Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-05

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΠΕΥΚΙΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
  • [03] ΟΕΛΜΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑ Ν
  • [04] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΕΛΜΕΚ
  • [05] ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ ΟΚ
  • [06] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
  • [07] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟ
  • [08] ΟΜΗΡΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
  • [09] ΕΥΘΥΝΗ ΒΟΜΒΕΣ
  • [10] ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [11] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [12] ΠΕΓΕΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΗ
  • [13] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΣ
  • [14] ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΠΙΔΕΣ
  • [15] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [16] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/9/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Εξαλλος ο υπουργός Παιδείας για την κατάσταση του εργοταξίου στο Ελένειο Λευκωσίας.

    Προς εκτόνωση φαίνεται να οδηγείται η κρίση στις σχέσεις Οέλμεκ -υπουργού Παιδείας ύστερα απο παρέμβαση της επιτροπής Παιδείας της Βουλής στην οποία συζητήθηκε το πρωί.

    Ωστόσο η επίθεση που εξαπέλυσε αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εναντίον της Οέλμεκ δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης χαρακτήρισε αστείες και αδικαιολόγητες τις θέσεις των καθηγητών και προσπάθεια ποδηγέτησης του υπουργού Παιδείας.

    Το καθεστώς Ντενκτάς συναίνεσε τελικά στη συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου.Ενέκρινε τη μετάβαση δύο δασκάλων.

    Ο τουρκοκυπριακός τύπος ισχυρίζεται ότι Ελληνοκύπριοι άρχισαν να υποβάλλουν αιτήσεις στη λεγόμενη επιτροπή του ψευδοκράτους για καταβολή αποζημιώσεων για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα.Δεν θα δημοσιοποιεί τα ονόματά τους το καθεστώς Ντενκτάς.

    Μια άγνωστη έως τώρα οργάνωση με την επωνυμία '' Επαναστατικός Αγώνας '' ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις την νύκτα στην Αθήνα.

    [02] ΠΕΥΚΙΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

    Εξαλλος έγινε το πρωί ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης, όταν διαπίστωσε ότι δεν τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας που επιβάλλει το υπουργείο σε εργοτάξιο, που βρίσκεται στο Ελένειο Δημοτικό.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι τόσο οι Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας όσο και ο εργολάβος γνώριζαν ότι ο υπουργός επρόκειτο να επιθεωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

    Κατά την επίσκεψή του στο Ελένειο ο κύριος Γεωργιάδης διαπίστωσε ότι οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων, δεν τοποθέτησαν προστατευτικό κυγκλίδωμα ώστε να μην κινδυνεύσουν τα παιδιά τη Δευτέρα που θα πάνε στο σχολείο.

    Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο κύριος Γεωργιάδης, εξέφρασε αγανάκτηση για τους εργολάβους και απείλησε με απόδοση ευθυνών, χωρίς να αποκλείει μάλιστα, κάποιοι από αυτούς να μπούν σε μαύρη λίστα.

    Οι εργολάβοι, τόνισε, θα δουλέψουν ακόμη και το Σαββατοκύριακο ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι τη Δευτέρα, σημείωνοντας ότι θα ελέγξει ο ίδιος την κατάσταση το πρωί της Δευτέρας.

    Εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση δεν είναι η ίδια και στα υπόλοιπα σχολεία καθώς είναι αδύνατο, όπως είπε, να τα επισκεφθεί όλα.

    Ο υπουργός Παιδείας, κάλεσε τους γονείς να επικοινωνούν μαζί του προσωπικά κάθε φορά που διαπιστώνουν οποιοδήποτε πρόβλημα σε οποιοδήποτε σχολείο σε ολόκληρη την Κύπρο, τονίζοντας πως δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια των παιδιών.

