Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-07-09

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΙΑΚ-ΠΡΟΛΗΨΗ
  • [03] ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ ΑΙΓΑΙΟ ΝΕΟ
  • [04] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΣΥΛΛΑ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗ
  • [06] ΛΕΥΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
  • [07] ΑΜΥΝΑΣ ΑΘΗΝΑ
  • [08] ΙΑΚΩΒΟΥ ΟΠΛΑ
  • [09] ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΦΕΡΡΥ
  • [10] ΜΕΣΗ ΚΡΙΣΗ
  • [11] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΗΜΙ
  • [12] ΑΝΑΣΤΑ ΗΜΙ
  • [13] ΩΟΡΗΞΙΑ ΟΧΙ ΜΙΑ
  • [14] ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΙΝΕΖΟΣ
  • [15] ΚΕΤ ΠΟΙΝΗ
  • [16] ΠΟΔΟ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΑ
  • [17] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [18] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/07/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ελλάδα και Κύπρος προχωρούν σε προληπτικές κινήσεις σε διπλωματικό καί πολιτικό επίπεδο, για να αντιμετωπισθεί η τουρκική αντίδραση στις προσφυγές Ελληνοκυπρίων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Εντονα διαβήματα Ελλάδα προς Τουρκία για τη δράση του "Πίρι Ρέις" στο Αιγαίο.

    Κλίμα ενότητας προωθείται με το συλλαλητήριο της 17ης Ιουλίου, στο οποίο θα πάρουν μέρος όλα τα κόμματα πλην του Δησύ, δηλώνει ο Νίκος Κλεάνθους. Δεν επιτυγχάνεται η ενότητα μεπανηγύρια, απαντά ο Νίκος Αναστασιάδης.

    Παγκοινοτικό συλλαλητήριο ειρήνης απόψε στην κατεχόμενη Λεύκα.

    Στη Μπαγκλαντές εκφράζεται φόβος ότι περισσότεροι από τετρακόσιοι πνίγηκαν όταν βυθίστηκε ποταμόπλοιο γραμμής.

    Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας το απόγευμα, στο γήπεδο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, μικτής Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, κάτω των είκοσι-ενός ετών, και ομάδας ξένων ποδοσφαιριστών.

    [02] ΙΑΚ-ΠΡΟΛΗΨΗ

    Οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας προχωρούν σε προληπτικές κινήσεις σε διπλωματικό καί πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η τουρκική δραστηριότητα αναφορικά με το θέμα των προσφυγών Ελληνοκυπρίων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το θέμα αυτό συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Τάσσο Γιαννίτση. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό η Τουρκία, επικαλούμενη φόρτο εργασίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιχειρεί με διάφορους τρόπους να παραπέμψει κάποιες προσφυγές σε δικαστήρια του ψευδοκράτους. Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι κατα τις συνομιλίες του στην Αθήνα λήφθηκαν αποφάσεις για τους χειρισμούς και την τακτική που θα ακολουθεί. Λήφθηκαν επίσης αποφάσεις για συντονισμό ενεργειών από τις διπλωματικές αποστολές των δύο χωρών στο Στρασβούργο, στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τις πρεσβείες στην Αθήνα καί τη Λευκωσία. Ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι πολύ συντομα θα εκδοθούν αποφάσεις του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου γιά άλλες τέσσερις προσφυγές ελληνοκυπρίων εναντίον της Τουρκίας καί εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και αυτές θα είναι καταδικαστικές για την Αγκυρα.

    [03] ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ ΑΙΓΑΙΟ ΝΕΟ

    Σε έντονα διαβήματα προέβη η Ελλάδα προς την Τουρκία σχετικά με τις ερευνητικές δραστηριότητες του ωκεανογραφικού σκάφους "Πίρι Ρέις" στο Αιγαίο. Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε ότι με τα διαβήματα εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία της Ελλάδας, αλλά και η ανησυχία της για τις ερευνητικές δραστηριότητες του τουρκικού σκάφους. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, απαντώντας σε ερώτηση για την αναφορά του κυβερνήτη του "Πίρι Ρέις" ότι θα διεξαγάγει έρευνες στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του σκάφους. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το "Πίρι Ρέις" θα πραγματοποιεί έρευνες στο Αιγαίο μέχρι τις 19 Ιουλίου. Οπως εκτιμούν επιτελείς του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, η αναγγελία διεξαγωγής των ερευνών έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, διότι το σκάφος φέρει απηρχαιωμένο εξοπλισμό και αδυνατεί να προχωρήσει σε ουσιαστικές έρευνες.

