Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-04-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΡΙΛΑΙ ΣΧΕΔΙΟ
  • [02] ΟΛΙ ΡΕΝ
  • [03] ΝΤΙΝΑ ΑΘΩΑ
  • [04] ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΘΩΑ
  • [05] ΦΟΡΤΗΓΑ ΟΛΑ Ν
  • [06] ΠΟΥΤΙΝ ΙΣΡΑΗΛ
  • [07] ΜΠΟΥΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
  • [08] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [09] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

  • [01] ΙΡΙΛΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμμένουν στη θέση ότι η καλύτερη λύση για την Κύπρο είναι το σχέδιο Ανάν. Ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ανταμ Ιριλάι, όταν ρωτήθηκε αν η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει πίεση στην Τουρκία να αποχωρήσει από την Κύπρο, εφαρμόζοντας τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, όπως η Συρία απέσυρε τα στρατεύματά της από το Λίβανο, είπε ότι η καλύτερη λύση για την Κύπρο είναι το σχέδιο Ανάν. Το σχέδιο αυτό, είπε, παρείχε ένα τρόπο να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, ο οποίος πιστεύουμε ότι ικανοποιούσε τις ανάγκες και των δυο κοινοτήτων. Αυτή παραμένει η άποψή μας, είπε, και πιστεύουμε ότι αυτοί που είναι δεσμευμένοι σε μια ειρηνική και ισότιμη λύση σε αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα, θα πράξουν καλά εάν αφοσιωθούν εκ νέου στο σχέδιο Ανάν και προχωρήσουν προς τα εμπρός με το σχέδιο αυτό, βρίσκοντας κάποιο τρόπο εφαρμογής των προνοιών του.

    [02] ΟΛΙ ΡΕΝ

    Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση, Φινλανδός Επίτροπος Ολι Ρεν, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να εξετάσει, κατά τις συζητήσεις στο Συμβούλιο Υπουργών, το ζήτημα της ορθής νομικής βάσης του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα. Ο κύριος Ολι Ρεν απαντούσε σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Μπεγλίτη, ο οποίος είχε ζητήσει να πληροφορηθεί εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει στην πρότασή της για τη νομική βάση του άρθρου 133, δηλαδή για λήψη απόφασης με ειδική πλειοψηφία,αναφορικά με τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο, παρά την αντίθετη άποψη της Νομικής Υπηρεσίας του Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή θα μπορούσε να δεχθεί την αλλαγή της νομικής βάσης, ώστε η απόφαση στο Συμβούλιο να ληφθεί με ομοφωνία, αλλά θέλει προηγουμένως να υπάρξει δέσμευση της Κυπριακής Κυβέρνησης, ότι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματός της να μπλοκάρει την υιοθέτηση του κανονισμού.

    [03] ΝΤΙΝΑ ΑΘΩΑ

    Το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε την τέως υπουργό Υγείας Ντίνα Ακκελίδου, η οποία είχε βρεθεί ένοχη για παρέμβαση στο δικαστικό έργο. Η απόφαση ελήφθη με εννέα ψήφους υπέρ και τρεις εναντίον. Η κυρία Ακκελίδου εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση και είπε ότι οι ενέργειές της την κάνουν να νιώθει περήφανη, διότι βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το αίσθημα του κυπριακού λαού. Ο συνήγορος της κυρίας Ακκελίδου, Ευστάθιος Ευσταθίου, δήλωσε ότι η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να παραπέμψει την τέως υπουργό σε δίκη, ήταν λανθασμένη και εξέφρασε την άποψη ότι σε ανάλογες περιπτώσεις θα πρέπει να διεξάγεται μελέτη σε βάθος τέτοιου θέματος. Επειδή δεν έγινε αυτό, είπε ο κύριος Ευσταθίου, η Ντίνα Ακκελίδου έχασε την υπουργική της θέση.

    [04] ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΘΩΑ

    Αθώα έκρινε σήμερα το δικαστήριο την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, η οποία είχε κατηγορηθεί ότι με την αντιφατική της μαρτυρία είχε σκοπό να εξαπατήσει το δικαστήριο στην υπόθεση του θανάτου του 14 χρονου Γιώργου Χατζηδημήτρη. Η κυρία Αντωνίου δήλωσε μετά την απόφαση ότι η αλλαγή της κατάθεσης της για την οποία είχε κατηγορηθεί, ήταν αποτέλεσμα της μεταβολής της γνώμης των ξένων εμπειρογνωμόνων πάνω στην οποία στηρίχθηκε. Εξήγησε ακόμη ότι στηρίχθηκε στη γνώμη αυτή επειδή στην Κύπρο δεν υπάρχουν τα κατάλληλα διαγνωστικά εργαλεία.