    [03] ΟΕΛΜΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑ Ν

    Προς εκτόνωση φαίνεται να βαίνει η κρίση στις σχέσεις Οέλμεκ και υπουργού Παιδείας, καθώς ύστερα από έκκληση των μελών της επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ο υπουργός Πεύκιος Γεωργιάδης θα αποστείλει επιστολή στην οργάνωση προτείνοντας διάλογο εφ' όλης της ύλης, περιλαμβανομένου του επίμαχου θέματος του διορισμού εκπαιδευτών της Τεχνικής Σχολής στο Ενιαίο Λύκειο.

    Ο πρόεδρος της Οέλμεκ Σωτήρης Χαραλάμπους δήλωσε ότι οι καθηγητές θα μελετήσουν την πρόταση και θα τοποθετηθούν αναλόγως.

    Υπέδειξε πάντως ότι δεν πρέπει να γίνεται προσέγγιση των προβλημάτων της Παιδείας αποσπασματικά, αλλά, ολοκληρωτικά.

    Σε σχέση με το διορισμό των εκπαιδευτών στο Λύκειο ο υπουργός Παιδείας διευκρίνησε ότι οι διορισμοί των οκτώ αρχιτεκτόνων δεν είναι μόνιμοι, αλλά, έγιναν πάνω σε προσωρινή βάση και με εξάμηνα συμβόλαια.

    Η κρίση στις σχέσεις Οέλμεκ και υπουργείου Παιδείας ήταν το πρώτο θέμα που ηγέρθη στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

    Κατά τη συζήτηση ο πρόεδρος της Οέλμεκ κατήγγειλε προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές, αποκρύπτοντας, όπως είπε, σοβαρά προβλήματα στα σχολεία, όπως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν βιβλία και είναι ελλειπής η στελέχωσή τους.

    Κατήγγειλε επίσης το υπουργείο Παιδείας για αδράνεια στην αλλαγή του απηρχαιωμένου συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών καθώς και για την νοοτροπία του '' Αποφασίζουμε και διατάζουμε '' του μονολόγου στον διάλογο.

    Ολα τα μέλη της επιτροπής Παιδείας της Βουλής κάλεσαν την Οέλμεκ να αναστείλει τα μέτρα και να αρχίσει διάλογο.

    Ακολούθως η επιτροπή άρχισε τη συζήτηση της κατάστασης που διαμορφώθηκε μετά την οριστική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου να μην παραχωρήσει τις είκοσι-πέντε θέσεις της νεοιδρυθείσας Πολυτεχνικής Σχολής σε υποψηφίους που δεν έχουν εξασφαλίσει την απαιτούμενη βαθμολογία των 78 μονάδων.

    Η συζήτηση συνεχίζεται έως αυτήν την ώρα.

    [04] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΕΛΜΕΚ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θεωρεί απόλυτα αδικαιολόγητη την στάση της Οέλμεκ έναντι του Υπουργού Παιδείας και προσπάθεια ποδηγέτησης.

    Αντί, τόνισε, οι καθηγητές να συνταχθούν με τον υπουργό και την κυβέρνηση για να υλοποιήσουν το όραμα για μια καλύτερη παιδεία, προβάλλουν αστείες και αδικαιολόγητες, κατά την έκφρασή του, θέσεις, όπως η άρνησή τους να μην δέχονται τον υπουργό στα σχολεία ή ούτε να διαβάζουν τις ομιλίες του στα σχολεία.

    Επρεπε, πρόσθεσε, να είχε εκτιμηθεί ότι πλην μερικών κατασκευαστικών προβλημάτων, η χρονιά ξεκίνησε πολύ ομαλά.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης τόνισε ότι εγκαίρως έγιναν οι διορισμοί των καθηγητών και των δασκάλων, εγκαίρως έγινε η κατανομή των μαθητών και εγκαίρως παραλήφθηκαν τα βιβλία.

