Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-03-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΟΣ
  • [02] ΒΑΓΔΑΤΗ ΧΑΜΟΣ
  • [03] ΜΑΧΕΣ ΑΛΛΟΥ
  • [04] ΜΠΛΕΡ ΙΡΑΚ
  • [05] ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
  • [06] ΤΖΑΛΕ ΔΟΤΗΣ
  • [07] ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2003

  • [01] ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΟΣ

    Εννιάχρονος από τη Μοσφιλωτή, ο Μιχάλης Πέτρου, έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του, τραυματίστηκε κρίσιμα και εννιά ώρες αργότερα ξεψύχησε στο νοσοκομείο. Ενώ έδινε μάχη για τη ζωή, πέθανε η γιαγιά του. Σύμφωνα με μαρτυρία, ο μικρός Μιχάλης έπεσε από ύψος έξι μέτρων, όταν προσπάθησε να κατεβεί από την ταράτσα του σπιτιού του, σαν τον Ταρζάν, με σχοινί που στερέωσε στα κάγκελα με πλαστικό μπουκάλι. Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις πέντε το απόγευμα. Ο μικρός Μιχάλης μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Λάρνακας και αργότερα στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εξέπνευσε στις διόμισυ μετά τα μεσάνυχτα. Γύρω στις εννιά το βράδυ, η γιαγιά του Μιχάλη άφησε την τελευταία της πνοή. Η κηδεία του μικρού Μιχάλη που ήταν το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας, θα γίνει αύριο στην εκκλησία Αγίας Μαρίνας στη Μοσφιλωτή. Η κηδεία της γιαγιάς του έγινε το πρωί στην Αυγόρου.

    [02] ΒΑΓΔΑΤΗ ΧΑΜΟΣ

    Νέους βομβαρδισμούς δέχονται από το πρωί η Βαγδάτη και τα προάστειά της τόσο απο τον αέρα όσο και από τη θάλασσα μετά τις ολονύκτιες σφοδρές επιθέσεις. Για πρώτη φορά εναντίον της ιρακινής πρωτεύουσας εκτοξεύονται πύραυλοι Τόμαχοκ και από αμερικανικά αεροπλανοφόρα που πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με τον Υπουργό Πληροφόρησης σκοτώθηκαν επτά Ιρακινοί και τραυματίστηκαν ενενήντα δύο. Κατά τις επιθέσεις χθες βράδυ επλήγησαν έργα υποδομής όπως τα υπουργεία Εξωτερικών, Πληροφοριών και Προγραμματισμού και κέντρο επικοινωνιών στην καρδιά της Βαγδάτης. Επλήγησαν επίσης το παλάτι Αλ -Σαλάμ που βομβαρδίσθηκε και την περασμένη εβδομάδα και θέσεις του ιρακινού στρατού στα ανατολικά και νότια προάστεια της ιρακινής πρωτεύουσας. Το Ρώϋτερ μετέδωσε ότι οι ψεσινοί βομβαρδισμοί ήταν οι πιο σφοδροί που διενεργήθηκαν έως τώρα.

    [03] ΜΑΧΕΣ ΑΛΛΟΥ

    Δέκα ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το πρωί την πόλη Νασιρίγια, η οποία αποτελεί σημαντική γραμμή ανεφοδιασμού στον Ευφράτη, για τις αμερικανικές δυνάμεις που κινούνται προς τη Βαγδάτη. Οπως μεταδόθηκε ερρίφθη και βόμβα βάρους εννιακοσίων κιλών. Καταστράφηκε κέντρο στρατιωτικής διοίκησης, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα θύματα. Στη Νασιρίγια διεξήχθησαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σφοδρές μάχες, κατά τις οποίες, οι Αμερικανοί πεζοναύτες υπέστησαν απώλειες. Θέατρο σφοδρών συγκρούσεων και βομβαρδισμών αποτέλεσε τη νύχτα και η πόλη Νατζάφ, στο κεντρικό Ιράκ. Σύμφωνα με τον Ιρακινό Υπουργό Τύπου, από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν είκοσι-έξι Ιρακινοί και τραυματίστηκαν εξήντα. Ανώτατοι αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού εκτιμούν ότι τις προσεχείς σαράνταοκτώ με εβδομήντα δύο ώρες μπορεί να διεξαχθεί μία καθοριστικής σημασίας μάχη κοντά στην Καρμπάλα, την ιερή πόλη των Σιιτών. Βορειότερα, σε μια από τις κύριες οδικές αρτηρίες προς τη Βαγδάτη, σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται γύρω από την πόλη Αλ Σαμάουα. Βρετανός στρατιωτικός ανέφερε ότι ιρακινές δυνάμεις εκτόξευσαν βλήματα όλμου εναντίον αμάχων που εγκατέλειπαν την Βασόρα. Συνολικά, είπε, ερρίφθησαν οκτώ βλήματα όλμου εναντίον χιλίων περίπου αμάχων που ανέμεναν να περάσουν γέφυρα που οδηγεί έξω από την Βασόρα.

