Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-11-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΣΧΕΔΙΟ
  • [02] ΓΚΙΟΥΛ ΕΘΝΟ
  • [03] ΜΠΑΙΚΑΛ ΕΘΝΟ
  • [04] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΛΟΝΔΙΝΟ
  • [05] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΡΑΙΣ
  • [06] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΓΚΥΡΑ
  • [07] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ
  • [08] ΣΕΖΕΡ ΕΡΤΟΓΑΝ
  • [09] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
  • [10] ΓΑΖΑ ΚΑΜΙΚΑΖΙ
  • [11] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΙΠΛΟ
  • [12] ΕΗΤΣ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [13] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ
  • [14] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΣΧΕΔΙΟ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς ετοίμασε έγγραφο με τροποποιήσεις του σχεδίου Ανάν και ειδικότερα στους χάρτες και τα χρονοδιαγράμματα για τα διάφορα στάδια μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Το Κυπριακό πρακτορείο μετέδωσε ότι το έγγραφο του Ραούφ Ντενκτάς με τις τροποποιήσεις επί του εισαγωγικού σημειώματος, βρίσκεται ήδη στα χέρια της Αγκυρας για μελέτη, προτού επιδοθεί στα Ηνωμένα Εθνη. Ο σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη, Εργκούν Ολγκιούν, απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες και είπε απλώς πως ο κατοχικός ηγέτης θα γνωστοποιήσει πολύ σύντομα τις ιδέες του.

    [02] ΓΚΙΟΥΛ ΕΘΝΟ

    Ως μια προσφορά που θα μπορούσε να μελετηθεί και συζητηθεί, θεωρεί ο νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ το σχέδιο Ανάν. Μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι δεν πιστεύει πως η μη λύση αποτελεί λύση και πρόσθεσε ότι θα κάμει ό,τι μπορεί για μια έντιμη, όπως είπε, συμφωνία που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές στο νησί.

    [03] ΜΠΑΙΚΑΛ ΕΘΝΟ

    Εξ άλλου ο αρχηγός του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ντενίς Μπαϊκάλ μιλώντας επίσης στην Εθνοσυνέλευση, ανέφερε ότι θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά οι απόψεις του Ραούφ Ντενκτάς. Είπε επίσης ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένεται μια συμφωνία επί των προτάσεων Ανάν πριν από τη σύνοδο της Κοπεγχάγης και εξέφρασε την άποψη ότι τέτοια ζωτικής σημασίας θέματα δεν θα μπορούσαν να συζητηθούν κάτω από πίεση.

    [04] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΛΟΝΔΙΝΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συναντηθούν, η επιθυμία της ελληνικής κυπριακής πλευράς για λύση και επανένωση της Κύπρου και η επιθυμία της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε δηλώσεις στο Λονδίνο, ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι δεν είναι πρόβλημα αν αυτό γίνει πριν ή μετά από την Κοπεγχάγη. Μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε η ελληνική κυπριακή αδελφότητα σε Βρετανούς βουλευτές και μέλη της Βουλής των Λόρδων, ο κύριος Κασουλίδης επανατόνισε την πρόθεση της ελληνικής κυπριακής πλευράς να εργασθεί εποικοδομητικά για λύση έως τις 12 Δεκεμβρίου, αλλά και μετά την Κοπεγχάγη, εάν κάτι τέτοιο δεν καταστεί δυνατό, λόγω της τουρκικής στάσης.

    [05] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΡΑΙΣ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμβάλουν ώστε η δυναμική επίλυσης του Κυπριακού να συνεχισθεί και μετά τη σύνοδο της Κοπεγχάγης, αν μέχρι τότε δεν καταστεί δυνατό να επιλυθεί το πρόβλημα. Τη διαβεβαίωση έδωσε στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου η Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράϊς, σε συνάντησή τους στην Ουάσιγκτων. Η κυρία Ράις ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν λύση του Κυπριακού τώρα, αλλά καθώς γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, και η αρνητική στάση του Ραούφ Ντενκτάς δεν επιτρέπει αισιοδοξία, σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να πιέζει για λύση ακόμη και μετά την Κοπεγχάγη. Εξάλλου ο κύριος Παπανδρέου δήλωσε ότι και για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό, αν δεν λυθεί το Κυπριακό μέχρι την Κοπεγχάγη, να μη ξεχασθεί, αλλά να υπάρξει μια νέα δυναμική που θα συνεχισθεί και μετά τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών.

    [06] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΓΚΥΡΑ

    Σε μια αιφνίδια εξέλιξη, ανακοινώθηκε χθες στην Αθήνα ότι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Αγκυρα στις 4 Δεκεμβρίου, μιαν εβδομάδα πριν από τη σύνοδο της Κοπεγχάγης, για συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γιακίς.

