Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΤΑΣΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν
  • [03] ΚΛΟΣΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΕΚΠΡΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • [05] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
  • [06] ANAΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • [07] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ
  • [08] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΞΥΛΟ
  • [09] ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗ
  • [10] ΑΜΥΝΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ
  • [11] ΤΤΙΜΗΣ ΣΙΤΟ
  • [12] ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥ
  • [13] ΠΕΥΚΙΟΣ ΣΦΑΙΡΙΚΗ
  • [14] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΡΩΣΙΔΑ
  • [15] ΙΣΡΑΗΛ
  • [16] ΤΖΑΚΑΡΤΑ ΜΠΑΛΙ
  • [17] ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
  • [18] ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΤΙΜΗ Ν
  • [19] ΠΥΡΚΑΓΙΑ Ν
  • [20] ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ
  • [21] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [22] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/08/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τον Κόφι Ανάν ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στη βάση του σχεδίου Ανάν

    Αλλαγή στη στάση του Ραούφ Ντενκτάς επιθυμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε ο αμερικανός πρεσβευτή Μάικλ Κλόσον

    Καμιά ευθύνη δεν αποδίδει το πόρισμα στον Υπουργό Παιδείας για τα απόρρητα έγγραφα

    Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι προσβλεπει σε ειλικρινή διάλογο με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο

    Με οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης έδρασε η Αστυνομία χθες στη διάρκεια των χθεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων των κρεοπωλών

    Τριακόσιοι ογδόντα ένας δόκιμοι αξιωματικοί επελέγησαν φέτος

    [02] ΤΑΣΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν

    Ετοιμότητα να επιστρέψει αμέσως σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στη βάση του σχεδίου Ανάν, εκφράζει ο πρόεδρος Παπαδόπουλος σε επιστολή του προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Στην επιστολή με ημερομηνία δεκαοκτώ Ιουλίου, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ως επίσημο έγγραφο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι η επανέναρξη των συνομιλιών αποτελεί τον καλύτερο τρόπο εξεύρεσης βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό. Επαναλαμβάνει, ωστόσο, ότι για να υπάρξει νόημα στην επανέναρξη των συνομιλιών, οι δύο κοινότητες πρέπει να δηλώσουν από την αρχή ότι αποδέχονται το σχέδιο Ανάν, ως βάση για περαιτέρω διαπραγματευτική διαδικασία, στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, ώστε να επιτευχθεί συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, όπως προνοείται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η επιστολή του προέδρου Παπαδόπουλου κυκλοφόρησε ως έγγραφο της πεντηκοστής έβδομης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας και αποτελεί απάντηση στην επιστολή Ντενκτάς προς τον Κόφι Ανάν, με την οποία εισηγείται το άνοιγμα του αεροδρομίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Στην επιστολή του ο πρόεδρος Παπαδόπουλος υποδεικνύει ότι οι συζητήσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του 1993-1994 κατέληξαν σε αδιέξοδο αποκλειστικά και μόνο λόγω της επιμονής του κυρίου Ντενκτάς να ακολουθεί το στόχο του που είναι η προώθηση της αναγνώρισης της αποσχιστικής οντότητάς του.

    [03] ΚΛΟΣΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Αλλαγή στη στάση του Ραούφ Ντενκτάς στο Κυπριακό επιθυμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον αμερικανό πρεσβευτή στη Λευκωσία Μάικλ Κλόσον, ο οποίος, ωστόσο, κρίνει ότι ένας νέος διαπραγματευτής για την τουρκοκυπριακή κοινότητα θα μπορούσε να φέρει μια νέα προσέγγιση. Σε συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και σε ερώτηση κατά πόσο η απομάκρυνση του Ντενκτάς θα διευκόλυνε την επίτευξη λύσης, ο κύριος Κλόσον απάντησε ότι δεν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που επιλέγουν τους διαπραγματευτές. Η Ουάσιγκτον, πρόσθεσε, συνεχίζει να συνομιλεί με τον κύριο Ντενκτάς και σίγουρα επιθυμεί να δει μια αλλαγή στη στάση του, κάτι που δεν έγινε μέχρι τώρα. Εάν, όμως, πρόσθεσε υπάρξει ένας νέος διαπραγματευτής, τότε η Ουάσιγκτον θα έχει να κάμει μαζί του. Ο Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι εφικτή μια λύση του Κυπριακού πριν από το Μάιο του 2004 κι' αυτό όπως επεσήμανε, γιατί υπάρχουν πολλά στοιχεία που βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

