Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-12-11

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [02] ΤΑΣΣΟΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • [03] ΤΑΣΣΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΤΑΣΣΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [05] ΚΙΠΡΙΣ ΚΟΥΒΑΛΗΤΟΙ
  • [06] ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΚΥΖΑΣ
  • [07] ΤΕΝΕΔΙΟΣ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Τουλάχιστον ένας ανώτατος κρατικός λειτουργός, ορισμένοι επιχειρηματίες καθώς και κάποιοι άλλοι φαίνεται να εμπλέκονται σε υποθέσεις διασπάθισης της περιουσίας της Αρχιεπισκοπής. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της τριμελούς ερευνητικής επιτροπής που όρισε η Ιερά Σύνοδος, Δημητράκης Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι όσο προχωρεί η έρευνα αποκαλύπτονται καί νέα στοιχεία. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Στυλιανίδης ανέφερε ότι η διάσταση των διαπλοκών καί των εμπλεκομένων συμφερόντων είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι είχε υπολογισθεί, γι αυτό καί η έρευνα πρέπει να επεκταθεί. Είπε επίσης ότι για κάθε υπόθεση που διερευνάται, υποβάλλεται έκθεση στην αστυνομία για τα περαιτέρω, και πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί νέες υποθέσεις. Απαντώντας σε ερώτηση ο κύριος Στυλιανίδης ανέφερε ότι είναι προφανές ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα υγείας του Αρχιεπισκόπου. Ο κύριος Στυλιανίδης ανέφερε οτι η έρευνα θα επεκταθεί και στον Αγιο Ηρακλείδιο καί τον Απόστολο Ανδρέα καί αλλού. Ειδικά για τον Αγιο Ηρακλείδιο ο κύριος Στυλιανίδης είπε ότι έγινε αναφορά από την ηγουμένη ότι μεγάλο μέρος της περιουσίας της μονής πωλήθηκε σε διάφορα πρόσωπα.

    [02] ΤΑΣΣΟΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η φορολογική αμνηστία για μυστικά κεφάλαια, προκειμένου να είναι αποτελεσματική πρέπει να συνδυασθεί με τη μερική άρση του τραπεζικού απορρήτου.

    Στηρίζοντας τον Υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος υπέδειξε ότι για να εφαρμοσθεί η φορολογική αμνηστία μετά το πέρας της περιόδου μερικών μηνών που θα δοθεί από τη Βουλή, αυτοί που έχουν καταθέσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι υποστούν σε έλεγχο.

    Κι αυτό, όπως εξήγησε, για να διασφαλισθεί ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο των μυστικών λογαριασμών και μετά την πάροδο της περιόδου που θα δοθεί για τη φορολογική αμνηστία.

    Τόνισε ότι οι εικασίες που ακούγονται περί φυγάδευσης κεφαλαίων δεν ευσταθούν αφού ο νόμος δεν εφαρμόζεται σε ξένους πολίτες ή υπεράκτιες εταιρείες και οι ξένοι λογαριασμοί δεν έχουν περιορισμούς στη διακίνησή τους.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος έκαμε τις δηλώσεις το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, από όπου αναχώρησε για τις Βρυξέλλες για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Συνταγματική Συνθήκη.

    [03] ΤΑΣΣΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε επιθυμία των δύο πλευρών στην Κύπρο για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δεδομένου ότι θα αποδειχθεί η πολιτική βούληση για αποδοχή του σχεδίου του και θα ορισθεί ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος σχολίαζε δήλωση του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ότι ο Γενικός Γραμματέας είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε περίπτωση που οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να επαναρχίσουν το διάλογο για το Κυπριακό, τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει θετική σε μιά τέτοια εξέλιξη.

    Σε ερώτηση εάν η ελληνική κυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να καθορίσει ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι το σχέδιο Ανάν δεν είναι πλήρες, ώστε να τεθεί σε δημοψήφισμα, αφού υπάρχουν πολλά κενά, όπως το θέμα της ασφάλειας.