    [07] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα συμπεριληφθεί στην επόμενη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κοπεγχάγη στις δώδεκα Δεκεμβρίου. Μιλώντας ψες μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου πήρε μέρος στή σύνοδο των προέδρων των κοινοβουλίων των υπό ένταξη χωρών, ο κύριος Χριστόφιας είπε επίσης ότι είναι αδύνατο σήμερα, αφού η τουρκική πλευρά δεν έχει απαντήσει θετικά ή αρνητικά στο σχέδιο του Κόφι Ανάν, να υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση και λύση του κυπριακού.

    [08] ΣΕΖΕΡ ΕΡΤΟΓΑΝ

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αχμέτ Σεζέρ πήγε χθες βράδυ στο Βερολίνο στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας για να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Γερμανίας στο αίτημα της χώρας του για ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Για τον ίδιο σκοπό μεταβαίνει σήμερα στη Γαλλία για επαφές ο νικητής των εκλογών και ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ταγίπ 'Ερντογαν.

    [09] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

    Στα κατεχόμενα, ενενηντα δύο οργανώσεις πραγματοποιούν σήμερα εκδήλωση υπέρ της λύσης του Κυπριακού και της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα χαρακτήρισε το συλλαλητήριο ιστορικό και έγραψε ότι οι τουρκοκύπριοι θα συγκεντρωθούν για να ακουστεί η φωνή και η θέση τους, η οποία έχει διαχωριστεί από αυτή του Ραούφ Ντενκτάς.

    [10] ΓΑΖΑ ΚΑΜΙΚΑΖΙ

    Παλαιστίνιος καμικάζι σκοτώθηκε από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου που οδηγούσε ο ίδιος εναντίον Ισραηλινού φυλακίου, στη Λωρίδα της Γάζας. Την ευθύνη για την έκρηξη από την οποία σκοτώθηκε μόνο ο οδηγός, ανέλαβε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Οπως έγινε γνωστό, η επίθεση θα γινόταν σε αντίποινο για το θάνατο δύο Παλαιστινίων τοπικών ηγετών ενόπλων στρατιωτικών οργανώσεων στο προσφυγικό οικισμό της Τζενίν. Οι δύο παλαιστίνιοι, οι οποίοι καταζητούνταν από τους ισραηλινούς για αρκετούς μήνες, κρύβονταν σε σπίτι φίλου τους, το οποίο επλήγη από τον ισραηλινό πύραυλο.

    [11] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΙΠΛΟ

    Δυο αδέλφια από την Ορούντα, οι Χαράλαμπος και Κώστας Χαραλάμπους, ηλικίας δεκαεννέα και δέκα επτά χρόνων, σκοτώθηκαν χθες βράδυ σε φοβερό δυστύχημα που συνέβη στο δρόμο Αγροπηπιάς-Μιτσερού, έξω από το Μιτσερό. Ο πρώτος είναι εθνοφρουρός και ο δεύτερος μαθητής. Στο ίδιο δυστύχημα τραυματίστηκαν επίσης κρίσιμα ο φίλος των δύο νέων Βασίλης Λάμπρου, ηλικίας είκοσι ενός χρόνων, επίσης από την Ορούντα και ο Γιαννάκης Νεοφύτου, σαράντα χρόνων, από τον Αστρομερίτη. Η Αστυνομία παρακαλεί οποιονδήποτε γνωρίζει ο,τιδήποτε για το δυστύχημα, να επικοινωνήσει με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

    [12] ΕΗΤΣ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Πέντε νέα κρούσματα της ασθένειας Εητς, αναφέρθηκαν στην Κύπρο τον περασμένο Ιούνιο. Η αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε σε άτομα ηλικίας είκοσι-δύο ετών και άνω.

    [13] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ

    Απόψε θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ΡΙΚ Ενα θα μεταδώσει απευθείας τον αγώνα Ρόμα - Αρσεναλ, στις εννέα και σαράντα πέντε. Θα μεταδοθούν επίσης εκτενή στιγμιότυπα από τους άλλους τρεις αγώνες που είναι: Βαλένθια-Αγιαξ Λεβερκούζεν-Μπαρτσελόνα και Νιούκασλ-Ιντερ.

    [14] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα θα εμφανίζονται νεφώσεις, κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα ειναι κυρίως βορειανατολικοι ως νοτιανατολικοί ασθενείς τριών μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα έως μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμενη. Θερμοκρασία: 21 βαθμοί στο εσωτερικό, 22 στα παράλια και 13 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 27 November 2002 - 10:10:37 UTC