Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-10-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ Ν
  • [02] ΜΠΑΡΟΖΟ ΡΩΥΤΕΡ
  • [03] ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΙΣΕ
  • [04] ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕΑ
  • [05] ΣΕΙΣΜΟΣ ΔΙΑΣΩΣΗ
  • [06] ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [07] ΠΑΦΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
  • [08] ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ Ν

    Την αναβολή της ψηφοφορίας στο Ευρωκοινοβούλιο για την επιλογή της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της ομάδας των Σοσιαλιστών.

    Ο Ζοζέ Μπαρόζο είχε το πρωί στο Στρασβούργο συνάντηση με την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην Ευρωβουλή.

    Ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής ομάδας, Χάνες Σβόμποντα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Ζοζέ Μπαρόζο θα προτείνει αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Θα υπάρξει, εκτίμησε, νέα πρόταση για μια νέα Επιτροπή, τονίζοντας παράλληλα ότι κατά 95 τοις εκατό δεν θα γίνει σήμερα η ψηφοφορία στην Ευρωβουλή για την επικύρωση ή όχι της νέας Κομισιόν.

    Πριν από τη συνάντηση με τον κύριο Μπαρόζο ,ο προέδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας Μάρτιν Σουλτς πρότεινε την αναβολή για ένα μήνα της ψηφοφορίας.

    Η ψηφοφορία για την επιλογή των νέων επιτρόπων είχε ορισθεί να γίνει στη μία μετά το μεσημέρι, ώρα Κύπρου, και ήταν πολύ πιθανή η καταψήφιση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η καταψήφιση θα γινόταν επειδή ο Ζοζέ Μπαρόζο είχε αρνηθεί να αποσύρει την υποψηφιότητα του Ιταλού Ρόκκο Μπουτιλιόνε για τη θέση του επιτρόπου σε θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

    Ο κύριος Μπουτιλιόνε είχε πυροδοτήσει αντιδράσεις λόγω των απόψεών του για την ομοφυλοφιλία, τον γάμο και τις ανύπαντρες μητέρες.

    [02] ΜΠΑΡΟΖΟ ΡΩΥΤΕΡ

    Το πρακτορείο ειδήσεων Ρώϋτερ με επείγον τηλεγράφημα από το Στρασβούργο μετέδωσε δήλωση εκπροσώπου της σοσιαλιστικής ομάδας ότι ο Ζοζέ Μπαρόζο θα ανακοινώσει σε λίγο ότι αποσύρει την πρόταση του για επικύρωση της νέας Κομισιόν.

    Εξάλλου Ευρωπαϊος διπλωμάτης, που δεν κατονομάζεται δήλωσε στο Ρώϋτερ ότι η Ολλανδική προεδρία μελετά το ενδεχόμενο να συγκαλέσει για αύριο έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Ρώμη για συζήτηση της κρισης που έχει ξεσπάσει σε σχέση με την νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Στην ιταλική πρωτεύουσα θα βρίσκονται αύριο οι 25 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επικύρωση του νέου Συντάγματος της Ενωσης.

    [03] ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΙΣΕ

    Το Κυπριακό σε σχέση με την αξιολόγηση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τον καθορισμό ή όχι ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων συζητεί το Εθνικό Συμβούλιο, που συνήλθε το πρωί, υπό την προεδρία του προέδρου Παπαδόπουλου.

    Αναμένεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αρχίσουν να εκφράζουν απόψεις για τη στάση που θα τηρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία απέναντι στην Τουρκία στη σύνοδο κορυφής των '' 25 '' στις δεκαεπτά Δεκεμβρίου.

    Εκτιμάται ότι δεν θα ληφθεί οριστική απόφαση καθώς για λόγους διαπραγματευτικής τακτικής η Λευκωσία θέλει να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της έως και τη δεκάτη-εβδόμη Δεκεμβρίου.

    [04] ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕΑ

    Στην Αγκυρα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συνέρχεται σήμερα για να συζητήσει την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία.

    Πληροφορίες του τουρκικού τύπου αναφέρουν ότι το Συμβούλιο θα απασχολήσουν, επίσης, η αδυναμία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εφαρμόσουν μέτρα υπέρ του ψευδοκράτους και η στάση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι στην Τουρκία.

    [05] ΣΕΙΣΜΟΣ ΔΙΑΣΩΣΗ

    Στην Ιαπωνία μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδάκια της εντοπίστηκαν ζωντανοί, κάτω από τόνους χώματος, τέσσερις ημέρες μετά τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε τη χώρα.

    Η μητέρα και τα δύο παιδάκια επέβαιναν σε αυτοκίνητο που είχε θαφτεί κάτω από το χώμα και οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί είχαν σχεδόν εκλείψει.

    Από τον σεισμό, μεγέθους έξι κόμμα οκτώ βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σκοτώθηκαν τριάντα-ένας άνθρωποι.

    Στο μεταξύ το πρωί η κεντρική Ιαπωνία επλήγη από νέο σεισμό μεγέθους έξι κόμμα ενός βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 20 άνθρωποι και να προκληθούν αρκετές ζημιές.

    [06] ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Πακιστανός που βρίσκεται στην Κύπρο σχεδόν δύο χρόνια συνελήφθη στην Ολλανδία, όπου είχε μεταβεί αεροπορικώς όταν διαπιστώθηκε ότι το διαβατήριό του ήταν πλαστό.

    Ο αλλοδαπός συνοδευόμενος από άνδρες της ολλανδικής αστυνομίας μεταφέρθηκε χθες στην Κύπρο και παραδόθηκε στις αρχές της Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ οι αρχές ασφαλείας διερευνούν το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένου κυκλώματος αφού πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση Πακιστανού που διαμένει στη Κύπρο με πλαστά έγγραφα.

    Εναντίον του Πακιστανού, που είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο και στην Ολλανδία, εξετάζονται υποθέσεις πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και πλαστοπροσωπείας.

    Ανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι εξασφάλισε το διαβατήριο πριν από την άφιξή του στην Κύπρο.

    [07] ΠΑΦΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

    Από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα, καταστράφηκε ολοσχερώς το καφεστιατόριο "Φρεντ" στην Πάφο.

    Προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε διπλανά εστιατόρια και σε δύο διαμερίσματα που βρίσκονται πάνω από το καφεστιατόριο.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας πυροσβέστης παρουσίασε στη διάρκεια της κατάσβεσης αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πάφου όπου κρατήθηκε για προληπτικούς λόγους.

    [08] ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ

    Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας αντιμετωπίζουν το απόγευμα σε φιλικό αγώνα, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, παλαίμαχους τουρκοκύπριους ποδοσφαιριστές.

    Ο αγώνας, που αρχίζει στις τέσσερις, θα διεξαχθεί στο γήπεδο Μεάπ Πέρα Χωρίου Νήσου.

    Τα έσοδα από τη συνάντηση θα διατεθούν στο ίδρυμα "Κάνε μια Ευχή".

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα θα εμφανίζονται παροδικές νεφώσεις και αραιή σκόνη, κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιανατολικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και τοπικά μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα παράλια και στους 22 στα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο με τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 στα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές παραμένει μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 27 October 2004 - 15:33:20 UTC