Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-11-25

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΛΙΤΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑ
  • [02] ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ
  • [03] ΤΑΣΣΟΣ ΟΛΑ
  • [04] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΘΑΝΑΤΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [06] ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΠΟΛΥΣΗ
  • [07] ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑ
  • [08] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΡΙΚ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΒΛΙΤΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑ

    Σε οξεία αντιπαράθεση με βαριές κατηγορίες μεταξύ του Προέδρου του Δησύ Νίκου Αναστασιάδη και του Δημάρχου Παραλιμνίου Νίκου Βλίττη εξελίχθηκε η παρουσία του κυρίου Βλίττη στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ Απο Μέρα σε Μέρα. Ο κύριος Αναστασιάδης σε τηλεφωνική παρέμβαση, αποκάλυψε ότι με δική του πρωτοβουλία σταμάτησε στο παρελθόν έρευνες που διεξάγονταν αναφορικά με σωρεία καταγγελιών εναντίον του Νίκου Βλίττη. Ο κύριος Αναστασιάδης απολογήθηκε στον Κυπριακό λαό δημοσίως για την ενέργεια του αυτή, τονίζοντας ότι επρόκειτο για το μεγαλύτερο λάθος στην πολιτική του καριέρα. Ο Νίκος Βλίττης υποστήριξε ότι κύριος ένοχος για όσα συμβαίνουν στο Δήμο Παραλιμνίου είναι ο Πρόεδρος του Δησύ. Αφησε μάλιστα αιχμές εναντίον του κυρίου Αναστασιάδη και του Χρίστου Πουργουρίδη δηλώνοντας ότι η απόφαση για άρση της εμπιστοσύνης από τον Δησύ, στο Δήμαρχο Παραλιμνίου, δεν είναι χθεσινή. Λήφθηκε, είπε, πριν από ενάμισυ μήνα με στόχο να φαγωθεί ο ίδιος επειδή δεν έκανε τα θελήματα των κυρίων Αναστασιάδη και Πουργουρίδη. Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης, αντέκρουσε λέγοντας ότι η χθεσινή απόφαση του Κόμματος λήφθηκε με βάση τα δεδομένα και τα πορίσματα της Γενικής Ελεγκτού, αλλά και τη θέση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ενώ η αντιπαράθεση συνεχιζόταν σε έντονο ύφος ο κύριος Αναστασιάδης χαρακτήρισε σε κάποιο στάδιο γελοίο τον Νίκο Βλίττη, χαρακτηρισμό τον οποίο ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αντέστρεψε για τον κύριο Αναστασιάδη.

    [02] ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

    Στο μεταξύ ομάδα από πέντε ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου της Αστυνομίας βρίσκεται από το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου και διεξάγει ποινική ανάκριση για τις καταγγελίες που έγιναν σχετικά με το Δήμο Παραλιμνίου. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο αστυνόμος του Ταέ Αρχηγείου Παναγιώτης Πελαγίας. Η ποινική ανάκριση διεξάγεται με οδηγίες του Αρχηγού της αστυνομίας.

    [03] ΤΑΣΣΟΣ ΟΛΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος επανέλαβε την ετοιμότητά του να προσέλθει σε συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού όποτε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κρίνει κατάλληλο. Μιλώντας στην Αθήνα ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι η Ελληνική Κυπριακή πλευρά θα επιδιώξει την επανέναρξη των συνομιλιών, αν και η πρωτοβουλία ανήκει όπως είπε, στον Γενικό Γραμματέα, υπό την αιγίδα του οποίου θα γίνουν και οι διαπραγματεύσεις. Εξάλλου ο Πρόεδρος Στεφανόπουλος τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν ως βάση για διαπραγμάτευση. Τόνισε ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές σε διάφορα θέματα που αφορούν τους εποίκους, τους πρόσφυγες, τα στρατεύματα κατοχής, τη λειτουργικότητα και την εναρμόνιση του σχεδίου με το κοινοτικό κεκτημένο.

