Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-01-21

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΑΡΚΩ
  • [02] ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΤΟ
  • [03] ΙΩΝΑΣ ΤΡΙΤΟ
  • [04] ΚΙΚΗΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗ
  • [05] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΠΛΕΡ
  • [06] ΓΚΙΟΥΛ ΤΟΛΟΝ
  • [07] ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΜΙΘΙ
  • [08] ΜΠΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΑΡΚΩ

    Γονείς χρηστών αγόρασαν από εμπόρους του λευκού θανάτου ναρκωτικά για τα παιδιά τους. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης καί Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για παραδοχή γονέων οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του καί ζητούσαν την αποστολή των παιδιών τους σε κέντρα του εξωτερικού για απεξάρτηση. Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι οι γονείς κατονόμασαν τους εμπόρους ναρκωτικών, αλλά λόγω του συστήματος η Αστυνομία δεν μπορεί να προχωρήσει στη σύλληψή τους. Ο κύριος Θεοδώρου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει πέμπτη φάλαγγα στην αστυνομία, καθώς, όπως είπε, τα ποσά που βρίσκονται στο τραπέζι της εμπορίας ναρκωτικών είναι τεράστια. Τόνισε ωστόσο ότι από έρευνα που έχει διενεργήσει, δεν εντόπισε ο,τιδήποτε το οποίο να τον οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέδειξε ότι πέρα από τη δίωξη, το μεγαλύτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στην πρόληψη. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να ενταθεί η ενημέρωση καί η μαζική διαφώτιση σε στέκια νεολαίας καί σε στρατόπεδα, με παρουσίαση του δράματος που περνούν οι χρήστες και οι οικογένειές τους.

    [02] ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την εγκληματικότητα, βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Παπακώστας, ανέφερε ότι η αστυνομία καταβάλλει πολλές προσπάθειες για πάταξη της μάστιγας των ναρκωτικών καί πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να αφήνονται σκιές, οι οποίες δυνατό να υπονομεύσουν το κύρος της καί να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δύναμη. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Παπακώστας παρατήρησε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και τόνισε το ρόλο του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου, το οποίο έχει τροχιοδρομήσει διάφορες ενέργειες, που θα απαμβλύνουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των ναρκωτικών.

    [03] ΙΩΝΑΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Νομικών, βουλευτής του Δησύ Ιωνάς Νικολάου, σε δηλώσεις επίσης στο Τρίτο ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθούν τα εφόδια στην Αστυνομία για πάταξη της μάστιγας των ναρκωτικών καί άλλων εγκλημάτων. Ενα από αυτά, υπέδειξε, είναι ο εκσυγχρονισμός του δικαίου της απόδειξης, ώστε να προσάγονται ενώπιον της Δικαιοσύνης οι παράνομοι. Ο κύριος Νικολάου εισηγήθηκε επίσης την εναλλαξιμότητα σε κάποιες θέσεις της αστυνομίας ώστε να αποφεύγεται η διαφθορά. Διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι με τη λήψη κάποιων μέτρων, δεν σημαίνει ότι καταδικάζεται κάποιος αξιωματικός της Αστυνομίας.

    [04] ΚΙΚΗΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗ

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών καί Εργων Κίκης Καζαμίας επανέλαβε ότι ήταν επιβεβλημένη η αύξηση στην τιμή των καυσίμων, διέψευσε πληροφορίες για κάλυψη άλλων ελλειμμάτων της οικονομίας καί μίλησε για λανθασμένη παρουσίαση των όσων ελέχθησαν σε κλειστή σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων. Σε παρέμβασή του στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Καζαμίας ανέφερε ότι η αύξηση της τιμής των καυσίμων ήταν επιβεβλημένη καί οφείλεται στο αναχρονιστικό, όπως το χαρακτήρισε, σύστημα καθορισμού των τιμών το οποίο ίσχυε για δεκαετίες. Διαβεβαίωσε επίσης ότι έως τον Ιούνιο το σύστημα αυτό θα αλλάξει καί με το κλείσιμο του διυλιστηρίου οι τιμές θα μειωθούν.

    [05] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΠΛΕΡ

    Στο Λονδίνο μεταβαίνει απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου για επαφές με τη βρετανική κυβέρνηση, στο επίκεντρο των οποίων θα είναι το Κυπριακό. Αύριο ο κύριος Παπανδρέου θα συναντηθεί με το Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και ακολούθως θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας που θα του παραθέσει ο Βρετανός ομόλογός του, Τζιακ Στρο.

    [06] ΓΚΙΟΥΛ ΤΟΛΟΝ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ απέρριψε ισχυρισμούς Τούρκου στρατηγού περί προδοτών στη χώρα αναφορικά με το Κυπριακό, δηλώνοντας ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να αποδέχεται όλα όσα της προτείνονται. Ο κύριος Γκιουλ είχε κληθεί να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή στρατιάς του Αιγαίου, στρατηγού Χουρσίτ Τολόν, ο οποίος επέκρινε με δριμύτητα όσους τηρούν ενδοτική στάση στο Κυπριακό. Ο Χουρσίτ Τολόν είχε υποστηρίξει επίσης ότι κάποιοι στην Τουρκία υιοθετούν την προσέγγιση των παραχωρήσεων για να απαλλαγούν από το Κυπριακό.

    [07] ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΜΙΘΙ

    Τη μετατροπή της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους στο κατεχόμενο χωριό Τριμίθι της επαρχίας Κερύνειας σε κατάστημα, κατήγγειλε διεθνώς ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος. Ο Μητροπολίτης Παύλος απηύθυνε επιστολή προς τους πρέσβεις των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνων, τους Γενικούς Γραμματείς του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ουνέσκο και άλλους οργανισμούς, Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι το υποτελές στην Τουρκία καθεστώς του Ντενκτάς, αφού ξεγύμνωσε τις εκκλησίες μας από τα ιερά κειμήλια και τις εικόνες, συνεχίζει το βέβηλο έργο του, μετατρέποντας τώρα τους ναούς σε καταστήματα.

    [08] ΜΠΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ

    Ο Πρόεδρος Μπους προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατέστησε μάλιστα σαφές ότι ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία θα αποτελέσει τον άξονα της προεκλογικής εκστρατείας για την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Στην καθιερωμένη ομιλία του ενώπιον της Γερουσίας και της Βουλής για την κατάσταση του αμερικανικού έθνους, ο Πρόεδρος Μπους υπεραμύνθηκε της πολιτικής που έχει εφαρμόσει σε όλους τους τομείς και αναφέρθηκε εκτενώς στην εξωτερική πολιτική, χαρακτηρίζοντας επιτυχημένη την αποστολή στο Ιράκ, αφού, όπως είπε, συνελήφθη ο Σάνταμ Χουσέϊν.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και η πρόγνωση του καιρού.

    Το απόγευμα θα εμφανίζονται κατά διαστήματα νεφώσεις, που δυνατό να φέρουν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιανατολικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα παράλια και στους οκτώ στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές, ενώ τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα πέσει στους οκτώ βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους τέσσερις στα υψηλότερα ορεινά. Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι 45 εκατοστόμετρα και στην πλατεία Τροόδους 35.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 21 January 2004 - 10:22:20 UTC