Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-08-29

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΙΣΙΟΝ
  • [02] ΚΙΒΡΙΚΟΓΛΟΥ ΚΡΙΣΗ
  • [03] ΜΙΧΟΣ ΚΙΒΡΙΚΟΓΛΟΥ
  • [04] ΕΥΡΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΓΚΥΡΑ
  • [06] ΚΛΟΣΟΝ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ
  • [07] ΓΑΖΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
  • [08] ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΠΑΦΟΣ
  • [09] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΛΗΡΩΣΗ
  • [10] ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2002

  • [01] ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΙΣΙΟΝ

    Αίσιο τέλος διαφαίνεται στην εργατική διαφορά στις Τράπεζες.

    Οι τραπεζικοί υπάλληλοι απαντούν θετικά στη μεσολαβητική πρόταση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Μουσιούττα, αλλά αναμένεται ακόμη η απάντηση του Συνδέσμου Τραπεζών.

    Ο γενικός γραμματέας της Ετύκ Λοϊζος Χατζηκωστής με δηλώσεις στο ΡΙΚ, εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόταση, την οποία χαρακτήρισε πεντακάθαρη. Ο κύριος Χατζηκωστής είπε ότι θεωρεί δεδομένο ότι η Ετύκ θα ανταποκριθεί θετικά.

    Ο υπουργός Εργασίας Ανδρεάς Μουσιούττας, εξηγώντας την πρότασή του, δήλωσε ότι προσπάθησε να δώσει το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν ευελιξία, αλλά ταυτόχρονα να κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    [02] ΚΙΒΡΙΚΟΓΛΟΥ ΚΡΙΣΗ

    Ο απερχόμενος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουσεϊν Κιβρίκογλου προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ενωση για κίνδυνο μεγάλης κρίσης, σε περίπτωση που αγνοηθούν τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού.

    Είναι αδύνατο, είπε, να επιλυθεί το Κυπριακό με μια προσέγγιση που δεν θα λαμβάνει υπόψη την παρούσα κατάσταση, αλλά αντίθετα θα ενισχύει, όπως ισχυρίστηκε, τη θέληση των Ελληνοκυπρίων να κυριαρχήσουν σε ολόκληρο το νησί.

    Σε αντίθετη περίπτωση, πρόσθεσε, μια περίοδος συνεχούς κρίσης μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών στην ανατολική Μεσόγειο, περιλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα καταστεί αναπόφευκτη.

    [03] ΜΙΧΟΣ ΚΙΒΡΙΚΟΓΛΟΥ

    Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποβολή προτάσεων από τα Ηνωμένα Εθνη, δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, επισημαίνοντας ότι η μη υποβολή θα διαιωνίσει το αδιέξοδο και θα ενισχύσει την ντε φάκτο διχοτόμιση της Κύπρου.

    Μιλώντας στο συνέδριο των αποδήμων ο κύριος Παπααπέτρου πρόσθεσε ότι εκείνο που μένει ασαφές είναι ο χρόνος υποβολής των προτάσεων και εξέφρασε την προσωπική εκτίμηση ότι αυτό δεν θα γίνει πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών στην Τουρκία στις τρεις Νοεμβρίου.

    Αναφερόμενος στις τουρκικές απειλές με αφορμή την ομιλία του στρατηγού Κιβρίκογλου, ο κύριος Παπαπέτρου σημείωσε ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα καθώς κανένας δεν έχει δικαίωμα να υποτιμά ή να αγνοεί τις απειλές αυτές.

    [04] ΕΥΡΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη στο αίτημα της Τουρκίας για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εφόσον έως τη σύνοδο κορυφής των Δεκαπέντε στην Κοπεγχάγη, τον Δεκέμβριο, τηρηθούν οι προϋποθέσεις που θέτουν οι Βρυξέλλες.

    Τη θέση αυτή διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, με τον οποίο επικοινώνησε από τη Στοκχόλμη για να τον διαβεβαιώσει ότι η διεύρυνση δεν τελειώνει στην Κοπεγχάγη με την ένταξη των δέκα νέων μελών.

    Τις ίδιες διαβεβαιώσεις έδωσε ο κύριος Παπανδρέου και στους υπουργούς Εξωτερικών της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, αναφέροντας ότι στη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης πρέπει να καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για την ένταξή τους.