    [04] ΕΚΠΡΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    Στο μηχανισμό του υπουργείου Παιδείας πρέπει να αναζητηθούν οι πειθαρχικές ευθύνες για την υπόθεση των απορρήτων εγγράφων τα οποία πολίτης υποστηρίζει ότι εντόπισε στο χώρο στάθμευσης του Υπουργείου αναφέρεται στο πόρισμα της έρευνας που διενήργησε η Αστυνομία. Από το πόρισμα προκύπτει επίσης ότι οι φάκελοι δεν βρέθηκαν πεταγμένοι στο χώρο στάθμευσης και το περιεχόμενό τους, ουδέποτε περιήλθε στη γνώση του υπουργού Παιδείας Πεύκιου Γεωργιάδη, ο οποίος, δεν έχει καμία ευθύνη. Το πόρισμα έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης. Οπως είπε ο κύριος Χρυσοστομίδης στο πόρισμα αναφέρεται ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιός έδωσε οδηγίες για μετακίνηση ή καταστροφή των συγκεκριμένων φακέλων, αφού ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας υποστήριξε ότι τα ζητήματα αυτά με βάση την πρακτική που ακολουθείτο, παραπέμπονταν σε υφισταμένους του. Από την άλλη οι μαρτυρίες των υφισταμένων είναι αντιφατικές και από αυτές προκύπτει ότι η πρωτοβουλία για μετακίνηση και καταστροφή των απορρήτων εγγράφων, αφηνόταν στους κλητήρες, γεγονός το οποίο, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος, αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε ενιαία διαδικασία ή συγκεκριμένος υπεύθυνος λειτουργός, ούτε και ανάμειξη του κρατικού αρχείου, όπως προνοεί ο νόμος.

    [05] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

    Η Κυβέρνηση έχει θέσει τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας για τελωνειακή σύνδεσή της με το ψευδοκράτους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ζητεί να εξετασθεί κατά πόσο επηρεάζεται η συμφωνία τελωνειακής σύνδεσης Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, σχολιάζοντας τη σύγκληση του λεγόμενου συμβουλίου σύνδεσης Τουρκίας-ψευδοκράτους στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι η Τουρκία με τις συμφωνίες που συνάπτει με το κατοχικό καθεστώς, κινείται στο πλαίσιο της ευρύτερης παρανομίας. Ο κύριος Χρυσοστομίδης είπε ακόμη ότι η σύγκληση του λεγομένου συμβουλίου αποτελεί άλλη μια μορφή στήριξης της πολιτικής Nτενκτάς από την Αγκυρα.

    [06] ANAΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ελπίζει πως στην αυριανή του συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο θα υπάρξει ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι στη συνάντηση υπάρχει ημερήσια διάταξη. Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν η συνάντηση γίνεται με μεσολάβηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια. Ο κύριος Αναστασιάδης χαρακτήρισε παράνομη και πρόκληση προς τη διεθνή ικοινότητα την προγραμματιζόμενη τελωνειακή Ενωση Τουρκίας-ψευδοκράτους.

    [07] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία μέσω του λεγόμενου συμβουλίου σύνδεσης με το ψευδοκράτος, επιχειρεί μια ανθρωπιστική κατά την έκφρασή του, αποστολή, κατά του εμπάργκο εναντίον των κατεχομένων. Γι αυτό, πρόσθεσε, οι εργασίες του λεγόμενου συμβουλίου για τελωνειακή σύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους, καμία επίπτωση δεν θα έχουν στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το λεγόμενο συμβούλιο θα συνέλθει την Παρασκευή στην κατεχόμενη Κερύνεια.

