Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-07-22

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΕΝΝΕΝΤΥ ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΕΝΝΕΝΤΥ
  • [03] ΑΦΡΙΚΑ ΛΩΡΑ
  • [04] ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ ΣΤΡΟ
  • [05] ΙΑΚΩΒΟΥ ΒΑΣΕΙΣ
  • [06] ΡΩΣΙΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ
  • [07] ΙΡΑΚ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ
  • [08] ΥΕΜΕΝΗ ΝΕΚΡΟΙ
  • [09] 16ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΟ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

  • [01] ΚΕΝΝΕΝΤΥ ΕΠΑΦΕΣ

    Στις εξελίξεις στο Κυπριακό θα αναλωθούν οι επαφές της βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Λώρα Κέννεντυ, η οποία έφθασε ψες στην Κύπρο. Η κυρία Κέννεντυ θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο Παπαδόπουλο και θα έχει συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς. Θα έχει επίσης συνάντηση στα κατεχόμενα με το λεγόμενο πρωθυπουργό Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, καθώς ο Ταλάτ σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στο Παρίσι, για επαφές με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, από τον οποίο θα ζητήσει τη στήριξη της Γαλλίας στις τουρκοκυπριακές απαιτήσεις. Το απόγευμα η κυρία Κέννεντυ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Δησύ Νίκο Αναστασιάδη.

    [02] ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΕΝΝΕΝΤΥ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ επεσήμανε ότι με την άφιξή της η κυρία Κέννεντυ φρόντισε να επαναλάβει την αμερικανική θέση στο κυπριακό, η οποία είναι πλήρως ταυτισμένη με την έκθεση του Κόφι Ανάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο κύριος ιακώβου, πιστεύουν ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν αλλαγές επί του σχεδίου Ανάν και ότι οι όποιες αλλαγές θα γίνουν σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας. Κατά την άφιξή της χθες η κυρία Κέννεντυ είπε ότι κατά τις εδώ συνομιλίες της θα ακούσει προσεκτικά τις δύο πλευρές και θα αναζητήσει τρόπους με τους οποίους η Ουάσιγκτον μπορεί να βοηθήσει για στήριξη των εισηγήσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    [03] ΑΦΡΙΚΑ ΛΩΡΑ

    Πληροφορίες από τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι τα Ηνωμένα Εθνη ετοιμάζονται να φέρουν και πάλι ενώπιον των πλευρών στην Κύπρο το σχέδιο Ανάν. Η πληροφορία προβάλλεται στην εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης "Τζουμχουρριέτ" υπό τον τίτλο "Δεύτερο δημοψήφισμα πριν από το Δεκέμβριο". Ωστόσο η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Αφρίκα" γράφει ότι η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Λώρα Κέννεντυ, κατά τις επαφές της στην Αγκυρα, βρήκε αρνητικούς τους Τούρκους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    [04] ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ ΣΤΡΟ

    Το Κυπριακό είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει σήμερα στο Λονδίνο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης με τον Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρό. Ο κύριος Μολυβιάτης βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα, ύστερα από πρόσκληση του κυρίου Στρό. Ο κύριος Μολυβιάτης σε τελευταίες δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν αναμένεται οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο Κυπριακό τους επόμενους τρεις μήνες, γιατί η περίοδος αυτή είναι, για όλους όσοι εμπλέκονται στην επίλυση του προβλήματος, περίοδος περίσκεψης και προβληματισμού.

    [05] ΙΑΚΩΒΟΥ ΒΑΣΕΙΣ

    Θέση της κυβέρνησης είναι ότι η αναμόχλευση του θέματος των βρετανικών βάσεων στο παρόν στάδιο δεν θα βοηθούσε την Κύπρο καί την υπόθεσή της, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου. Σε δηλώσεις στο Ρικ ο κύριος Ιακώβου ανέφερε είσης ότι μια τέτοια ενέργεια θα μας βάλει σε σοβαρή αντιδικία με τη βρετανική κυβέρνηση, σε μια περίοδο που ήδη οι σχέσεις μας δεν είναι και τόσο καλές. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κύριος Ιακώβου, εκτιμά ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουμε άλλα μέτωπα.

    [06] ΡΩΣΙΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ

    Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν από δύο διαφορετικές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε βάση των ειδικών δυνάμεων της ρωσικής αστυνομίας στην Τσετσενία. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε όταν λεωφορείο που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων έφθασε στη βάση. Μια ώρα αργότερα, δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση 50 μέτρων από την πρώτη έκρηξη.

    [07] ΙΡΑΚ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ

    Μάχη δίνουν οι διπλωμάτες στο Ιράκ για την απελευθέρωση τριών Ινδών, δύο Κενυατών και ενός Αιγύπτιου που απήχθησαν από ιρκαρινούς, οι οποίοι απειλούν να τους αποκεφαλίσουν αν ο εργοδότης τους δεν εγκαταλείψει τις εργασίες του στο Ιράκ. Οι απαγωγείς αξιώνουν επίσης από την Ινδία, την Κένυα και την Αίγυπτο να απομακρύνουν όλους τους πολίτες τους από το Ιράκ.

    [08] ΥΕΜΕΝΗ ΝΕΚΡΟΙ

    Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν στην Υεμένη από ισχυρή έκρηξη σε συγκρότημα διαμερισμάτων, στην πόλη Χαμπάμπα. Μεταξύ των νεκρών είναι και έξι παιδιά. Από την έκρηξη η τριώροφη πολυκατοικία μετατράπηκε σε ερείπια, ενώ συντρίμμια της εκτινάχθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτική ύλη που φυλασσόταν στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε εάν πρόκειται για ατύχημα ή για τρομοκρατική ενέργεια.

    [09] 16ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΟ

    Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νευροχειρουργικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ο Ανδρέας Πιρικής, 16 χρόνων, από το Πελένδρι, ο οποίος υπέστη βαριά κρανιογκεφαλική κάκωση όταν έπεσε χθες βράδυ από γεφύρι σε γκρεμό επτά μέτρων, στο χωριό του. Ο δεκαεξάχρονος έχει τοποθετηθεί στον αναπνευστήρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, εξάδελφός του Αντρέα ανέφερε ότι γύρω στις δέκα χθες βράδυ, ενώ ο δεκαεξάχρονος οδηγούσε μοτοποδήλατο, κάτω από άγνωστες συνθήκες, κτύπησε στο στηθαίο του γεφυριού και εκτινάχθηκε στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματισθεί κρίσιμα. Ο Αντρέας Πιρικής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Παρά τις έρευνες της αστυνομίας το μοτοποδήλατο δεν βρέθηκε. Σύμφωνα με την Αστυνομία το μοτοποδήλατο δυνατό να μετακινήθηκε από άγνωστο και οι συνθήκες μετακίνησης του διερευνώνται.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους τριάντα-οκτώ βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριάντα-τέσσερις στα νότια παράλια, στους τριάντα-δύο στα δυτικά και στους εικοσιεννέα στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς ως μέτριοι τριών με τεσσάρων μποφόρ και αργότερα ασθενείς δύο με τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό γύρω τους 21 στα παράλια και γύρω στους 18 στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς δύο με τριών μποφόρ και θα τραπούν σταδιακά σε θαλάσσιους ασθενείς ως μέτριους τριών με τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εξωτερικό, γύρω στους 34 βαθμούς στα νότια παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στα ψηλότερα ορεινά. Το Σαββατοκυρίακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 22 July 2004 - 10:26:36 UTC