Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-11

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΤΑΣΣΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΗΠΑ
  • [04] ΣΑΒΕΡΙΑΔΗΣ ΕΒΚΑΦ
  • [05] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • [06] ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • [07] ΚΑΤΕΧΟ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [08] ΤΥΠΟΣ ΕΝΩΣΗ
  • [09] ΕΡΕΛ ΑΚΚΙΝΤΖΙ
  • [10] ΕΠΟΙΚΟΙ
  • [11] ΠΕΥΚΙΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [12] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΣΕΙΣ
  • [13] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΛΙΟΠΕΤΡΙ
  • [14] ΜΩΡΟ ΚΡΙΣΙΜΑ
  • [15] ΣΚΥΛΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ
  • [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [17] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/08/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Επαφίεται στον Ταγίπ Ερντογαν να συναντηθούμε και να συζητήσουμε το Κυπριακό τονίζει ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος.Εκτιμά ότι οι συνομιλίες θα επαναρχίσουν μετά τις λεγόμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλαμβάνουν από τα Ηνωμένα Εθνη την ευθύνη για το Κυπριακό σύμφωνα με τουρκοκυπριακή εφημερίδα.Στόχος η εφαρμογή του σχεδίου Αναν και η αποστολή αμερικανών στρατιωτών στην Κύπρο.

    Το καθεστώς Ντενκτάς προχωρεί μέσω του Εβκάφ σε αγωγές για διεκδίκηση τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές.Αποσκοπεί στη δημιουργία περιπλοκών στο θέμα των περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.

    Το κατοχικό καθεστώς απήγαγε τον Γρηγόρη Μάρκου 78 ετών από την Αφάνεια κατά την επιστροφή του από την κατεχόμενη Κερύνεια.

    Τελευταία ανοησία χαρακτηρίζει τη λεγομένη συμφωνία-πλαίσιο για τελωνειακή ένωση Τουρκίας - ψευδοκράτους αρθρογράφος της Χουριέτ.

    Ηταν έργο του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων γράφει αρθογράφος της Μιλλιέτ.

    Αλί Ερελ και Μουσταφά Ακκιντζιή εναντίον της λεγόμενης συμφωνίας.

    Στον γενικό εισαγγελέα το πόρισμα διοικητικής έρευνας για τις θέσεις στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας που δεν κοινοποιήθηκαν.

    [02] ΤΑΣΣΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τόνισε ότι δεν επαφίεται στον ίδιο αν θα συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας για προώθηση της διαδικασίας στο Κυπριακό και την επίλυσή του, αλλά, στον Ταγίπ Ερντογαν και την Αγκυρα.

    Εκτίμησε επίσης ότι οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού θα επαναρχίσουν μετά τις λεγόμενες βουλευτικές εκλογές στα κατεχόμενα, τον Δεκέμβριο, καθώς, επεσήμανε, δεν έχει καμμιά ένδειξη ότι ο Κόφι Αναν προετοιμάζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία έως τότε.

    Σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα '' Η Σημερινή '', που δημοσιεύεται σήμερα, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι δεν είναι τωρινή η επιδίωξη πως συνομιλητής της ελληνικής κυπριακής πλευράς στην ουσία είναι η Αγκυρα και όχι ο Ραούφ Ντενκτάς.

    Ηταν, προσθέτει, πάγια θέση όλων των προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπενθυμίζει μάλιστα την επιδίωξη του πρώην προέδρου Βασιλείου να συναντηθεί με τον Τουργκούτ Οζαλ.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι πρόκειται για μια σταθερή πολιτική την οποία ακολουθεί και ο ίδιος.

    Αρα, τονίζει, δεν εξαρτάται από την ελληνική κυπριακή πλευρά αν η Τουρκία θα συγκατατεθεί να συνομιλήσει με τη Λευκωσία, άμεσα ή έμμεσα.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται και στην ένταξη της Κύπρου στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση, η οποία, λέει το συντομότερο που μπορεί να επιτευχθεί είναι το 2007.