    [05] ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ ΟΚ

    Το κατοχικό καθεστως συναίνεσε τελικά στη λειτουργία του Δημοτικού σχολείου Ριζοκαρπάσου δίδοντας τη έγκρισή του για τη μετάβαση δύο δασκάλων στην κατερχόμενη κοινότητα. Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας Νίκος Φαλάς δήλωσε ότι με βάση ενημέρωση που είχε από τα Ηνωμένα Εθνη, το κατοχικό καθεστώς αποδέχθηκε την μετάβαση στο Ριζοκάρπασο δύο δασκάλων από τον κατάλογο που είχε υποβάλει η Κυβέρνηση. Ωστόσο, τηρεί ακόμη αρνητική στάση στο θέμα της λειτουργίας έβδομης και όγδοης τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Ριζοκάρπασου για τα παιδιά που θα έπρεπε να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο. Τα Ηνωμένα Εθνη συνεχίζουν τις προσπάθειες για να πειστεί το κατοχικό καθεστώς να επιτρέψει τη λειτουργία των δύο επιπλέον τάξεων.

    [06] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

    Ο τουρκοκυπριακός τύπος ισχυρίζεται σήμερα ότι Ελληνοκύπριοι άρχισαν να υποβάλλουν αιτήσεις στη λεγόμενη επιτροπή του ψευδοκράτους για καταβολή αποζημιώσεων για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα.

    Σύμφωνα με την '' Κίπρις '' ο λεγόμενος γενικός εισαγγελέας Ακίν Σαϊντ δήλωσε ότι οι κατοχικές αρχές δεν θα δίδουν στοιχεία και πληροφορίες για τους Ελληνοκυπρίους αυτούς, εξαιτίας, όπως ισχυρίστηκε, των απειλών που δέχονται στις ελεύθερες περιοχές και των προβλημάτων που παρεμβάλλονται για να μεταβούν στο ψευδοκράτος.

    Η '' Κίπρις '' γράφει επίσης ότι η αρμόδια επιτροπή που εξετάζει τις αιτήσεις αναμένεται πως θα ολοκληρώσει το έργο της εντός μερικών μηνών.

    Η λεγόμενη επιτροπή του ψευδοκράτους δέχεται επίσης αιτήσεις Τουρκοκυπρίων για διεκδίκηση περιουσιών τους που εγκατέλειψαν στις ελεύθερες περιοχές.

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο χθες υποβλήθηκε και η πρώτη αίτηση Τουρκοκυπρίας, που ζει στη Βρετανία, και η οποία κατήγγειλε ότι δήθεν Ελληνοκύπριοι απαλλοτρίωσαν το ένα από τα δύο κτήματά της στα Πολεμίδια, ενώ στο δεύτερο ανήγειραν κατοικία.

    Ο αρχηγός του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλι Ταλάτ κάλεσε τους Τουρκοκυπρίους να μην αποτείνονται στη λεγόμενη επιτροπή, γιατί, όπως είπε, θα μείνουν στο τέλος χωρίς κλήρο.

    [07] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟ

    Η αντικατάσταση του Ραούφ Ντενκτάς από τη θέση του διαπραγματευτή για το Κυπριακό και η σύσταση λεγόμενης κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία, θα εκπροσωπεί την τουρκοκυπριακή πλευρά στις συνομιλίες, είναι η βασική προτεραιότητα των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης σύμφωνα με το πρωτόκολλο που υπέγραψαν χθες.

    Λεπτομέρειες για το πρωτόκολλο, που υπεγράφη από το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το '' Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας '' και το '' Κίνημα για Λύση του Κυπριακού και Ενταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση '', δίδουν σήμερα οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

    Σε σχέση με το Κυπριακό τα τρία κόμματα θέτουν ως πρωταρχικό τους στόχο την εγκαθίδρυση της Ενωμένης Δημοκρατίας της Κύπρου, όπως τη χαρακτηρίζουν, στο πλαίσιο λύσης με βάση το σχέδιο Αναν και την πολιτική ισότητα των συνιστώντων κρατιδίων.

    Αλλος στόχος τους είναι η ένταξη του κράτους, που δημιουργηθεί, στην Ευρωπαϊκή Εννωση από τον Μάϊο του 2004.

    Στο πρωτόκολλο γίνεται επίσης αναφορά στη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη συμφωνία που θα επιτευχθεί έως τον Μάιο του 2004.