    [05] ΦΟΡΤΗΓΑ ΟΛΑ Ν

    Συνέρχεται στις έξι το απόγευμα το προεδρείο του Συνδέσμου Οδηγών Βαρέων Οχημάτων για να αξιολογήσει την κατάσταση, μετά τις διαβεβαιώσεις της Βουλής καί της κυβέρνησης ότι οδηγούνται προς επίλυση τα προβλήματά τους. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λουκάς Δημητρίου δήλωσε ότι σε ένδειξη καλής θέλησης θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η απεργία. Προσπάθειά μας, είπε, είναι η επίλυση του προβλήματος και όχι η δημιουργία άλλων. Ο υπουργός Συγοινωνιών Χάρης Θράσου μιλώντας στο Τρίτο είχε απευθύνει νέα έκκληση στους οδηγούς φορτηγών να αναστείλουν τα απεργιακά μέτρα, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι προς όφελος και των ιδίων αλλά και άλλων επαγγελματικών τάξεων που δεν έχουν ευθύνη για ότι τεκταίνεται. Σε δηλώσεις επίσης στο Τρίτο, ο βουλευτής Θάσος Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε ότι το θέμα του πιστοποιητικού αξιοπιστίας, που αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα των οδηγών φορτηγών, περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της ολομέλειας της Βουλής της 12ης Μαίου, που θα ψηφισθεί η σχετική νομοθεσία.

    [06] ΠΟΥΤΙΝ ΙΣΡΑΗΛ

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδημίρ Πούτιν άρχισε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, την πρώτη που πραγματοποιεί Ρώσος Πρόεδρος στη χώρα αυτή. Ο Ρώσος πρόεδρος πήγε στο Ισραήλ από την Αίγυπτο. Λίγο πρίν από την αναχώρησή του από το Κάιρο, εισηγήθηκε την πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για το Μεσανατολικό το ερχόμενο Φθινόπωρο στη Μόσχα. Ο Λευκός Οίκος και το Ισραήλ υποδέχθηκαν με ψυχρότητα την πρόταση, ενώ αντίθετα, η παλαιστινιακή αρχή την χαιρέτισε.

    [07] ΜΠΟΥΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς μεταφέρθηκε χθες εσπευσμένα σε καταφύγιο, στα υπόγεια του Λευκού Οίκου, ύστερα από συναγερμό, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε λανθασμένος. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Λευκού Οίκου είχαν εντοπίσει σήμα σε ραντάρ και το εξέλαβαν ως αεροσκάφος που είχε εισέλθει στον απαγορευμένο εναέριο χώρο και κατευθυνόταν προς τον Λευκό Οίκο. Αμέσως σήμανε συναγερμός, και τόσο ο πρόεδρος Μπούς όσο και ο αντιπρόεδρος Ντίκ Τσιέηνι, μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά καταφύγια . Ωστόσο, μερικά λεπτά αργότερα, οι υπηρεσίες ασφαλείας του Λευκού Οίκου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για λανθασμένο συναγερμό και ο Αμερικανός Πρόεδρος επέστρεψε στο Οβάλ γραφείο.

    [08] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Ο Ολυμπιακός Πειραιώς και ο Αρης Θεσσαλονίκης προκρίθηκαν για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει στην Πάτρα στις 21 Μαίου.

    Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν χθες βράδυ την Αεκ με 2-1, στην παράταση, στο στάδιο Καραϊσκάκη.

    Ο Αρης Θεσσαλονίκης προκρίθηκε στον τελικό νικώντας εκτός έδρας την Ξάνθη με 2-0.

    [09] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ

    Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν ψες η Τσιέλσι και η Λίβερπουλ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την ημιτελική φάση του Τσιάμπιονς Λιγκ.

    Ο επαναληπτικός θα γίνει στις τρεις Μαίου.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς, και τοπικά μέτριοι τριών με τεσσάρων μποφόρ. Στα νότια παράλια οι άνεμοι θα φθάσουν κατά τόπους στα πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 21 στα δυτικά παράλια και στους 19 βαθμούς στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 28 April 2005 - 20:36:33 UTC