    Ουσιαστικές αποφάσεις, προσθέτει, θα ληφθούν το 2004 ύστερα από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΗΠΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για λύση του Κυπριακού μέχρι την πρώτη Μαίου του 2004, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα '' Κίπρισλι ''.

    Με τίτλο '' Καταφθάνει λύση των Ηνωμένων Πολιτειών '', η Κίπρισλι γράφει ότι το Κυπριακό παύει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών και παραδίδεται σ΄αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαιτίας της πολιτικής Ντενκτάς.

    Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να ακολουθήσουν διαφορετική πολιτική στο Κυπριακό, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την αποστολή αμερικανών στρατιωτών στο νησί και την εφαρμογή των προνοιών του σχεδίου Ανάν.

    Η '' Κίπρισλι '' αναφέρει ότι οι Αμερικανοί δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν στον Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος όπως προστίθεται χαρακτηριστικά, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.

    [04] ΣΑΒΕΡΙΑΔΗΣ ΕΒΚΑΦ

    Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει περικπλοκές στο θέμα των περιουσιών ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, και ενώ στο Ευρωπαϊκό Διαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκκρεμούν πολλές προσφυγές εναντίον της Τουρκίας, το καθεστώς Ντενκτάς προχωρεί μέσω του Εβκάφ σε αγωγές για διεκδίκηση τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές.

    Μετά τη διεκδίκηση εκατομμυρίων από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, με τον ισχυρισμό ότι το συμβούλιο υδατοπρομήθειας εκμεταλλεύθηκε πηγή και εγκαταστάσεις του, το Εβκάφ προχώρησε σε αγωγές εναντίον του επιχειρηματία-εκπαιδευτικού Χρίστου Σαβεριάδη, απαιτώντας την καταβολή ενοικίων από το 1973 έως σήμερα, για τη χρήση κτιρίου, στο οποίο σήμερα στεγάζεται το γυμνάσιο Δροσιάς.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Σαβεριάδης ανέφερε ότι το 1970 είχε ενοικιάσει το κτίριο από το Εβκάφ για περίοδο πέντε χρόνων.

    Μετά την τουρκική εισβολή, πρόσθεσε, τη διαχείριση του κτιρίου ανέλαβε η σχολική εφορεία Λάρνακας.

    Ο κύριος Σαβεριάδης έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας αποζημιώσεις πέραν των τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών για την κατοχή από την Τουρκία της περιουσίας του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

    Ηδη η υπόθεση του κυρίου Σαβεριάδη έχει γίνει παραδεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    [05] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

    Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, βουλευτής Αντρος Κυπριανού, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα βρεθεί Κύπριος ο οποίος να θέσει το προσωπικό του συμφέρον υπεράνω του εθνικού.

    Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Κυπριανού είπε ότι όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως τέτοιες συμπεριφορές θα βοηθήσουν τον Ραούφ Ντενκτάς να πετύχει τους στόχους του και θα βλάψουν την εθνική μας υπόθεση. Ολοι, πρόσθεσε, έχουμε ευθύνη και δεν πρέπει να πέσουμε στις παγίδες και τα δολώματα του Ραούφ Ντενκτάς και της Τουρκίας.

    [06] ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

    Θρυαλλίδα στα θεμέλια του αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού χαρακτήρισε ο εκ των αντιπροέδρων του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρης Χριστοφόρου, ενδεχόμενες προσφυγές σε λεγόμενη επιτροπή του Ραούφ Ντενκτάς.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Χριστοφόρου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα βρεθεί Κύπριος ο οποίος θα ρίξει νερό στο μύλο του Ντενκτάς, κατά την έκφρασή του.

    Κανείς, είπε, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την αδικία της μη παραχώρησης οικονομικής βοήθειας από την κυβέρνηση, ως άλλοθι για να προσφύγει στον ντενκτασικό μηχανισμό, εξυπηρετώντας έτσι τον Ραούφ Ντενκτάς και την Αγκυρα.

