Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-11-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΙΧΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • [02] ΓΓ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ
  • [03] ΜΙΧΟΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [04] ΤΑΣΣΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [05] ΚΥΠΡΟΣ ΕΥΡΩ
  • [06] ΗΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • [07] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΙ
  • [08] ΚΑΝΝΑΒΗ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [09] ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΟΣΟ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΜΙΧΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΛΗΡΙΔΗ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης, με επιστολή στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν επισημαίνει την ανάγκη το όποιο σχέδιο λύσης του Κυπριακού να προβλέπει την ύπαρξη κράτους λειτουργικού, σύμφωνου με τα ψηφίσματα του διεθνούς Οργανισμού και συμβατού με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Επισημαίνει επίσης ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί κακή λύση, για χάρη της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου με δηλώσεις στο Τρίτο, διευκρινίζοντας ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν στην Αθήνα για ανάληψη κοινής διπλωματικής προσπάθειας προκειμένου να υπογραμμισθούν κάποιες θέσεις της πλευράς μας, εν όψει της υποβολής σχεδίου για το κυπριακό.

    [02] ΓΓ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν έχει λάβει επιστολές για το Κυπριακό από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους, το Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και τον Ολλανδό Πρωθυπουργό Βιμ Κοκ. Οπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, και οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα και στο σχέδιό του. Εγινε επίσης γνωστό ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γενικό Γραμματέα, εξέφρασε την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις προσπάθειές του. Ο κύριος Παπανδρέου επισήμανε ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να συνάδει με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    [03] ΜΙΧΟΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου τόνισε ότι τα όσα ανέφερε στο Λονδίνο για τη μορφή λύσης του Κυπριακού, περιλαμβάνονται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 1989, οι οποίες επαναβεβαιώθηκαν τους τελευταίους μήνες. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Παπαπέτρου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στις δηλώσεις του περιέγραψε το κλασικό μοντέλο της ομοσπονδίας που αποτελεί την πολιτική της ελληνοκυπριακής πλευράς τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια καί το οποίο συστηματικά καί πεισματικά απορρίπτει η Αγκυρα και ο Ντενκτάς. Ο εκπρόσωπος μίλησε για διαστρεύλωση των δηλώσεων από ορισμένους, οι οποίοι, όπως είπε, δεν έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις για να μπορούν να ξεχωρίσουν τήν έννοια της ομοσπονδίας και της συνομοσπονδίας.

    [04] ΤΑΣΣΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος του Δήκο και υποψήφιος για την προεδρία Τάσσος Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι σε περίπτωση υποβολής σχεδίου θα πρέπει να το μελετήσουμε σε βάθος καί να μην βιαστούμε να το απορρίψουμε ή να το αποδεχθούμε υπό το κράτος πανικού. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι εντείνονται οι πληροφορίες για την υποβολή σχεδίου καί υπενθύμισε ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών μίλησε για πλήρες και αυτοεφαρμοζόμενο σχέδιο, με την αποδοχή του οποίου δεν θα μένει τίποτε πρός διαπραγμάτευση. Αναφερόμενος στην επιστολή Κληρίδη πρός τον Κόφι Ανάν, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενό της. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν περιέχει αυτά τα οποία δημοσιεύονται πρόκειται για πολιτική που αποφασίστηκε στο Εθνικό Συμβούλιο.

    [05] ΚΥΠΡΟΣ ΕΥΡΩ

    Η Κύπρος είναι η μοναδική από τις υποψήφιες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρες που επιθυμεί να υιοθετήσει το ευρώ το συντομότερο δυνατό μετά την ένταξή της. Την επιθυμία αυτή της Κύπρου κατέθεσε στη κοινή συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των υποψηφίων για ένταξη χωρών, ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης.

    [06] ΗΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Ενισχυμένος παρουσιάζεται ο πρόεδρος Μπους μετά τις εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου, καθώς στα επόμενα δύο χρόνια της θητείας του θα έχει τον έλεγχο τόσο της Βουλής όσο και της Γερουσίας. Συμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδίδουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής και ανακτούν την πλειοψηφία στην Γερουσία. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι συμφωνα με τα αποτελέσματα, οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να αποσπούν σαφή εντολή υπέρ του προτεινόμενου από τον πρόεδρο Μπους πολέμου στο Ιράκ.

    [07] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΙ

    Δύο εβραίοι έποικοι σκοτώθηκαν το πρωί απο πυρά Παλαιστίνιου στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις ισραηλινές πηγές ασφαλείας, ο ένοπλος εν συνεχεία προσπάθησε να διαφύγει. Ππυροβολήθηκε όμως και σκοτώθηκε από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών που φρουρούσαν τον οικισμό.

    [08] ΚΑΝΝΑΒΗ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Εξι φυτά κάνναβης εντόπισαν άνδρες της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών στη Λεμεσό. Τα φυτά καλλιεργούσε στο σπίτι του τριαντάχρονος απο τη Λεμεσό ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή. Κατα τη διάρκεια έρευνας, κατασχέθηκε επίσης ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης. Ο τριαντάχρονος καλλιεργούσε τα φυτά σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού του, με τη βοήθεια λαμπτήρα μεγάλης ισχύος.

    [09] ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΟΣΟ

    Εληξε τα μεσάνχτα ο δεκατος τρίτος ραδιομαραθώνιος για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που διοργάνωσαν ο Ομιλος Λαικής και το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου. Απο τους μεχρι τώρα υπολογισμούς το ποσό που συγκεντρώθηκε φθάνει στο ένα εκατομμύριο εκατόν πενήντα χιλιάδες λίρες ενω δεν έχουν ακόμα υπολογισθεί όλα τα χρήματα που κατατέθηκαν απο τις διάφορες εκδηλώσεις αγάπης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Ο καιρός το απόγευμα θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα παράλια και στους 10 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 6 November 2002 - 15:48:51 UTC