Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-09-14

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΚΗΔΕΙΑ
  • [02] ΠΕΤΡΟΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ
  • [04] ΣΙΝΟΥΚ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
  • [05] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ
  • [06] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΛΑΘΟΣ
  • [07] ΙΩΝΑΣ ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗΣ
  • [08] ΑΓΑΠΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
  • [09] ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΤΕΛΟΣ
  • [10] ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟΧΗ
  • [11] ΜΠΕΣΛΑΝ ΜΝΗΜΗ ΕΕ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΚΗΔΕΙΑ

    Το απόγευμα κηδεύεται στη μονή Μαχαιρά ο ηγούμενος Αρσένιος.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις τρεις και ταφή θα γίνει στη μονή.

    Η κηδεία θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ-2.

    Η σορός του ηγουμένου Αρσένιου μεταφέρθηκε στην Κύπρο χθες το απόγευμα, με στρατιωτικό αεροσκάφος. Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την ελληνική και την κυπριακή σημαία.

    [02] ΠΕΤΡΟΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ

    Με τιμές αρχηγού κράτους θα τελεστεί αύριο στις έντεκα το πρωί, στον καθεδρικό ναό Αθηνών, επιμνημόσυνη δέηση για τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο, παρουσία του πρόεδρου Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου και της πολιτικής ηγεσίας.

    Το σκήνωμα του πατριάρχη θα μεταφερθεί στη συνέχεια με στρατιωτικό αεροπλάνο στο Κάιρο, όπου στις πέντε το απόγευμα θα γίνει η εξόδιος ακολουθία στη μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου και ο ενταφιασμός.

    Ο πατριάρχης Πέτρος, κατ' εξαίρεση, θα ταφεί στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο της Αιγύπτου, όπως ήταν η επιθυμία του.

    Στο Κάιρο αναμένεται να μεταβούν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Στεφανόπουλος, κλιμάκιο υπουργών, ο οικουμενικός πατριάρχης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος και άλλοι επίσημοι.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

    Από την Κύπρο θα μεταβούν στο Κάιρο, με ειδικά ναυλωμένη πτήση, για να παραστούν στην κηδεία του πατριάρχη Πέτρου, ο πρόεδρος της Βουλής, οι μητροπολίτες Πάφου, Κιτίου και Λεμεσού, ο επίσκοπος Κύκκου, και μεγάλος αριθμός συγγενών του εκλιπόντος ιεράρχη.

    [04] ΣΙΝΟΥΚ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    Συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτονται για την κατάσταση του ελικοπτέρου "Σινούκ", στο οποίο βρήκαν οικτρό θάνατο ο πατριάρχης Πέτρος, ο ηγούμενος Αρσένιος και άλλοι δεκαπέντε κληρικοί και λαϊκοί.

    Το ελικόπτερο πετούσε με ελαττωματικές πτέρυγες, γεγονός που γνώριζαν οι ιθύνοντες, αλλά ενέκριναν τη χρησιμοποίησή του, πιστεύοντας ότι με τακτική επιθεώρηση μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τρεις από τις πτέρυγες του ελικοπτέρου, δύο στο μπροστινό και μία στο οπίσθιο στροφείο, ήταν ελαττωματικές. Πριν από την παραλαβή των ελικοπτέρων έγινε δοκιμαστική πτήση, κατά την οποία διαπιστώθηκαν ισχυρές δονήσεις σε ταχύτητες πάνω από εκατόν είκοσι κόμβους.

    [05] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ

    Η υπουργός Υγείας Ντίνα Ακκελίδου δέχτηκε ως λανθασμένη τη διαδικασία που η ίδια ακολούθησε, απευθυνόμενη με επιστολή προς δικαστή, που εκδίκαζε υπόθεση για εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών.

    Στην επιστολή της η κυρία Ακκελίδου παρέθετε πληροφορίες για την υπόθεση.

    Η δικαστής δεν αποδέχθηκε την επιστολή, την οποία εξέλαβε ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και την κοινοποίησε στην υπεράσπιση και την κατηγορούσα αρχή.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ η κυρία Ακκελίδου ανέφερε ότι, εκείνο που κυριαρχούσε στη σκέψη της ήταν να θέσει με καλή πίστη ενώπιον του δικαστηρίου σημαντικές πληροφορίες και σε καμιά περίπτωση δεν είχε πρόθεση να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης.

    Η κυρία Ακκελίδου πρόσθεσε ότι δεν ακολούθησε τη σωστή διαδικασία και ότι επρόκειτο για λάθος της.

