Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-02-13

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΚΛΟΣΟΝ 12
  • [03] ΚΑΙΡΙΚΑ
  • [04] ΧΙΟΝΙΑ
  • [05] ΟΔΗΓΟΣ ΠΝΙΓΜΟΣ
  • [06] ΡΟΗ ΦΡΑΓΜΑΤΑ
  • [07] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΥΨΗ
  • [08] ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΝΕΟ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΗΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τα Ηνωμένα Εθνη αποφασίζουν σήμερα τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, με στόχο την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος που έχει καθορίσει ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Κόφι Ανάν για επίλυση του προβλήματος. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε σύσκεψη, στις πέντε το απόγευμα ώρα Κύπρου, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, υπό το Γενικό Γραμματέα Κόφι Ανάν. Θα συμμετάσχουν ο ειδικός του σύμβουλος, Αλβαρο ντε Σότο, ο βοηθός Γενικός Γραμματέας, σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, ο ειδικός συντονιστής στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον και ο Βρετανός απεσταλμένος λόρδος Ντέηβιντ Χάνεη. Ηδη ο Κόφι Ανάν, ενημερώθηκε από χθες, για τα αποτελέσματα των απευθείας συνομιλιών, από τον Αλβαρο ντε Σότο.

    [02] ΚΛΟΣΟΝ 12

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στο ανώτερο επίπεδο για διευθέτηση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν, δήλωσε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία Μάϊκλ Κλόσον ύστερα από πρωϊνή συνάντησή με τον Πρόεδρο Κληρίδη. Ο χρόνος, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κύριος Κλόσον, στενεύει και οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να μην αφήσουν πέτρα ασήκωτη, προκειμένου να στηρίξουν τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για λύση του Κυπριακού.

    [03] ΚΑΙΡΙΚΑ

    Σοβαρά προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται σε διάφορα σημεία της Κύπρου λόγω των συνεχιζόμενων βροχών για δεύτερη ημέρα. Πολλά από τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί κυρίως από τις πλημμύρες λόγω της υπερχείλισης ποταμών, της κατάρρευσης γεφυρών και του αποκλεισμού αρκετών δρόμων λόγω κατολισθήσεων. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω του ότι ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στον ποταμό Πεδιαίο, στο Στρόβολο, όλα τα σπίτια και υποστατικά που βρίσκονται κατά μήκος του Πεδιαίου κινδυνεύουν και οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε διακόσιες και πλέον κλήσεις παγκυπρίως. Από αυτές οι περισσότερες ήταν στη Λευκωσία. Χειρότερες είναι οι συνθήκες σε πολλά πεδινά χωριά της επαρχίας Λευκωσίας και ιδιαίτερα στην περιοχή Αγίων Τριμιθιάς-Παλιομετόχου, όπου έχουν καταρρεύσει δύο γεφύρια.

    [04] ΧΙΟΝΙΑ

    Στο Τρόοδος το ύψος των χιονιών έφθασε στα σαράντα εκατοστόμετρα στην κορυφή του Ολύμπου και στα τριάντα στην πλατεία Τροόδους. Ολοι οι δρόμοι πρός το Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

    [05] ΟΔΗΓΟΣ ΠΝΙΓΜΟΣ

    Σε ασφυξία συνεπεία πνιγμού, οφείλεται ο θάνατος του Γιώργου Φακαλά, εξήντα δύο ετών, από το Δάλι, οδηγού μικρού λεωφορείου, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γιαλιά, έξω από το Πέρα Χωρίο Νήσου. Αυτό κατέδειξε νεκροψία την οποία διενήργησε το πρωί ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους. Ο άτυχος Φακαλάς βρέθηκε νεκρός στο κάθισμα του αυτοκινήτου του, δεμένος με τη ζώνη.

    [06] ΡΟΗ ΦΡΑΓΜΑΤΑ

    Εξι εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού εισέρευσαν στα φράγματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Σύμφωνα με το Τμήμα Υδάτων η συνολική εισροή νερού στα φράγματα μέχρι σήμερα έφθασε στα 133 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στο σαράντα οκτώ, κόμμα έξι τοις εκατόν της χωρητικότητάς τους. Κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο η ποσότητα του νερού στα φράγματα ανερχόταν στα εκατόν είκοσι οκτώ, κόμμα πέντε εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ή ποσοστό 47 τοις εκατόν.

    [07] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΥΨΗ

    Στα 36 δολλάρια το βαρέλι εκτοξεύθηκε η τιμή του πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς εντείνονται οι ενδείξεις για πόλεμο στο Ιράκ, και ενώ τα αμερικανικά αποθέματα βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 70. Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού πετρελαίου έφθασε σήμερα στην αγορά της Νέας Υόρκης τα 36 κόμμα 10 δολλάρια το βαρέλι, παρουσιάζοντας αύξηση τρίαντα τρία σεντ από χθες. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η αύξηση που παρουσίασαν οι τιμές του πετρελαίου, ξεπερνά το τριάντα τοις εκατόν.

    [08] ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΝΕΟ

    Επιχείρηση απομάκρυνσης των Φλαμίγκο από τη βόρεια πλευρά της Αλυκής Λάρνακας θα αναλάβει το Υπουργείο Γεωργιας, ύστερα από τη δραματική αύξηση θανάτων των πουλιών. Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους που επισκέφθηκε το πρωί την Αλυκή Λάρνακας ανακοίνωσε ότι τα νεκρά Φλαμίνγκο από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα έφθασαν στα σαράντα. Για το λόγο αυτό, είπε, δεν υπάρχει άλλη λύση από την απομάκρυνσή τους. Μέχρι το μεσημέρι, είπε ο κύριος Θεμιστοκλέους, θα είναι έτοιμα και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που γίνονται για να διαπιστωθεί αν όντως ο θάνατος των αποδημητικών πτηνών οφείλεται στο μόλυβδο που βρέθηκε στο στομάχι τους. Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ακόμα ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για απομάκρυνση και του Σκοπευτηρίου Λάρνακας, απ' όπου πιστεύεται ότι προέρχεται ο μόλυβδος που εντοπίζεται στην Αλυκή.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην περιοχή του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και θα καταστούν αργότερα σε νοτιοδυτικούς έως δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη έως κυματώδης και τοπικά πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα παράλια και στους δύο στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 13 February 2003 - 21:25:30 UTC