Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-01-16

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΝΤΙ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
  • [02] ΑΒΑΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
  • [03] ΑΝΑΣΤΑ ΤΡΙΤΟ
  • [04] ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [05] ΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
  • [06] ΦΑΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ν
  • [07] ΛΕΜΕΣΟΣ ΕΚΡΗΞΗ
  • [08] Δελτίο Καιρού. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΠΡΟΝΤΙ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στην Τουρκία, τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να τερματιστεί η διαίρεση της Κύπρου. Χωρίς μια διευθέτηση του Κυπριακού, είπε, οι Ελληνοκύπριοι θα θεωρούνται εκπρόσωποι ολόκληρου του νησιού, μεγαλώνοντας την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, ενώ θα τεθεί σε κίνδυνο η φιλοδοξία της Τουρκίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ο κύριος Πρόντι, ο οποίος προσφωνούσε την τουρκική Εθνοσυνέλευση, προειδοποίησε ότι πολλοί στην Ευρώπη είναι επιφυλακτικοί να επιτρέψουν την είσοδο μιάς καθαρά Μουσουλμανικής χώρας των 70 και πλέον εκατομμυρίων με αδύνατη οικονομία.

    [02] ΑΒΑΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

    Είναι πολύ δύσκολη η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού μέχρι την 1η Μαίου 2004, εκτιμά ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κούβα, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας. Σε συνάντηση με ανώτατα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Εθνοσυνέλευσης της Κούβας, ο κύριος Χριστόφιας τόνισε ότι πρόθεση της Τουρκίας στην παρούσα φάση του Κυπριακού είναι η εδραίωση των τετελεσμένων της εισβολής και η περαιτέρω ενίσχυση της παράνομης παρουσίας της στην Κύπρο, και όχι η ουσιαστική συμβολή της στη βελτίωση του σχεδίου Ανάν.

    [03] ΑΝΑΣΤΑ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι κατα την χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώθηκε καί για την επιστολή Ανάν καί εξέφρασε τις απόψεις του. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι από το περιεχόμενο της επιστολής ο Γενικός Γραμματέας δεν φαίνεται να αναμένει απάντηση από τον Πρόεδρο. Ο κύριος Αναστασιάδης απηύθυνε έκκληση να αποφεύγονται από όλους οι δημόσιες δηλώσεις αναφορικά με τους χειρισμούς στο κυπριακό και τόνισε ότι από τη χθεσινή συνάντησή του με τον κύριο Παπαδόπουλο έχει πεισθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι δεσμευμένος να υλοποιήσει τις αποφάσεις του εθνικού Συμβουλίου. Για το θέμα του Επιτρόπου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνει η καλύτερη επιλογή ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις. Ο ίδιος, είπε, δεν έχει δώσει ονόματα υποψηφίων για τη θέση, ούτε έχει εκφράσει συγκεκριμένες εισηγήσεις.

    [04] ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης χαρακτήρισε αχρείαστη την έκταση που δίδεται στο θέμα των χειρισμών του προέδρου, οι οποίοι, σημείωσε, βρίσκονται στο πνεύμα των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Κατσουρίδης επανέλαβε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να διαπραγματευθεί επί του σχεδίου Ανάν, ώστε να συμπληρωθούν τα κενά και να καταστεί λειτουργικό. Ο κύριος Κατσουρίδης ανέφερε ότι κλειδί και εμπόδιο για έναρξη των συνομιλιών είναι η Αγκυρα η οποία δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση της καί επαναλαμβάνει τα περί πραγματικοτήτων και δύο κρατών.

    [05] ΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

    Σαφή προβάδισμα στο Γιώργο Παπανδρέου κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες δίνουν δύο πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις εταιρείες "Μέτρον Ανάλυσις" και "Οπίνιον" για λογαριασμό των εφημερίδων "Τα Νέα" και "Ελευθεροτυπία", αντιστοίχως.

    Στις δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνεται επίσης το σημαντικό κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η ξεχωριστή δυναμική του Γιώργου Παπανδρέου στους νέους και τους κατοίκους των αστικών κέντρων.

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με δύο κόμμα πέντε μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό σαράντα κόμμα ένα τοις εκατό έναντι 37 κόμμα 6 τοις εκατόν του ΠΑΣΟΚ.

    Σε προηγούμενη μέτρηση η Νέα Δημοκρατία προηγείτο με 6 κόμμα 8 τοις εκατό του ΠΑΣΟΚ.

    [06] ΦΑΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ν

    Η χρήση πυραύνου από συνεργείο εργατών, ήταν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αιτία της χθεσινής πυρκαγιάς στο ξενοδοχειακό συγκρότημα "Φάρος Βίλειτζ" στα Περβόλια, που είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν παρανάλωμα του πυρός οκτώ διαμερίσματα. Στο ξενοδοχείο, το οποίο ήταν κλειστό για το χειμώνα, γίνονταν εργασίες συντήρησης και οι εργάτες είχαν αποχωρήσει τρεις ώρες πριν ξεσπάσει η φωτιά. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ήταν αδύνατο στα πυροσβεστικά οχήματα να πλησιάσουν τον εσωτερικό χώρο, αφού τα διαμερίσματα είναι κτισμένα μέσα σε πάρκο. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μιάμιση ώρα αργότερα.

    [07] ΛΕΜΕΣΟΣ ΕΚΡΗΞΗ

    Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγο μετά τις τρεις το πρωί σε αυτοκίνητο στη Λεμεσό. Το αυτοκίνητο ανήκει σε Λεμεσιανή, αλλά συνήθως το οδηγεί ο τριαντατετράχρονος γιος της και την ώρα εκείνη ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του. Από την έκρηξη σημειώθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητο και έσπασαν τζάμια της οικίας. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι είχε τοποθετηθεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

    [08] Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με ελαφρές βροχές και περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Σε μερικές περιοχές πιθανόν να σημειωθούν παροδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και παροδικά σε μερικές προσήνεμες περιοχές έως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους δεκαεπτά βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκαεννέα στα παράλια και στους εννέα στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και πιθανόν παροδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα παραμείνει τοπικά περιορισμένη.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 16 January 2004 - 12:30:50 UTC