Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-12-19

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [02] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΟΥΕΣΤΟΝ
  • [03] ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΕΔΙΟ
  • [04] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΚΙΝΗΣΗ
  • [05] ΧΙΟΝΙΑ ΔΡΟΜΟΙ
  • [06] ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
  • [07] ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑΣΗ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν επέκρινε τον Ραούφ Ντενκτάς για τη στάση του απέναντι στο σχέδιο Αναν και τις συνομιλίες και τον κάλεσε να αλλάξει συμβούλους, γιατί δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού.

    Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα '' Κίπρις '' ο Ταγίπ Ερντογαν είπε ότι η πλειοψηφία των συμβούλων του Ραούφ Ντενκτάς είναι απο την Τουρκία και για χρόνια βρίσκονται στο πλευρό του.Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

    '' Ιδού τα αποτελέσματα ''.

    Δεν μπορούν, ανέφερε, να προτείνουν μια νέα προσέγγιση για διευθέτηση του Κυπριακού.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλούσε στους δημοσιογράφους στο Ουζμπεκιστάν, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

    Ο Ταγίπ Ερντογαν είπε ακόμη ότι δεν συμφωνεί με τα όσα λέγονται για παγίδες στο σχέδιο Ανάν αφήνοντας έτσι αιχμές εναντίον του Ντενκτάς.

    Υπενθύμισε ότι η Τουρκία είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών και ως εκ τούτου, είπε, η χώρα δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για έναν οργανισμό που στήνει παγίδες.

    Ο Ταγίπ Ερντογαν είπε ότι αποδέχεται την αποστολή των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνων και επεσήμανε ότι εκφράσεις όπως '' παγίδες'' ή '' σκευωρίες '' δεν συνάδουν με την πολιτική του.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι ενημέρωσε τους Ντενκτάς, Ερογλου και Σερντάρ ότι για την επίλυση του Κυπριακού επιβάλλεται η διεξαγωγή συνομιλιών και τους επέκρινε ότι δεν έπραξαν ό,τι τους είπε λόγω της προεκλογικής περιόδου.

    [02] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΟΥΕΣΤΟΝ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς επανέλαβε ότι το σχέδιο Ανάν είναι απαράδεκτο και πως η αποδοχή του ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

    Ο κατοχικός ηγέτης μιλούσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη κατά την οποία αξιολόγησε τις επαφές του με τον Αμερικανό ειδικό Συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον, ο οποίος τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού είναι δυνατόν να επιτευχθεί μόνο με το σχέδιο Αναν.

    [03] ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΕΔΙΟ

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταβάλλει προσπάθειες, ώστε το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται για επίλυση του Κυπριακού, να είναι έτοιμο τεχνικά και συμπληρωμένο, πριν από την επιστροφή του πρωθυπουργού Ερντογαν από το Ουζμπεκιστάν.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα '' Ραντικάλ '', μετά την επιστροφή του Ταγίπ Ερντογαν, θα αρχίσουν διαβουλεύσεις στην Αγκυρα με τη συμμετοχή του Ραούφ Ντενκτάς και του ψευδοπρωθυπουργού, ο οποίος μέχρι τότε θα έχει λάβει την εντολή για σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης.

    [04] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΚΙΝΗΣΗ

    Την ίδρυση Πολιτικής Κίνησης με την επωνυμία '' Ανανεωτική Κίνηση '' εξήγγειλε το πρωί ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κύριος Μαρκίδης είπε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής δράσης της Κίνησης είναι η επίλυση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν και η ομαλή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση με τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων, όσο αυτή είναι εφικτή.

    Ο κύριος Μαρκίδης είπε ότι στο επίκεντρο της δράσης της Κίνησης θα βρίσκεται επίσης η αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων εσωτερικών προβλημάτων και η ανανέωση της πολιτικής ζωής.

    [05] ΧΙΟΝΙΑ ΔΡΟΜΟΙ

    Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Τρόοδος και σε ορεινές περιοχές των επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού καθώς και του Διαμερίσματος Μόρφου.

    Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε σε ορεινές περιοχές της επαρχίας Πάφου.

    Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι 25 εκατοστόμετρα και στην Πλατεία Τροόδους 20.

    Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση όλοι οι δρόμοι από και προς το Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

    Οι δρόμοι Κακοπετριάς - Καρβουνά, Κακοπετριάς - Pinewood -Πεδουλά, Πεδουλά- Προδρόμου, Μουτουλλά- Πεδουλά, Πεδουλά- Κύκκου-Κάμπου και Σπηλιών-Κανναβιών είναι επίσης ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

    Ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς είναι και οι δρόμοι στην περιοχή Παλαιχωρίου.

    Στα χωριά Φαρμακάς, Οδού, Γούρι, Αγιο Επιφάνιο, Σαράντι, Ξυλιάτο, Λαγουδερά, Πολύστυπο και Χανδριά σημειώθηκε ελαφρά χιονόπτωση και οι δρόμοι είναι ολισθηροί.

    Στην επαρχία Λεμεσού λόγω πυκνής χιονόπτωσης οι δρόμοι Προφήτη Ηλία-Παλαιχωρίου και Συκόπετρας - Παλαιχωρίου είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Στην επαρχία Πάφου σημειώθηκε ελαφρά χιονόπτωση στις περιοχές Παναγιάς, Χρυσορογιάτισσας και Αμπελίτη, όπου οι δρόμοι είναι ανοικτοί, αλλά ολισθηροί.

    Ολισθηρός είναι και ο δρόμος απο το Στρουμπί έως την Πάφο.

    [06] ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

    Λόγω της χιονόπτωσης παρέμειναν σήμερα κλειστά τέσσερα γυμνάσια, δώδεκα δημοτικά και επτά νηπιαγωγεία.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν λειτούργησαν τα γυμνάσια Αγρού, Πεδουλά, Λεμύθου και Παναγιάς.

    Κλειστά είναι τα δημοτικά σχολεία των χωριών Φαρμακάς, Κάτω Πλάτρες, Κυπερούντα, Αγρός, Αγιος Ιωάννης, Φοινί, Πελένδρι, Πάχνα, Οδού, Αγιοι Βαβατσινιάς, Στατός και Παναγιά.

    Εξάλλου κλειστά είναι τα νηπιαγωγεία των χωριών Παλαιχώρι, Πάνω Πλάτρες, Κυπερούντα, Αγρός, Αγιος Ιωάννης, Πάχνα και Παναγιά.

    [07] ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑΣΗ

    Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βεβιασμένη, όπως υποστηρίζουν, απόφαση στην εφαρμογή του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διοικητικής Πληροφόρησης από την πρώτη Ιανουαρίου, χωρίς να προηγηθεί η σωστή στελέχωση και η λειτουργική αναδιάταξη των υπηρεσιών του λογιστηρίου.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ σε μερικές περιοχές θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

    Κατά τόπους θα πέσουν ελαφρές βροχές, ενώ στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση.Τοπικά θα σχηματισθεί παγετός.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και στις προσήνεμες περιοχές ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα δυτικά και τα βόρεια κυματώδης.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους έντεκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα παράλια και στον ένα βαθμό στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 19 December 2003 - 14:04:53 UTC