    [07] ΚΑΤΕΧΟ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Το κατοχικό καθεστώς απήγαγε τον Γρηγόρη Μάρκου, εβδομήντα-οκτώ ετών, από την Αφάνεια, κάτοικο Κοφίνου, χθες στο οδόφραγμα του Περγάμου κατά την επιστροφή του από την κατεχόμενη Κερύνεια.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Μάρκου είχε λογομάχησει με δύο Τουρκοκύπριους, οι οποίοι έκλεισαν με σιδερένειους λοστούς το χώρο στάθμευσης, όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του στην κατεχόμενη Κερύνεια, λέγοντάς του ότι θα μπορέσει να το πάρει ύστερα από τέσσερις και πλέον ώρες.

    Ο εβδομηνταοκτάχρονος πρόσφυγας κατάφερε να παραλάβει τελικά το αυτοκίνητό του, με τη βοήθεια Τουρκοκύπριου, ωστόσο συνελήφθη από ψευδοαστυνομικούς στο οδόφραγμα του Περγάμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στην αστυνομία, η σύλληψη του Μάρκου φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός ότι είχε αναφέρει στους δύο τουρκοκύπριους, ότι κατά την επιστροφή του στις ελεύθερες περιοχές, θα γνωστοποιούσε το θέμα.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο εβδομηνταοκτάχρονος πρόσφυγας αναμένεται ότι θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον ψευδοδικαστηρίου.

    [08] ΤΥΠΟΣ ΕΝΩΣΗ

    Με καυστικά άρθρα σχολιάζει ο τουρκικός και τουρκοκυπριακός τύπος τη λεγόμενη συμφωνία-πλαίσιο για τελωνειακή ένωση Τουρκίας-ψευδοκράτους, που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή στην κατεχόμενη Κερύνεια.

    Ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ", Τζουνέιτ Ούλσεβερ, σε άρθρο υπό τον τίτλο "Η τελευταία ανοησία" χαρακτηρίζει τη συμφωνία, σκάνδαλο για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

    Κατηγορεί επίσης την τουρκική κυβέρνηση ότι επέλεξε ως καθοδηγητές τον Ραούφ Ντενκτάς και τα γεράκια της Αγκυρας, με αποτέλεσμα να υποστεί πανωλεθρία.

    Εξάλλου ο αρθρογράφος της "Μιλλιέτ" Φικρέτ Μπιλά γράφει ότι η λεγόμενη συμφωνία ήταν έργο του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με αρχιτέκτονα το ναύαρχο Καντίρ Σαγνίτς, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος κυπριακών υποθέσεων.

    Σύμφωνα μάλιστα με τον αρθρογράφο οι στρατιωτικοί εργάστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα με τα οικονομικά ιδρύματα της Τουρκίας για να ετοιμάσουν τη συμφωνία.

    Ο τουρκοκυπριακός τύπος δημοσιεύει ότι η συμφωνία υπεγράφη για να ικανοποιηθεί ο Ντενκτάς.

    H Γενή Ντουζέν, η οποία αφιερώνει το σύνολο της πρώτης της σελίδας στη λεγόμενη συμφωνία-πλαίσιο, γράφει ότι τόσο ο τουρκικός, όσο και ο διεθνής Τύπος, τη χαρακτηρίζουν φιάσκο.

    [09] ΕΡΕΛ ΑΚΚΙΝΤΖΙ

    Προεκλογικό ελιγμό ενόψει των λεγόμενων βουλευτικών εκλογών στα κατεχόμενα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου Αλί Ερέλ τη λεγόμενη συμφωνία-πλαίσιο για τελωνειακή ένωση Τουρκίας-ψευδοκράτους.

    Σε δηλώσεις που φιλοξενούνται στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα '' Κίπρις '', υπό τον τίτλο "Μονόδρομος η Ευρωπαϊκή Ενωση", ο Αλί Ερέλ αναφέρει ότι τόσο τα κόμματα του συνασπισμού που στηρίζουν την πολιτική Ντενκτάς όσο και ο Ραούφ Ντενκτάς έχουν κυριευθεί από προεκλογικό πανικό και γι αυτό καταφεύγουν σε τέτοιου είδους ελιγμούς.