    [06] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΛΑΘΟΣ

    Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι είναι προς τιμή της κυρίας Ακκελίδου η παραδοχή και εξέφρασε τη γνώμη ότι η διαδικασία που ακολούθησε δεν ήταν η ορθή και καλώς έπραξε το δικαστήριο.

    Τα γεγονότα της υπόθεσης, είπε, με τη σωστή διαδικασία θα μπορούσαν να τεθούν ενώπιον του δικαστηρίου, γιατί δεν ήταν γεγονότα, που έτειναν να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη.

    Υπάρχει, πρόσθεσε, διαδικαστικό λάθος, το οποίο πρέπει να εκτιμηθεί στις σωστές του διαστάσεις.

    [07] ΙΩΝΑΣ ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗΣ

    Οι βουλευτές του ΔηΣύ Ιωνάς Νικολάου και Χρίστος Πουργουρίδης ζήτησαν παραίτηση της υπουργού Υγείας, χαρακτηρίζοντας την ενέργειά της, παρέμβαση στο έργο της Δικαοσύνης.

    Ο κύριος Νικολάου δήλωσε ότι η υπουργός Υγείας ενήργησε με τον πιό αδόκιμο τρόπο, και ζήτησε την απόδοση πολιτικών ευθυνών. Είπε επίσης ότι η κυρία Ακκελίδου έδινε πληροφορίες στο δικαστήριο, με στόχο να επηρεάσει την κρίση του στο θέμα της επιβολής ποινής.

    Ο κύριος Πουργουρίδης μίλησε για σοβαρό ολίσθημα καί πρόσθεσε ότι η υπουργός Υγείας είτε πρέπει να υποβάλει παραίτηση ή να αποπεμφθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [08] ΑΓΑΠΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

    Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αγις Αγαπίου δήλωσε ότι η υπουργός Υγείας ακολούθησε λανθασμένη διαδικασία, αλλά δεν είχε πρόθεση να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη.

    Το πάθημα, όπως το χαρακτήρισε, πρέπει να γίνει μάθημα στην υπουργό, στην οποία εξέφρασε την εμπιστοσύνη του.

    Ο βουλευτής του ΔήΚο Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι δεν ήταν επιτρεπτή η ενέργεια της υπουργού Υγείας, η οποία έπρεπε να διαβιβάσει τα στοιχεία της μέσω της κανονικής διαδικασίας.

    Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η κυρία Ακκελίδου δεν ενήργησε κρυφίως και πρόσθεσε ότι το κάθε λάθος πρέπει να αξιολογείται με το μέτρο και την αλήθεια.

    [09] ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΤΕΛΟΣ

    Με την παραλαβή 50 χιλιάδων τόνων εμπορεύσιμων σταφυλιών από τις οινοβιομηχανίες επιλύεται για φέτος το οξύ πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι αμπελουργοί.

    Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον υπουργό Γεωργίας Τίμη Ευθυμίου στις αγροτικές οργανώσεις.

    Η κυβέρνηση, είπε, θα στηρίξει οικονομικά τις οινοβιομηχανίες αξιοποιώντας έτσι το μοναδικό παράθυρο που υπήρχε από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ενωσης για επίλυση του προβλήματος.

    Η παραλαβή των σταφυλιών άρχισε από σήμερα, προς 85 λίρες τον τόνο.

    [10] ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟΧΗ

    Κανονικά λειτούργησε σήμερα το Γυμνάσιο Ζακακίου με συγκατάθεση του Συνδέσμου Γονέων, που κάλεσε τους μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία, διότι έκρινε ότι ελαχιστοποιήθηκαν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των μαθητών, από την ύπαρξη εργοταξίου.

    Εκτός τάξεων, όμως, παραμένουν οι μαθητές του σχολείου Πωμού, που ζητούν και τέταρτο δάσκαλο.

    Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι από λάθος ήταν τέσσερις πέρσι οι εκπαιδευτικοί, διότι βάσει του αριθμού των παιδιών έπρεπε να ήταν τρείς.

    [11] ΜΠΕΣΛΑΝ ΜΝΗΜΗ ΕΕ

    Με ενός λεπτού σιγή, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές σε όλα τα σχολεία της Κύπρου, τιμούν στη μία το μεσημέρι, τη μνήμη των παιδιών και των άλλων νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπεσλάν της Οσετίας.

    Μονόλεπτη σιγή θα τηρηθεί την ίδια ώρα, σε όλα τα σχολεία των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σκοπό να δοθεί το μήνυμα της αποφασιστικότητας για εξάλειψη της τρομοκρατίας και της επικράτησης συνθηκών ασφάλειας.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 29 στα δυτικά και στους 24 στα ορεινά.//

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο με τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα παράλια και στους 14 στα ορεινά. //

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 14 September 2004 - 10:02:31 UTC