    [08] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΞΥΛΟ

    Με οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης Δώρου Θεοδώρου έδρασε η Αστυνομία στη διάρκεια των χθεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων των κρεοπωλών στο Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Θεοδώρου ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τους χειρισμούς της Αστυνομίας, τονίζοντας ότι πήρε την απόφαση αυτή ύστερα από ενημέρωση που είχε από τον αρχηγό της αστυνομίας ότι οι κρεοπώλες θα έκλειναν τον αυτοκινητόδρομο. Κανένας, είπε ο κύριος Θεοδώρου, όσο δίκαιο και αν έχει, δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τους δρόμους και να στερεί την ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες. Στη διάρκεια των επεισοδίων είχε συλληφθεί ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Κώστας Λειβαδιώτης, ο οποίος κρατήθηκε για μία ώρα στον αστυνομικό σταθμό Κοφίνου.

    [09] ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗ

    Ο ίδιος ο κύριος Λειβαδιώτης χαρακτήρισε παράνομη τη σύλληψή του καί δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Υποστήριξε επίσης ότι η σύλληψή του έγινε επιλεκτικά και απέρριψε την καταγγελία ότι προέβαλε αντίσταση κατά της Αρχής. Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος, ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών καί η ΠΟΒΕΚ θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης καί τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

    [10] ΑΜΥΝΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ

    Τους χώρους όπου γίνεται η κατανομή των νεοσύλλεκτων φαντάρων σε σώματα και μονάδες, επιθεώρησαν σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Κούλης Μαυρονικόλας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Αθανάσιος Νικολοδήμος. Ο κύριος Μαυρονικόλας δήλωσε ότι η διαδικασία είναι αδιάβλητη γιατί γίνεται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και κανένας δεν μπορεί να παρέμβει. Στόχος, είπε, είναι να υπάρχει αξιοκρατία, ίση μεταχείρηση και δικαιοσύνη. Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς είπε ότι φέτος επιλέγησαν τριακόσιοι ογδόντα ένας δόκιμοι αξιωματικοί με εξετάσεις ανάλογες με αυτές των προεισαγωγικών και δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση.

    [11] ΤΤΙΜΗΣ ΣΙΤΟ

    Εν αναμονή της απόφασης των τουρκοκυπρίων για παράδοση της παραγωγής τους βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας. Ο υπουργός Γεωργίας Τίμης Ευθυμίου σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι η απόφαση έχει ληφθεί καί όλα είναι έτοιμα για παραλαβή των χίλιων πεντακόσιων τόνων σιτηρών από τουρκοκύπριους παραγωγούς. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντενκτάς ασκεί πιέσεις επί των τουρκοκυπρίων για να μην παραδώσουν την παραγωγή τους στις αρχές της Δημοκρατίας.

    [12] ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥ

    Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Σιτοπαραγωγών Ανδρέας Θεοφάνους καί ο κοινοτάρχης Ποταμιάς Παναγιώτης Γιατρού με δηλώσεις στο ΡΙΚ απέρριψαν κατηγορηματικά ισχυρισμούς τουρκοκυπρίου ότι ελληνοκύπριοι παραγωγοί έπαιρναν την παραγωγή τουρκοκυπρίων της Ποταμιάς και την πωλούσαν στην Επιτροπή Σιτηρών.

    [13] ΠΕΥΚΙΟΣ ΣΦΑΙΡΙΚΗ

    Σε σφαιρική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας και αναμένεται ότι στις αρχές Σεμπτεμβρίου θα ανατεθεί η διεξαγωγή σχετικής μελέτης από πανεπιστημιακούς. Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης θα κληθούν τα εμπλεκόμενα μέρη για συζήτηση καί ανταλλαγή απόψεων ώστε να επέλθει συμφωνία καί να υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    [14] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΡΩΣΙΔΑ

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Δώρος Θεοδώρου διέταξε τη διενέργεια διοικητικής έρευνας για τη σύλληψη και απέλαση εξηντατριάχρονης ρωσίδας τουρίστριας. Ο κύριος Θεοδώρου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η υπόθεση εξετάζεται με ιδιαίτερη ευαισθησία από τις αρμόδιες αρχές και τόνισε ότι επιβάλλεται η λήψη μέτρων ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία μας εκθέτουν διεθνώς. Η Ρωσίδα είχε έλθει για διακοπές στην Κύπρο και παρέμεινε μερικές μέρες μετά τη λήξη της άδειας παραμονής της αλλά όταν ζήτησε παράταση της άδειας, επειδη το κλίμα της Κύπρου τη βοηθούσε στην αντιμετώπιση της ασθένειάς της, συνελήφθη καί απελάθηκε.

