Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-05-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
  • [02] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ
  • [04] ΧΑΝΕΗ ΚΙΠΡΙΣ
  • [05] ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΡΚΟΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
  • [06] ΜΕΣΗ ΣΑΡΟΝ ΑΜΠΑΣ
  • [07] ΜΑΡΑΘΩ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
  • [08] ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑΣΗ
  • [09] ΠΟΔΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
  • [10] ΠΟΔΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
  • [11] ΠΑΟΚ ΤΕΛΙΚΟΣ
  • [12] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2003

  • [01] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΡΑΤΟΣ

    Σε μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση τους οι στρατιωτικοί στην Αγκυρα προειδοποίησαν τελεσιγραφικά ότι αυτοί είναι οι εγγυητές της Δημοκρατίας στην Τουρκία και όχι οι πολιτικοί. Παράλληλα προειδοποίησαν ότι θα αντισταθούν σε όλους όσοι θα επιχειρήσουν να διαταράξουν την ενότητα και την σύμπνοια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Τις πληροφορίες δημοσιεύει ο τουρκικός τύπος και σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Ρίκ στην Κωνσταντινούπολη, Φραγγώ Καράογλαν, πρόκειται για την αυστηρότερη προειδοποίηση των τούρκων στρατιωτικών τα τελευταία δύο χρόνια ενώ πολιτικοί αναλυτές την Αγκυρα την χαρακτηρίζουν τελεσίγραφο με πολλούς παραλήπτες.

    [02] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερτογαν δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα προβεί σε ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψης του αύριο στα κατεχόμενα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, προσθέτει, ο Τούρκος πρωθυπουργός να ανακοινώσει ότι θα δοθεί άδεια εισόδου των κυπριακών πλοίων στα τουρκικά λιμάνια και η δυνατότητα να ταξιδεύουν οι Ελληνοκύπριοι στην Τουρκία.

    [03] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιθυμεί την ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στους κόλπους της, αλλά άν αυτό δεν καταστεί δυνατό ως το Μάϊο του 2004, υπάρχουν και άλλες επιλογές, τόνισε ο ο επίτροπος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γκίντερ Φερχόϊγκεν. Μιλώντας με Τούρκους δημοσιογράφους χθες στο Βερολίνο ο Γκίντερ Φερχόϊγκεν επανέλαβε ότι το θέμα της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό αφορά τα Ηνωμένα Εθνη. Ο κύριος Φερχόϊγκεν χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το Κυπριακό και ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα να βρεθεί λύση, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Εθνη και την υποστήριξη της Ελλάδας και της Τουρκίας, πριν από την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [04] ΧΑΝΕΗ ΚΙΠΡΙΣ

    Ο εκπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό λόρδος Ντέϊβιντ Χάνεϊ δήλωσε ότι η άρση των απαγορεύσεων στη διακίνηση και τα άλλα βήματα που έχουν γίνει δεν αποτελούν λύση του Κυπριακού προβλήματος αλλά πρέπει να συζητηθούν και να ολοκληρωθούν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων. Σε δηλώσεις στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, ο Λόρδος Χάνεϊ υπογραμμίζει ότι το μόνο σχέδιο που υπάρχει είναι αυτό του Κόφι Ανάν και καλεί τον Ραούφ Ντενκτάς να προσέλθει και πάλι στην τράπεζα των συνομιλιών.

    [05] ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΡΚΟΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

    Η Βουλή αναμένεται να εγκρίνει το απόγευμα νομοσχέδιο για τροποποίηση των κανονισμών περί μηχανοκινήτων οχημάτων, ώστε να διευκολυνθεί η έκδοση προσωρινής άδειας κυκλοφορίας σε Τουρκοκύπριους, οι οποίοι επισκέπτονται τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας. Το νομοσχέδιο κατέθεσε, με τη μορφή του κατεπείγοντος ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Κίκης Καζαμίας.

