Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-02-11

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
  • [02] ΚΑΣΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟ
  • [03] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΣΧΕΔΙΟ
  • [04] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΩΙ
  • [06] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΤΑΣΣΟΣ
  • [07] ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΝΕΟ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΑΝΑΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν αναμένεται στην Κύπρο στις 26 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα θα επισκεφθεί την Τουρκία και την Ελλάδα. Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι ο κύριος Ανάν θα φθάσει στην Κύπρο, αργά το απόγευμα, της εικοστής έκτης Φεβρουαρίου, προερχόμενος από την Αθήνα. Στη Λευκωσία, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών Μπράιν Κέλι, κληθείς να σχολιάσει την αναμενόμενη επίσκεψη του Κόφι Ανάν στην Κύπρο, είπε ότι στο παρόν στάδιο δεν έχει καμία πληροφόρηση. Ο κύριος Κέλι επεσήμανε πως εάν υπάρξει οτιδήποτε επί του θέματος, θα ανακοινωθεί από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

    [02] ΚΑΣΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟ

    Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ότι τα Ηνωμένα Εθνη, ενισχυμένα από το διεθνή παράγοντα είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν εντατικά με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να υπάρξει κατάληξη μέσα στις προθεσμίες που έχει καθορίσει ο Γενικός Γραμματέας. Ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε ότι δεν αναμένει να επιτευχθεί λύση στα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου, παρόλον, όπως είπε, που θα είναι μια περίοδος σημαντικής κινητικότητας καί έντονης δραστηριότητας του διεθνούς παράγοντα. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με το κυπριακό θα υπάρξουν μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Ταγίπ Ερντογάν καί τον τερματισμό της κρίσης στο Ιράκ.

    [03] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΣΧΕΔΙΟ

    Ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι επισήμως δεν έχει αναφερθεί στην ελληνική κυπριακή πλευρά για ενδεχόμενο υποβολής νέου αναθεωρημένου σχεδίου από τα Ηνωμένα Εθνη. Ωστόσο, πρόσθεσε, τα Ηνωμένα Εθνη προβληματίζονται σοβαρά προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κύριος Κασουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι τα Ηνωμένα Εθνη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη πως οτιδήποτε θα μετέβαλλε τη φυσιογνωμία καί την ισορροπία θα μας βρει αντιμέτωπους. Πρόσθεσε ότι αν το νέο σχέδιο περιέχει οτιδήποτε που τείνει να εξευμενίσει τον Ντενκτάς, θα το απορρίψουμε. Είπε επίσης ότι έχουν γίνει προληπτικές ενέργειες από την κυπριακή κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

    [04] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Εξ άλλου ο Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι αναμένεται κατάθεση νέου αναθεωρημένου σχεδίου από τα Ηνωμένα Εθνη, που θα είναι ελαφρώς δυσμενέστερο από τα προηγούμενα. Σε δηλώσεις στο Τρίτο του ΡΙΚ ο κύριος Μαρκίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να παρακαμφθεί ο Ραούφ Ντενκτάς και να δοθεί το πράσινο φως από την Τουρκία, αλλά και να το επιτρέψει η ελληνική κυπριακή πλευρά..

    [05] ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΩΙ

    Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Αντρέας Χρίστου δήλωσε ότι τόσο το κόμμα του όσο καί οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης επιθυμούν εξελίξεις στο κυπριακό και ευόδωση των διαπραγματεύσεων Κληρίδη-Ντενκτάς. Επίσης επιθυμούν διαφοροποίηση της επίσημης τουρκικής στάσης και δυναμική παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα για επίτευξη λύσης. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Χρίστου ανέφερε ότι όπως φαίνεται σχεδιάζονται κάποιες εξελίξεις για μετά τις εκλογές στην Κύπρο.

    [06] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΤΑΣΣΟΣ

    Ιδιαίτερα έντονος έναντι του ανθυποψηφίου του Τάσσου Παπαδόπουλου, εμφανίστηκε με δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Αλέκος Μαρκίδης. Ο κύριος Μαρκίδης είπε ότι εάν εκλεγεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος, το μόνο που θα κάμνει είναι να ασχολείται με το να λύσει τα προβλήματα που έχει με το διεθνή παράγοντα, κληροδοτώντας τα έτσι στο λαό. Διερωτήθηκε επίσης εάν είναι σοφό ο Κυπριακός λαός να φορτωθεί αυτά τα προβλήματα και κατά πόσον η αντιπολίτευση δεν μπορούσε να προτείνει άλλον άνθρωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αφού, όπως είπε, υπάρχει θέμα πολιτικής συμπεριφοράς για τον Τάσσο Παπαδόπουλο και αντίδρασης από το εξωτερικό.

    [07] ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΝΕΟ

    Στην Ελλάδα, εντοπίστηκαν το πρωϊ κοντά στην Ικαρία τα συντρίμμια του μοιραίου νοσοκομειακού ελικοπτέρου που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά τα μεσάνυκτα και στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Τμήματα του ελικοπτέρου, το οποίο βρισκόταν σε αποστολή στην Ικαρία, βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του νησιού, σε απόσταση τριών έως τεσσάρων ναυτικών μιλίων από την ακτή. Στο ελικόπτερο, το οποίο χρησιμοποιείται για μεταφορά ασθενών, επέβαιναν ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης, ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής, οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί ασθενείς, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους τέσσερις στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε οι νεφώσεις θα αυξηθούν από τα δυτικά και ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και πιθανόν να πέσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί έως ανατολικοί μέτριοι, έως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους πέντε βαθμούς στο εσωτερικό, στους επτά στα παράλια και στον ένα βαθμό στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 11 February 2003 - 17:24:05 UTC