    Μια τέτοια συμφωνία, προσθέτει Ερελ, δεν είναι δυνατό να ισχύσει, αφού όπως εξηγεί, απαραίτητη προϋπόθεση για οικονομική ενοποίηση είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο αρχηγός του κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Μουσταφά Ακκιντζί δήλωσε ότι η συμφωνία -πλαίσιο υπεγράφη για το θεαθήναι και ότι την πραγματική τελωνειακή ένωση η Τουρκία θα κληθεί να την υπογράψει την πρώτη Μαίου του 2004 με την ελληνική κυπριακή πλευρά.

    [10] ΕΠΟΙΚΟΙ

    Στα κατεχόμενα οι έποικοι θα ψηφίσουν στις λεγόμενες βουλευτικές εκλογές τους υποψηφίους των κομμάτων, που υποστηρίζουν λύση του Κυπριακού και ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν στρέφονται εναντίον της Τουρκίας.

    Τη θέση αυτή επανέλαβε ο πρόεδρος του συνδέσμου των εποίκων Νουρή Τσεβίκελ.

    Με τη λύση του Κυπριακού, είπε, θα παύσει η διαμάχη για τον τόπο γέννησης των εποίκων οι οποίοι νομικά θα θεωρούνται Τουρκοκύπριοι.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι επαρχιακές οργανώσεις του λεγόμενου Συνδέσμου Εποίκων εξέφρασαν πλήρη υποστήριξη στον πρόεδρό τους Νουρή Τσεβίκελ, και τον εξουσιοδότησαν να χειριστεί το θέμα της στήριξης των κομμάτων από τους έποικους, κατά τις ψευδοεκλογές του Δεκεμβρίου.

    [11] ΠΕΥΚΙΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης διαβίβασε σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα διοικητικής έρευνας για τις θέσεις στα Ανώτερα καί Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, οι οποίες δεν κοινοποιήθηκαν και δεν διεκδικήθηκαν από Κύπριους υποψηφίους.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι προσπάθεια είναι να ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα και να μπορέσουν τελικά οι υποψήφιοι να διεκδικήσουν τις θέσεις αυτές.

    Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα κάμει ό,τι μπορεί για να γίνει δεύτερη κατανομή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει εξ υπαρχής κατανομή όλων των θέσεων ώστε να μπορέσουν να διεκδικηθούν από όλους τους ενδιαφερόμενους.

    Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του πορίσματος ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι επιρρίπτονται ευθύνες σε δύο λειτουργούς του υπουργείου παιδείας για κατάχρηση εξουσίας καί πρόσθεσε ότι θα αναμένει τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

    Είπε επίσης ότι η γνωμάτευση αναμένεται το αργότερο έως την Τετάρτη.

    [12] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΣΕΙΣ

    Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Ηλίας Δημητρίου σε δηλώσεις επίσης στο Τρίτο ανέφερε ότι δεν τον ικανοποιούν οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τους δύο λειτουργούς του υπουργείου Παιδείας, στους οποίους επιρρίπτονται ευθύνες για τις χαμένες θέσεις.

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν κατέχει οποιαδήποτε στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι υπήρξαν σκοπιμότητες και συμφέροντα ιδιωτών στην όλη υπόθεση.

    Αναφερόμενος στις θέσεις, ο κύριος Δημητρίου είπε ότι πρέπει να εξεταστούν καί να υπερπηδηθούν όλα τα νομικά προβλήματα και να γίνει εξ υπαρχής κατανομή ώστε να μπορέσουν να διεκδικηθούν από τους υποψηφίους.

    [13] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΛΙΟΠΕΤΡΙ

    Ενας νεκρός και δύο τραυματίες από τους οποίους ο ένας κρίσιμα

    είναι ο απολογισμός δύο οδικών δυστυχημάτων που συνέβησαν χθες βράδυ στο Λιοπέτρι και την Πάφο.

    Νεκρός είναι ο Ανδρέας Κωνσταντίνου ή Λούλλης, εικοσιδύο χρόνων από το Λιοπέτρι και τραυματίες δύο αλλοδαποί απο τη Σρι Λάνκα.

    Ο Κωνσταντίνου έχασε τη ζωή του, όταν η μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα που οδηγούσε προσέκρουσε σε πάσσαλο της Αρχής Ηλεκτρισμού στο δρόμο προς τον Ποταμό Λιοπετρίου, έξω από τον Αχυρώνα.