    [04] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι δεν είναι λαμπρές οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού μέχρι την πρώτη Μαίου του 2004. Η Τουρκία, είπε ο κύριος Χριστόφιας, δεν πρόκειται να κάνει οποιαδήποτε κίνηση πριν της δοθεί το εισιτήριο για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είπε επίσης ότι η νίκη της αντιπολίτευσης στα κατεχόμενα μπορεί να μην διώξει τον Ντενκτάς, αλλά θα αποτελέσει μια ουσιαστική πίεση προς την Τουρκία.

    [05] ΘΑΝΑΤΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Ερωτηματικά προκαλεί ο αιφνίδιος θάνατος της τριανταπεντάχρονης Ελένης Ζαχαρίου Καφούρη, από τη Βασίλεια Κερύνειας ενώ υποβαλλόταν σε αφαίρεση ωαρίου σε ιατρείο γυναικολόγου στη Λεμεσό, ώστε να γίνει εξωσωματική γονιμοποίηση. Οπως ανέφερε ο βουλευτής Χριστόδουλος Ταραμουντάς, ο οποίος είναι φίλος της οικογένειας, η άτυχη γυναίκα πήγε υγιέστατη στην κλινική και κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπήρξαν επιπλοκές με αποτέλεσμα η νεαρή να καταστεί κλινικά νεκρή και να μεταφερθεί σε πολυκλινική της Λεμεσού όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Στη συνέχεια μέλη της οικογένειας της τριανταπεντάχρονης έκαναν καταγγελία στην αστυνομία, η οποία διερευνά υπόθεση πιθανής ιατρικής αμέλειας και αιφνίδιου θανάτου. Τα ακριβή αίτια θα γνωσθούν αύριο όταν θα γίνει νεκροψία.

    [06] ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΠΟΛΥΣΗ

    Απολύθηκε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Διϋλιστηρίου Γιώργος Λάμπρου. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τον τερματισμό των υπηρεσιών του κυρίου Λάμπρου επειδή πήρε τρία δοχεία κοκκινόχωμα από το διυλιστήριο στο σπίτι του, χρησιμοποίησε εργάτη της μονάδας για σοβάτισμα μέρους του σπιτιού του και χρέωνε 20 σέντ τη μονάδα την ημέρα περισσότερη βενζίνη στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο. Ο κύριος Λάμπρου εξέφρασε πικρία για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

    [07] ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Η Βουλή της Γεωργίας αποφάσισε σήμερα τη διενέργεια νέων προεδρικών εκλογών στις τέσσερις Ιανουαρίου, μετά την προχθεσινή παραίτηση του προέδρου Ετβαρτ Σεβαρτνάτζε. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και όπως μεταδίδεται ο καθορισμός ημερομηίας για διενέργεια εκλογών αποτελεί σημαντικό βήμα για διασφάλιση της σταθερότητας στη χώρα. Στο μεταξύ παραιτήθηκε σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας και στενός συνεργάτης του Ετβαρτ Σεβαρτνάτζε τονίζοντας πως δεν πρόκειται να αλλάξει τις αρχές του. Χθες είχε παραιτηθεί και ο υπουργός Εσωτερικών.

    [08] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΡΙΚ

    Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ με εξαιρετική επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο Λευκωσίας η Συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας του Ρικ, με θέμα "Τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο". Τη Συναυλία ενορχήστρωσε και διηύθυνε ο Μάριος Μελετίου και παρουσίασε η Αννα Φόνσου.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Απόψε παροδικές νεφώσεις δυνατόν να φέρουν τοπικές βροχές κυρίως στις ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και στις ανατολικές περιοχές τοπικά τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους δέκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους δώδεκα στα παράλια και στους τέσσερις στα υψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικές νεφώσεις δυνατόν να φέρουν λίγες βροχές κυρίως στις ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν βορειανατολικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και το απόγευμα νοτιανατολικοί έως νοτιοδυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 στα υψηλότερα ορεινά. Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα. Η θερμοκρασία σήμερα. Λευκωσία 18 με 13 Λεμεσός 22 με 12 Λάρνακα 20 με 14 Πάφος 23 με 13 και Πρόδρομος επτά με πέντε βαθμοί.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 25 November 2003 - 21:24:39 UTC