    [06] ΜΕΣΗ ΣΑΡΟΝ ΑΜΠΑΣ

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σιαρόν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι συμφωνία θα υπάρξει μόνο αν αποσυρθεί το αίτημα για επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στα εδάφη τους.

    Η ισραηλινή ηγεσία εκτιμά ότι ενδεχόμενη επιστροφή των προσφύγων θα αποτελούσε δημογραφική αυτοκτονία για το εβραϊκό κράτος, ο πληθυσμός του οποίου φτάνει σήμερα τα 5,8 εκατομμύρια.

    Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, που ζουν σε διάφορες χώρες, έχουν καταγραφεί στην υπηρεσία αποκατάστασης του ΟΗΕ.

    [07] ΜΑΡΑΘΩ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

    Φοιτητές και μαθητές πραγματοποιούν από το πρωί καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα του Αεροδρομίου Λευκωσίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δεκάτου ενάτου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων, που αρχίζουν σήμερα. Στο χώρο του οδοφράγματος θα καταλήξει και ο συμβολικός μαραθώνιος από δρομείς του Αθλητικού Σωματείου Περικλής Δημητρίου. Το μεσημέρι θα επιδοθεί ψήφισμα σε εκπρόσωπο της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών. Αύριο, εξ άλλου, θα επιδοθούν ψηφίσματα στις πρεσβείες των πέντε χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας ενώ μεθαύριο θα αναπεμφθεί δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων στην Εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου, στα Πυργά.

    [08] ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑΣΗ

    Σε στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια πετρελαίου της Λάρνακας, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων. Το προσωπικό των διυλιστηρίων ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λιλλήκα, για να συζητήσει την πιθανότητα παραχώρησης κυβερνητικής εγγύησης, για τη συνέχιση των έργων αναβάθμισης των διυλιστηρίων. Η σημερινή μονάδα διύλισης της Λάρνακας πρόκειται να μετακινηθεί στο Βασιλικό το 2013.

    [09] ΠΟΔΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

    Η Ανόρθωση και η Αέλ προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου. Στους χθεσινούς δεύτερους ημιτελικούς η Αέλ νίκησε την Ομόνοια με 4-2 και το ΑΠΟΕΛ την Ανόρθωση με 1-0. Ο τελικός θα γίνει στο ΓΣΠ, το Σάββατο 17 Μαϊου.

    [10] ΠΟΔΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

    Επεισόδια σημειώθηκαν χθες βράδυ κατά το τέλος του αγώνα Ανόρθωσης - Αποέλ στο γήπεδο Αντώνης Παπαδόπουλος. Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, περίπου πεντακόσιοι φίλαθλοι εισήλθαν στο γήπεδο διαμαρτυρόμενοι μετά την αποβολή δύο ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης και ένας από αυτούς κτύπησε το διαιτητή του αγώνα. Ακολούθησε πετροβολισμός έξω από το γήπεδο με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά δύο φίλαθλοι και τρεις αστυνομικοί. Η Αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα, δύο από τα οποία είναι μαθητές. Εξ άλλου, κατά την ώρα της διεξαγωγής του αγώνα Ομόνοιας - Αέλ στο ΓΣΠ, δύο άτομα συνελήφθησαν γιατί προκαλούσαν ζημιές σε αυτοκίνητα έξω από το στάδιο.

    [11] ΠΑΟΚ ΤΕΛΙΚΟΣ

    Ο Πάοκ Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Αεκ και εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αρη. Το τέρμα του Πάοκ σημείωσε ο συμπατριώτης μας Γιαννάκης Οκάς.

    [12] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ

    Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο δεύτερος ημιτελικός αγώνας μεταξύ των ιταλικών ομάδων Μίλαν και Ιντερ για το Τσιάμπιονς Λήγκ.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί έως ανατολικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και στις προσήνεμες περιοχές ισχυροί, πέντε μποφόρ. Στα δυτικά παράλια θα πνέουν δυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη και στις ανατολικές προσήνεμες περιοχές έως κυματώδης. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 25 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 21 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους 13 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 8 May 2003 - 12:42:50 UTC