    Ο Κωνσταντίνου, που δεν φορούσε κράνος, εκτινάχθηκε σε τσιμεντένιο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

    Οι δύο αλλοδαποί από τη Σρι Λάνκα, είκοσι-τριών και τριάντα- ενός χρόνων, τραυματίστηκαν στην Πάφο, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο που οδηγούσε δεκαεννιάχρονη Ρωσίδα.

    [14] ΜΩΡΟ ΚΡΙΣΙΜΑ

    Στο μεταξύ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο μόλις δεκατριών μηνών, Φάνος Αντωνίου, που παρασύρθηκε χθες το απόγευμα μαζί με τον πατέρα του, από αυτοκίνητο στο δρόμο Λευκωσίας-Τροόδους κοντά στην Περιστερώνα.

    Ο πατέρας του μικρού, Αντώνης Αντωνίου, από το Καϊμακλί, νοσηλεύεται με διάσειση και διάφορα τραύματα στο σώμα, στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

    Το δυστύχημα συνέβη όταν ο Αντωνίου επιχειρούσε να διασταυρώσει το δρόμο κρατώντας το αγοράκι του.

    [15] ΣΚΥΛΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

    Στην απαγορευμένη ράτσα σκύλων για εισαγωγή στην Κύπρο, κατατάσσονται τα Πητ Μπουλ, που το περασμένο Σάββατο, επιτέθηκαν στην εννιάχρονη Κρέτα Ντομοτσίδου, από τη Γεωργία, η οποία διαμένει στη Λεμεσό.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο πρώτος Κτηνιατρικός Λειτουργός, Κλείτος Ανδρέου, ανέφερε ότι η ειγαγωγή απαγορεύεται και για άλλες τρεις ράτσες σκύλων, τα Φίλα Μπραζιλέϊρο, τα Τόκο Αρτζιεντίνο και τα Τζαπανίς Τόκα.

    Ο κύριος Ανδρέου τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και να μην τους αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

    Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να καταγγέλλουν στην αστυνομία και τις τοπικές αρχές, όταν διαπιστώνουν ότι σκύλοι κυκλοφορούν ελεύθερα ή είναι επικίνδυνοι.

    [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Επαφίεται στον Ταγίπ Ερντογαν να συναντηθούμε και να συζητήσουμε το Κυπριακό τονίζει ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος.Εκτιμά ότι οι συνομιλίες θα επαναρχίσουν μετά τις λεγόμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλαμβάνουν από τα Ηνωμένα Εθνη την ευθύνη για το Κυπριακό σύμφωνα με τουρκοκυπριακή εφημερίδα.Στόχος η εφαρμογή του σχεδίου Αναν και η αποστολή αμερικανών στρατιωτών στην Κύπρο.

    Το καθεστώς Ντενκτάς προχωρεί μέσω του Εβκάφ σε αγωγές για διεκδίκηση τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές.Αποσκοπεί στη δημιουργία περιπλοκών στο θέμα των περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.

    Το κατοχικό καθεστώς απήγαγε τον Γρηγόρη Μάρκου 78 ετών από την Αφάνεια κατά την επιστροφή του από την κατεχόμενη Κερύνεια.

    Τελευταία ανοησία χαρακτηρίζει τη λεγομένη συμφωνία-πλαίσιο για τελωνειακή ένωση Τουρκίας - ψευδοκράτους αρθρογράφος της Χουριέτ.

    Ηταν έργο του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων γράφει αρθογράφος της Μιλλιέτ.

    Αλί Ερελ και Μουσταφά Ακκιντζιή εναντίον της λεγόμενης συμφωνίας.

    Στον γενικό εισαγγελέα το πόρισμα διοικητικής έρευνας για τις θέσεις στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας που δεν κοινοποιήθηκαν.

    [17] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο Καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στο εσωτερικό.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και στα νότια παράλια ισχυροί πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 26 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 στα νότια παράλια και στους 17 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 11 August 2003 - 22:05:50 UTC