    [15] ΙΣΡΑΗΛ

    Το Ισραήλ προχωρεί αργότερα σήμερα στην υλοποίηση της απόφασής του για αποφυλάκιση τριακόσιων Παλαιστινίων κρατουμένων. Το Ισράηλ χαρακτήρισε την κίνησή του αυτή ως ένδειξη καλής θέλησης, την οποία όμως απορρίπτουν οι Παλαιστίνιοι. Οι Παλαιστίνιοι ζητούν απελευθέρωση και των 6,000 περίπου κρατουμένων στις ισραηλινες φυλακές.

    [16] ΤΖΑΚΑΡΤΑ ΜΠΑΛΙ

    Η χθεσινή βομβιστική επίθεση στην Τζακάρτα παρουσιάζει ομοιότητες με την πολύνεκρη επίθεση που έγινε πέρσι στο Μπαλί, εκτιμούν οι αρχές της Ινδονησίας. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι ενισχύει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία και τα μέτρα ασφαλείας μετά τη χθεσινή επίθεση σε ξενοδοχείο της Τζακάρτα που προκάλεσε το θάνατο δεκατεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατόν πενήντα.

    [17] ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

    Στους δώδεκα ανήλθαν οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Πορτογαλία. Τελευταίο θύμα, είναι ένας 60χρονος που πέθανε από εγκαύματα. Η Πορτογαλία, όπως η Γαλλία και Ισπανία, αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές και τον καύσωνα από την περασμένη βδομάδα από τις οποίες κάηκαν πολλά σπίτια και 54 χιλιάδες εκτάρια δάσους. Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα και έχει ζητήσει βοήθεια τόσο από την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και το ΝΑΤΟ.

    [18] ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΤΙΜΗ Ν

    Με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα οκτώ χρόνων από την ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα από τους Αμερικανούς, σαράντα χιλιάδες Ιάπωνες συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πόλη και τήρησαν μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των θυμάτων. Στην εκδήλωση που ακολούθησε, ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας του στην προσπάθεια εξάλειψης των πυρηνικών όπλων, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες παγκοσμίως για την αύξηση και διάδοση των πυρηνικών όπλων.

    [19] ΠΥΡΚΑΓΙΑ Ν

    Πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις δύο μετά τα μεσάνυκτα κατέστρεψε ολοσχερώς κατάστημα ειδών προίκας στο Πέρα χωρίο Νήσου. Το κατάστημα ανήκει στην Αγάθη Παναγιώτου. Το ύψος των ζημιών ανέρχεται στις εκατόν χιλιάδες λίρες περίπου.

    [20] ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ

    Η Ομόνοια αντιμετωπίζει απόψε στο στάδιο ΓΣΠ τη Βίσλα Κρακοβίας, σε επαναληπτικό αγώνα για τη δεύτερη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Ληγκ. Στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει η Βίσλα με 5-2. Ο αγώνας, που θα αρχίσει στις οκτώ το βράδυ, θα μεταδίδεται από το Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    [21] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τον Κόφι Ανάν ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στη βάση του σχεδίου Ανάν

    Αλλαγή στη στάση του Ραούφ Ντενκτάς επιθυμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε ο αμερικανός πρεσβευτή Μάικλ Κλόσον

    Καμιά ευθύνη δεν αποδίδει το πόρισμα στον Υπουργό Παιδείας για τα απόρρητα έγγραφα

    Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι προσβλεπει σε ειλικρινή διάλογο με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο

    Με οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης έδρασε η Αστυνομία χθες στη διάρκεια των χθεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων των κρεοπωλών

    Τριακόσιοι ογδόντα ένας δόκιμοι αξιωματικοί επελέγησαν φέτος

    [22] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και στα νότια παράλια έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια παράλια, στους 31 στα δυτικά και στους 30 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά τις πρωινές ώρες θα εμφανιστεί χαμηλή νέφωση και ομίχλη που τοπικά θα είναι πυκνή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια και στους 22 στα δυτικά και τα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 6 August 2003 - 15:22:56 UTC