    [04] ΜΠΛΕΡ ΙΡΑΚ

    Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος για την ανατροπή του Σάνταμ Χουσέϊν θα είναι δύσκολος και θα πάρει αρκετό χρόνο. Σε συνέντευξη στο Μπι-Μπι-Σι ο κύριος Μπλερ ανέφερε ότι τρομοκρατικές ομάδες διατηρούν δεσμούς με κάποια κράτη στο θέμα των όπλων μαζικής καταστροφής. Σε ότι αφορά τη μετά-Σάνταμ εποχή ο Τόνι Μπλερ είπε ότι τάσσεται υπέρ μιας αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο Τόνι Μπλερ είπε ακόμα ότι κατά τη συνάντηση που είχε στις Αζόρες με τον Πρόεδρο Μπους και τον Ισπανό ομόλογό του, συμφώνησαν ότι με απόφαση των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να ρυθμιστεί όχι μόνο η ανθρωπιστική πλευρά αλλά και η πολιτική διακυβέρνηση στο Ιράκ.

    [05] ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

    Συμβολικό δημοψήφισμα για το σχέδιο Αναν και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση, διοργανώνουν απόψε στην κατεχόμενη Κερύνεια τα κόμματα της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης, η πλατφόρμα "Αυτή η χώρα είναι δικής μας" και η επιτροπή για τον κοινό αγώνα των Τουρκοκυπρίων. Σε μια κάλπη που θα στηθεί συμβολικά, μπροστά στο κτίριο του λεγόμενου δημαρχείου Κερύνειας, θα προσέλθουν οι Τουρκοκύπριοι για να εκφράσουν τη θέλησή τους για λύση του Κυπριακοιύ και ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στον ίδιο χώρο θα ανάψει και φωτιά της ειρήνης. Η εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι το κατοχικό καθεστώς ετοιμάζεται να επιδείξει περισσότερη σκληρότητα από αυτή που επέδειξε την περασμένη Κυριακή στο χωριό Ελιά της Μόρφου,όπου συνελήφθησαν έξι διοργανωτές.

    [06] ΤΖΑΛΕ ΔΟΤΗΣ

    Βρέθηκε τελικά συμβατός δότης μυελού των οστών για την πεντάχρονη Τουρκοκύπρια Τζαλέ Σακάογλου. Η οικογένεια της μικρής Τζαλέ ενημερώθηκε για το ευχάριστο γεγονός από τη Διεθνή Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστή η ταυτότητα του δότη. Για τη μικρή Τζαλέ, που κατάγεται από την Λεμεσό και διαμένει στην κατεχόμενη Μόρφου, έγινε πολυήμερη δικοινοτική εκστρατεία συλλογής δειγμάτων αίματος, στην προσπάθεια εξεύρεσης συμβατού δότη μυελού των οστών.

    [07] ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

    Αποζημιώσεις δέκα δισεκατομμυρίων δολλαρίων για εξαπάτηση των καπνιστών σχετικά με τα ελαφρά τσιγάρα, "Λάιτ", διατάχθηκε να πληρώσει η διεθνής καπνοβιομηχανία Φίλιπ Μόρις. Η καπνοβιομηχανία δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου που αποφάνθηκε ότι οι καπνιστές παραπλανήθηκαν από την Φίλιπ Μόρις, ότι τα ελαφρά τσιγάρα, παρουσιάζουν λιγότερους κινδύνους από τα συνήθη τσιγάρα. Ο δικαστής ανέφερε ότι το αίτημα για αποζημιώσεις είναι δίκαιο, γιατί το κίνητρο της συγκεκριμένης καπνοβιομηχανίας ήταν σατανικό και οι ενέργειες της αποδεικνύουν κατάφορη περιφρόνηση των δικαιωμάτων του καταναλωτή.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Περίοδοι με αίθριο καιρό θα εναλλάσονται με νεφώσεις και ενδέχεται να πέσουν λίγες ελαφρές βροχές, το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειανατολικές έως νοτιανατολικές κατευθύνσεις, ασθενείς ως μέτριοι, τριών ως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια, έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και στους εννέα στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά και πάλι θα εμφανίζονται νεφώσεις, κυρίως στα παράλια.

    Αύριο και το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με παροδικές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα φέρουν βροχές σε μερικές περιοχές.

    Το ύψος των χιονιών στη κορυφή του Ολύμπου είναι 70 εκατοστά και στην πλατεία Τροόδους 50.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 28 March 2003 - 16:12:19 UTC