίησε ότι τυχόν επίθεση κατά του Ιράκ θα βυθίσει τη Μέση Ανατολή σε χάος.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με μέτριους θαλάσσιους ανέμους τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια και τ' ανατολικά παράλια, στους 30 στα δυτικά και τα βόρεια και στους 27 στα ορεινά.

    Αίθριος θα είναι ο καιρός και το βράδυ.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους 20 στα δυτικά και στους 16 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 28 August 2002 - 10:16:32 UTC