    [04] ΤΑΣΣΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Η Κύπρος παραμένει σταθερή στη θέση για συμμετοχή στο Ευρωκοινοβούλιο με έξι βουλευτές και για την παραχώρηση μιας θέσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, λίγο πριν αναχωρήσει το πρωί για τις Βρυξέλλες, για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αρχίζει αύριο με θέμα την Συνταγματική Συνθήκη.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη τέσσερα θέματα τα οποία απασχολούν την Κύπρο και τα οποία θα συζητηθούν στη σύνοδο των Βρυξελλών με κυριώτερο το θέμα της ασφάλειας.

    [05] ΚΙΠΡΙΣ ΚΟΥΒΑΛΗΤΟΙ

    Με πλοία κουβαλούν άτομα από την Τουρκία για να ψηφίσουν και να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιήσει το κόμμα του ψευδοπρωθυπουργού Ντερβίς Ερογλου. Την είδηση δημοσιεύει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα ''Κίπρις'', η οποία γράφει ότι μεγάλος αριθμός ατόμων αποβιβάστηκε χθες με πλοίο στο κλειστό λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, για να μεταφερθεί στις πλατείες όπου θα πραγματοποιηθούν απόψε τα συλλαλητήρια του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ερογλου. Οπως γράφει η εφημερίδα, τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν με επτά λεωφορεία και δεν αποκλείεται να πρόκειται και για ψηφοφόρους που φθάνουν από την Τουρκία για να ενισχύσουν το κόμμα. Γράφει ακόμα ότι αντιπροσωπείες τριών μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Τουρκίας φθάνουν στα κατεχόμενα για να στηρίξουν τον Ραούφ Ντενκτάς.

    [06] ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΚΥΖΑΣ

    Αμεσος στόχος της διακομματικής συντονιστικής επιτροπής στο Δήμο Παραλιμνίου, είναι ο εξαναγκασμός του δημάρχου Νίκου Βλίττη σε παραίτηση. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο, το μέλος της επιτροπής και παραιτηθείς δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κύζας, είπε ότι στόχος της επιτροπής είναι να απαιτήσει δυναμικά την παραίτηση του κυρίου Βλίττη. Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ο κύριος Κύζας, οι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα και θα ενημερώσουν τους δημότες τι γινόταν προηγουμένως και τι σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Παραλιμνίου. Απώτερος στόχος, πρόσθεσε, είναι η πραγματοποίηση πανδημοτικής συγκέντρωσης για να αναλυθούν τα γεγονότα και να πάρει το μήνυμα ο κύριος Βλίττης, ότι ο λαός του Παραλιμνιού, ζητά την παραίτηση του.

    [07] ΤΕΝΕΔΙΟΣ

    Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 70 ετών ο Τουρκολόγος δημοσιογράφος και ερευνητής Ιάκωβος Τενεδιός. Γεννημένος στην Ιμβρο το 1934, ο Ιάκωβος Τενεδιός εργάσθηκε στο Ρικ ως το 1994 ως ανώτερος λειτουργός τουρκικών προγραμμάτων. Ο Ιάκωβος Τενεδιός σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αποφοίτησε με άριστα. Εν συνεχεία σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, στη σχολή Θρησκευτικών Επιστημών, απ' όπου απεφοίτησε το 1961. Το 1962 ανακηρύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε διδάκτωρα της Θεολογίας. Από το 1964 μέχρι το 1994 εργάσθηκε στο Ρικ, ενώ παράλληλα ήταν συνεργάτης του Υπουργείου Εξωτερικών και μέχρι χθες ήταν συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο. Η κηδεία του Ιάκωβου Τενεδιού θα γίνει αύριο στις δύο και τριάντα στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί έως ανατολικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη και στα ανατολικά και τοπικά στα νότια και βόρεια ταραγμένη και αργότερα έως κυματώδης. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους είκοσι βαθμούς στο εσωτερικό, στους εικοσι-ένα στα παράλια και στους έντεκα στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 11 December 2003 - 12:03:31 UTC