    [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΓΚΥΡΑ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς και ο Ντερβίς Ερογλου είχαν διαβουλεύσεις στην Αγκυρα ενόψει της συνάντησης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη στο Παρίσι, στις έξι Σεπτεμβρίου.

    Επιστρέφοντας στα Κατεχόμενα ο Ντενκτάς είπε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να πληροφορηθεί από την ανώτατη ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τις απόψεις της για τα εσωτερικά της Τουρκίας και το Κυπριακό.

    Ολοι γνωρίζουν, είπε, τις αρχές της Τουρκίας, η οποία είναι αποφασισμένη να τις εφαρμόσει.

    Ανέφερε ότι στην κορυφή των αρχών αυτών βρίσκεται η ισότιμη κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο να επανέλθουν οι Ελληνοκύπριοι στις πόλεις και τα χωριά τους και να δημιουργείται κίνδυνος.

    [06] ΚΛΟΣΟΝ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ

    Ο νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικολ Κλόσον, ο οποίος έφθασε χθες στην Κύπρο, επέδωσε το πρωί τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο Κληρίδη.

    Διαπιστευτήρια επέδωσε το πρωί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο νέος πρεσβευτής της Γερμανίας Γιόχεν Τρέμπες.

    [07] ΓΑΖΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

    Μια γυναίκα, ο γιος της και δύο ακόμη Παλαιστίνιοι από την ίδια οικογένεια, σκοτώθηκαν από οβίδες ισραηλινών αρμάτων μάχης στη Λωρίδα της Γάζας.

    Οι Παλαιστίνιοι ακοτώθηκαν από την έκρηξη οβίδας άρματος μάχης σε κατοικία σε συνοικία, στα νότια της πόλης της Γάζας, κοντά σε ισραηλινό οικισμό.

    Αλλοι πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις οβίδες που κατέστρεψαν το σπίτι.

    Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές ανακοίνωσαν ο στρατός συνέλαβε τρείς καταζητούμενους Παλαιστινίους, σε επιχειρήσεις στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα.

    Στρατιωτικός εκπρόσωπος στα Ιεροσόλυμα δήλωσε ότι τρία βλήματα όλμων, που εκτόξευσαν Παλαιστίνιοι, εξερράγησαν κοντά σε οικισμό εποίκων στη Γάζα, δίχως να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.

    [08] ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΠΑΦΟΣ

    Νέος εμπρησμός αυτοκινήτου σημειώθηκε χθες τη νύκτα, αυτή τη φορά στην Πάφο.

    Από τη φωτιά, που τέθηκε κακόβουλα στις τρεις μετά τα μεσάνυκτα το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Το αυτοκίνητο, που ανήκει στην ειδική αστυνομικό Μαρία Βασιλείου, από την Πάφο, ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της.

    [09] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΛΗΡΩΣΗ

    Με συμμετοχή 32 ομάδων θα γίνει το απόγευμα στο Μονακό η κλήρωση για την πρώτη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ. Οι ομάδες θα χωρισθούν σε οκτώ ομίλους. Κάθε ομάδα θα δώσει έξι αγώνες, τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας.

    Η κλήρωση αρχίζει στις πέντε και θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ-1.

    [10] ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ

    Η ΑΕΛ και Ανόρθωση αγωνίζονται απόψε στους επαναληπτικούς αγώνες της προκριματικής φάσης του Κυπέλλου Ουέφα.

    Η ΑΕΛ αντιμετωπίζει στις επτάμισυ στο Τσίρειο Στάδιο τη Φερενσβάρος Ουγγαρίας. Στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει η ουγγρική ομάδα με 4-0.

    Η Ανόρθωση αγωνίζεται στις εννέα στο Λουξεμβούργο με την Γκρεβενμάχερ. Στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει η ομάδα της Αμμοχώστου με 3-0.

    Περιγραφή και των δύο αγώνων θα μεταδίδεται από το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Ο καιρός το απόγευμα θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στο εσωτερικό και τα ορεινά.

    Θερμοκρασία: 34 βαθμοί στο εσωτερικό, 32 στα νότια παράλια, 30 στα δυτικά και 25 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά θαλάσσιοι μέτριοι τεσσάρων μποφόρ. Θάλασσα, έως ταραγμένη. //

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 19 στα δυτικά και βόρεια και στους 15 στα υψηλότερα ορεινά. //

    Ο κινδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 29 August 2002 - 10:47:35 UTC