    [04] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΣΥΛΛΑ

    Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δήκο Νίκος Κλεάνθους εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου για καταδίκη των μαυρων επετείων του πραξικοπήματος καί της εισβολής θα δημιουργήσει κλίμα ενότητας. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Κλεάνθους ανέφερε ότι ήταν δική του η εισήγηση για διοργάνωση του συλλαλητηρίου και ότι αγκαλιάστηκε από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός από τον Δησύ. Στόχος, είπε, είναι να δοθεί το μήνυμα ότι αφήνουμε πίσω το παρελθόν, καί ενωμένοι αγωνιζόμαστε για μια ενωμένη πατρίδα. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου, στις οκτώ και δεκαπέντε το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο

    [05] ΑΝΑΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗ

    Η ενότητα δεν επιτυγχάνεται με εκδηλώσεις υπό μορφή πανηγύρεων, αλλά με αλληλοσεβασμό, απάντησε ο πρόεδρος του Δησύ στον Νίκο Κλεάνθους. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι σε ένα συλλαλητήριο θα ακουστούν διάφορα συνθήματα και θα γίνουν ομιλίες που δεν θα προάγουν την ενότητα και θα δώσουν λανθασμένα μηνύματα στους τουρκοκύπριους. Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο της Βουλής καί πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει σε εκδηλώσεις καταδίκης καί μνήμης καί θα θέσει στη Βουλή τις θέσεις του για το δίδυμο έγκλημα.

    [06] ΛΕΥΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

    Συλλαλητήριο ειρήνης πραγματοποιείται απόψε στην κατεχόμενη Λεύκα. Το συλλαλητήριο οργανώνει η "Ομάδα πρωτοβουλίας για την ειρήνη της περιοχής Λεύκας" η οποία καλεί να συμμετάσχουν Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους. Σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Πρωτοβουλίας της Λεύκας υπενθυμίζει ότι πριν από πενηντα-πέντε χρόνια πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα η πρώτη κοινή εκδήλωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μεταλλωρύχων. Αναφέρει επίσης ότι το αποψινό συλλαλητήριο είναι ακόμα ένας σπινθήρας για τον αγώνα του ανοίγματος όλης της διαχωριστικής γραμμής, για λύση του κυπριακού και ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για ειρήνη μέσα από πρωτοβουλίες των δύο κοινοτήτων.

    [07] ΑΜΥΝΑΣ ΑΘΗΝΑ

    Ο Υπουργός Αμυνας Κούλλης Μαυρονικόλας είχε μετά το μεσημέρι στην Αθήνα κατ ιδίαν συνομιλίες με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο πλευρών. Οπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Ρικ στην Αθήνα συζητούνται όλα τα θέματα που άπτονται της αμυντικής θωράκισης καθώς και το θέμα του αμερικανικού οπλισμού που διαθέτει η Εθνική Φρουρά. Από κυπριακής πλευράς στις συνομιλίες μετέχουν ο Υπουργός Αμυνας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Νικολοδήμος, ο πρέσβυς της Κύπρου στην Αθήνα Χριστόδουλος Πασιαρδής και επιτελείς. Από ελλαδικής πλευράς μετέχουν ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος, ο πρέσβυς της Ελλάδας στην Κύπρο Χρήστος Παναγόπουλος και επιτελείς. Κατά την άφιξη του κυρίου Μαυρονικόλα στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας του αποδόθηκαν τιμές από άγημα και των τριών όπλων. Νωρίτερα ο Υπουργός Αμυνας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγωστου Στρατιώτου.

    [08] ΙΑΚΩΒΟΥ ΟΠΛΑ

    Ουδέποτε έχει τεθεί από τους αμερικανούς θέμα απόσυρσης τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο με αντάλλαγμα την απόσυρση όπλων που διαθέτει η Εθνική Φρουρά. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει ουτε κάν βολιδοσκόπηση για το θέμα. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι έχει εγερθεί θέμα για τα αμερικανικά όπλα που διαθέτει η εθνική φρουρά καί πρόσθεσε ότι αυτό θα περιλαμβάνεται μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει στην Αθήνα ο υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας, με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Γιάννο Παπαντωνίου.