    [08] ΟΜΗΡΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

    Ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε τον Δημοκρατικό Συναγερμό να κάμει δεύτερες σκέψεις και να επανεξετάσει την απόφασή του για μετάβαση αντιπροσωπείας του Κόμματος στα κατεχόμενα με την επίδειξη διαβατηρίων.

    Σε δηλώσεις το πρωί στην Πάφο, ο κύριος Ομήρου επανέλαβε ότι η ενέργεια αυτή είναι σοβαρότερη κάθε άλλης επαφής, που είχε γίνει μέχρι σήμερα, και εμπεριέχει κινδύνους άγριας εκμετάλλευσής της από το κατοχικό καθεστώς.

    Ο πρόεδρος της Εδεκ είπε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς θα μπορεί να ισχυριστεί ότι επίσημοι της Κυπριακής Δημοκρατίας επιδεικνύουν διαβατήρια και άρα αναγνωρίζουν δήθεν την κυριαρχία του.

    Παράλληλα σημείωσε ότι είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος να παίρνει αποφάσεις, τόνισε όμως ότι σε περιπτώσεις αποφάσεων που αφορούν μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα, αυτά πρέπει να συζητούνται και να αποφασίζονται στο Εθνικό Συμβούλιο.

    Σχολιάζοντας δήλωση του προέδρου του Δησύ ότι κόμμα δεν θα συμμετάσχει σε τέτοια συνεδρία του Εθνικού ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι για να συζητηθεί ένα θέμα πρέπει όλοι να αποδέχονται τη συμπερίληψή του στην ημερήσια διάταξη.

    Ο κύριος Ομήρου διευκρίνησε ότι η Εδέκ διαφώνησε και με την επίδειξη διαβατηρίων από απλούς πολίτες, αλλά για αυτόδηλους λόγους, είπε, δεν προχώρησε στο να θέσει το θέμα στο Εθνικό Συμβούλιο, αφού όπως επεσήμανε, υπάρχει διαφορά στην επίδειξη διαβατηρίων από απλούς πολίτες σε σύγκριση με πολιτικούς ή με πολιτειακούς αξιωματούχους.

    [09] ΕΥΘΥΝΗ ΒΟΜΒΕΣ

    Μιά άγνωστη έως τώρα οργάνωση με την επωνυμία '' Επαναστατικός Αγώνας '' ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο εκρήξεις βομβών στις τρεις μετά τα μεσάνυκτα στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα '' Ελευθεροτυπία '' ανέφερε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση '' Επαναστατικός Αγώνας ''.

    Από τις εκρήξεις τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

    [10] ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Η Αστυνομία αναζητεί δύο άτομα ηλικίας εικοσιπέντε και τριάντα περίπου χρόνων, σε σχέση με τη ψεσινή απόπειρα φόνου του Λάζαρου Λαζάρου, τριάντα-οκτώ χρόνων, ιδιοκτήτη υπεραγοράς, από τη Λεμεσό.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πρώτος είναι λεπτής σωματικής διάπλασης, με κοντά μαύρα μαλλιά, ηλικίας είκοσι-πέντε περίπου χρόνων και έχει ύψος ένα και εξήντα περίπου.Φορούσε μαύρο παντελόνι ενώ από τη μέση και πάνω ήταν γυμνός.

    Ο δεύτερος είναι ηλικίας τριάντα περίπου χρόνων και έχει ύψος ένα και ογδόντα με γυμνασμένο σώμα.Φορούσε μαύρο παντελόνι και φανέλα χρώματος μπεζ.

    [11] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Συνελήφθησαν χθες βράδυ στη Χλώρακα και τέθηκαν υπο κράτηση δύο άτομα, τριάντα και δεκαέξι χρόνων, ως ύποπτα σε σχέση με υπόθεση κατοχής και χρήσης ναρκωτικών.

    Ανδρες της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών σε έρευνες στην κατοικία του τριαντάχρονου βρήκαν σε διαφορετικά δωμάτια μικρές ποσότητες κάνναβης.