    [09] ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΦΕΡΡΥ

    Στη Μπαγκλαντές περισσότεροι από τετρακόσιοι άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους κατά τη βύθιση πλοίου στα νερά ποταμού που υπερχείλισε ύστερα από σφοδρές βροχοπτώσεις.

    Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από την πρωτεύουσα Ντάκα στην πόλη Μπαρισάλ. Στο ποταμόπλοιο βρίσκονταν γύρω στα εξακόσια άτομα, αλλά μόνο διακόσια περισυνελέγησαν από συνεργεία διάσωσης.

    Τα δυστυχήματα με ποταμόπλοια είναι συχνό φαινόμενο στη Μπαγκλαντές, όπου δρομολόγια εκτελούν είκοσι χιλιάδες πλοία, τα περισσότερα χωρίς πιστοποιητικά ασφαλείας.

    [10] ΜΕΣΗ ΚΡΙΣΗ

    Μετ'εμποδίων εξελίσσεται η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

    Ισραηλινοί στρατιωτές πυροβόλησαν και σκότωσαν το πρωί Παλαιστίνιο στη Δυτική Οχθη, ενώ ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μαχμούντ Αμπάς προειδοποιεί ότι θα παραιτηθεί, αντιμετωπίζοντας εσωτερικές επικρίσεις και πιέσεις από το κίνημα Φάταχ.

    Η κρίση πυροδοτήθηκε αφού απέτυχε η προσπάθεια του Αμπάς να πείσει την ισραηλινή κυβέρνηση να απελευθερώσει χιλιάδες Παλαιστινίους κρατουμένους, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του οδικού χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών για την ειρήνη.

    Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε όταν άνοιξε πυρ κατά Ισραηλινών που είχαν συλλάβει καταζητούμενο σε περιοχή της βόρειας Δυτική Οχθης, απ'όπου ισλαμιστές είχαν διενεργήσει επίθεση αυτοκτονίας την περασμένη Δευτέρα.

    [11] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΗΜΙ

    Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δήκο Νίκος Κλεάνθους εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετα την επιστροφή του Προέδρου Παπαδόπουλου από το εξωτερικό θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση για συζήτηση του θέματος των Διοικητικών συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Κλεάνθους ανέφερε ότι τέτοιες συναντήσεις γίνονται μεταξύ των κομμάτων για ανταλλαγή απόψεων επί διαφόρων θεμάτων. Ο κύριος Κλεάνθους ανέφερε ότι το κάθε κόμμα έχει ασχοληθεί με το θέμα των διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών καί μετα την επιστροφή του προέδρου, θα γίνει διαβούλευση καί θα υποβληθούν κάποιες εισηγήσεις ώστε να υποβοηθηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να κάνει καλύτερα τις επιλογές του.

    [12] ΑΝΑΣΤΑ ΗΜΙ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να διασφαλίσει την ικανοποιητική παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι ο Δησύ δεν διεκδικεί πλειοψηφία στα Συμβούλια, αλλά ικανοποιητική παρουσία, ώστε να μπορεί να ασκεί τον έλεγχο που επιβάλλεται. Ο κύριος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας διορίστηκαν στελέχη από όλα τα κόμματα καί μίλησε για προσπάθεια της κυβέρνησης να ψαρέψει, κατα την έκφρασή του, δυσαρεστημένα στελέχη του Δησύ. Απέφυγε ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική απομόνωσης του Δησύ, αποφεύγοντας το διάλογο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, δεν έχει συναντηθεί μαζί του ούτε μια φορα, τους τελευταίους μήνες.

    [13] ΩΟΡΗΞΙΑ ΟΧΙ ΜΙΑ

    Καναδοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ορισμένες φορές οι γυναίκες μπορούν να έχουν ωορηξία περισσότερες από μία φορά το μήνα.

    Αν η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί, ανατρέπεται η παραδοσιακή άποψη ότι οι γυναίκες παράγουν ένα ωάριο μηνιαίως.

    Σε δηλώσεις του στο επιστημονικό περιοδικό Γονιμότητα και Στειρότητα ο επικεφαλής της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Σασκάτσουαν του Καναδά, δόκτωρ Ρότζερ Πίρσον, υποστηρίζει ότι έτσι εξηγείται γιατί οι φυσικές μέθοδοι αντισύλληψης αποτυγχάνουν. Επισημαίνει ακόμη τις περιπτώσεις γυναικών με δίδυμα που διαπιστώνεται, μέσω των υπέρηχων, ότι έχουν διαφορά εβδομάδων μεταξύ τους.

    [14] ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΙΝΕΖΟΣ

    Επιταγή πενήντα χιλιάδων δολαρίων παρέδωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου στον Πρέσβη της Κίνας Ζιμίν Ζιάνγκ ως συμβολική βοήθεια για αντιμετώπιση της νόσου της άτυπης πνευμονίας. Ο Κινέζος Πρέσβης ευχαρίστησε τον κύριο Ιακώβου τονίζοντας ότι η Κίνα και η Κύπρος πάντοτε στηρίζουν η μια την άλλη σε σημαντικά διεθνή θέματα.

    [15] ΚΕΤ ΠΟΙΝΗ

    Χρηματική ποινή χιλίων λιρών επέβαλε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας στο Σπύρο Κέττηρο, πενήντα επτά ετών, δημοσιογράφο του ΡΙΚ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες της άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναικός και προκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης. Η ποινή αφορά την πρώτη κατηγορία, ενώ για τη δεύτερη η δικαστής δεν επέβαλε οποιαδηπότε ποινή. Ο δικηγόρος του Σπύρου Κέττηρου άσκησε έφεση.

    [16] ΠΟΔΟ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΑ

    Διεξάγεται το απόγευμα, στο γήπεδο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ μικτής ομάδας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ποδοσφαιριστών, ηλικίας κάτω των είκοσι-ενός ετών, και ομάδας που θα αποτελείται από ξένους ποδοσφαιριστές, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ιταλικής πρεσβείας στην Κύπρο, για την προώθηση δικοινοτικών δραστηριοτήτων στο νησί. Ο αγώνας θα αρχίσει στις πεντέμιση το απόγευμα. Ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρει ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν σε πρόγραμμα ιατρικών ερευνών στην Κύπρο.

    [17] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ελλάδα και Κύπρος προχωρούν σε προληπτικές κινήσεις σε διπλωματικό καί πολιτικό επίπεδο, για να αντιμετωπισθεί η τουρκική αντίδραση στις προσφυγές Ελληνοκυπρίων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Εντονα διαβήματα Ελλάδα προς Τουρκία για τη δράση του "Πίρι Ρέις" στο Αιγαίο.

    Κλίμα ενότητας προωθείται με το συλλαλητήριο της 17ης Ιουλίου, στο οποίο θα πάρουν μέρος όλα τα κόμματα πλην του Δησύ, δηλώνει ο Νίκος Κλεάνθους. Δεν επιτυγχάνεται η ενότητα μεπανηγύρια, απαντά ο Νίκος Αναστασιάδης.

    Παγκοινοτικό συλλαλητήριο ειρήνης απόψε στην κατεχόμενη Λεύκα.

    Στη Μπαγκλαντές εκφράζεται φόβος ότι περισσότεροι από τετρακόσιοι πνίγηκαν όταν βυθίστηκε ποταμόπλοιο γραμμής.

    Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας το απόγευμα, στο γήπεδο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, μικτής Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, κάτω των είκοσι-ενός ετών, και ομάδας ξένων ποδοσφαιριστών.

    [18] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι, στις περισσότερες περιοχές, κυρίως αίθριος, ενώ νεφώσεις που θα αναπτυχθούν ιδιαίτερα στα ορεινά, ενδέχεται να φέρουν παροδική βροχή ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά θαλάσσιοι, μέτριοι ισχυροί, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 28 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ τις αυγινές ώρες πιθανόν να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, σε μερικές ιδιαίτερα παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους 21 στα δυτικά και βόρεια και στους 19 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 9 July 2003 - 20:44:59 UTC