    Στο σπίτι του τριαντάχρονου βρισκόταν και ο δεκαεξάχρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε επίσης μικρή ποσότητα κάνναβης.

    [12] ΠΕΓΕΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΗ

    Αγνωστοι έκλεψαν από σπίτι στην περιοχή Θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια, κοσμήματα και άλλα είδη συνολικής αξίας επτά περίπου χιλιάδων λιρών.

    Την καταγγελία έκαμε στην Αστυνομία χθες το απόγευμα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Ρίτσαρτ Κράουθερ από τη Βρετανία, μόνιμος κάτοικος Κύπρου.

    Τα κοσμήματα είναι ασφαλισμένα.

    [13] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΣ

    Παλαιστίνιος σκοτώθηκε το πρωί σε ανταλλαγή πυρών με ισραηλινά στρατεύματα στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρώϋτερ οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν τέσσερις πυραύλους εναντίον τετραώροφου κτιρίου, στο οποίο βρίσκονταν Παλαιστίνιοι ένοπλοι, οι οποίοι, όπως ισχυρίσθηκαν, αγνόησαν εκκλήσεις για να παραδοθούν.

    Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Παλαιστίνιος.

    Οι ένοικοι του κτιρίου, που υπέστη σοβαρές ζημιές, πρόλαβαν να διαφύγουν.

    Ισραηλινή στρατιωτική πηγή δήλωσε, ότι τα ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποιούσαν επιχείρηση για σύλληψη παλαιστίνιων μαχητών.

    [14] ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΠΙΔΕΣ

    Η Εθνική Ελπίδων Κύπρου αγωνίζεται απόψε στο Παρίσι με το αντίστοιχο συγκρότημα της Γαλλίας, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

    Ο αγώνας αρχίζει στις εννέα και σαράντα πέντε.

    [15] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Εξαλλος ο υπουργός Παιδείας για την κατάσταση του εργοταξίου στο Ελένειο Λευκωσίας.

    Προς εκτόνωση φαίνεται να οδηγείται η κρίση στις σχέσεις Οέλμεκ -υπουργού Παιδείας ύστερα απο παρέμβαση της επιτροπής Παιδείας της Βουλής στην οποία συζητήθηκε το πρωί.

    Ωστόσο η επίθεση που εξαπέλυσε αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εναντίον της Οέλμεκ δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης χαρακτήρισε αστείες και αδικαιολόγητες τις θέσεις των καθηγητών και προσπάθεια ποδηγέτησης του υπουργού Παιδείας.

    Το καθεστώς Ντενκτάς συναίνεσε τελικά στη συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου.Ενέκρινε τη μετάβαση δύο δασκάλων.

    Ο τουρκοκυπριακός τύπος ισχυρίζεται ότι Ελληνοκύπριοι άρχισαν να υποβάλλουν αιτήσεις στη λεγόμενη επιτροπή του ψευδοκράτους για καταβολή αποζημιώσεων για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα.Δεν θα δημοσιοποιεί τα ονόματά τους το καθεστώς Ντενκτάς.

    Μια άγνωστη έως τώρα οργάνωση με την επωνυμία '' Επαναστατικός Αγώνας '' ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις την νύκτα στην Αθήνα.

    [16] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα θα σχηματίζονται νεφώσεις και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές και να σημειωθούν παροδικές καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί, τεσσάρων μποφόρ και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι πολύ ισχυροι, έξι μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη έως κυματώδης.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα παράλια, και στους 24 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε παροδικές νεφώσεις θα φέρουν αρχικά τοπικές βροχές στα ορεινά και στα παράλια, ενώ είναι πιθανόν να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα.

    Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ.

    Αργότερα θα τραπούν σε δυτικούς ως βορειοδυτικούς, αρχικά μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και αργότερα ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη έως κυματώδης για να καταστεί αργότερα έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 στα παράλια και στους 18 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 5 September 2003 - 11:51:05 UTC