Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BBC: Election Coverage in Greek, 00-03-11

BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: HR-Net News Distribution Manager <dist@hri.org>

Σάββατο 11-03-00

Από την Αθήνα, η Λήδα Μπόλα μεταδίδει

Ορκίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή η ορκωμοσία του Κωστή Στεφανόπουλου, για τη δεύτερη θητεία του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την τελετή ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ευχές από την πολιτική, στρατιωτική, και πνευματική ηγεσία της χώρας.

«Η επιλογή του κ. Στεφανόπουλου, χαρακτηρίστηκε από ωριμότητα του πολιτικού συστήματος, από συνέχεια και προπαντός συναίνεση και αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο για την πολιτική μας ζωή. Η συναίνεση πρέπει να χαρακτηρίζει και το μέλλον» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής δήλωσε μετά την ορκωμοσία του κ. Στεφανόπουλου: «Ευχόμαστε να είναι επιτυχής και αυτή η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ελπίζω να συμβάλει καθοριστικά στη χάραξη εθνικής στρατηγικής.»

Κοινοβουλευτική ομάδα ΠΑΣΟΚ

Για τελευταία φορά συγκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του τόνισε ότι «στις 9 Απριλίου κρίνεται αν θα διασφαλίσουμε όσα κερδίσαμε με την ένταξη στην ΟΝΕ».

Ο κ. Κώστας Σημίτης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι φυγομαχούν σε όλα τα ζητήματα ουσίας, καταγγέλλοντας τα πάντα και υποσχόμενοι τα πάντα, αλλά και ότι κατά τη διάρκεια της τετραετίας δεν βοήθησαν στην προσπάθεια προόδου για τη χώρα και δεν είχαν θετικές προτάσεις παρά μόνο άρνηση, συνθήματα και κραυγές.

Βέβαιος για νίκη της ΝΔ ο Καραμανλής

Μετά την ορκωμοσία του κ. Κωστή Στεφανόπουλου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής εμφανίσθηκε βέβαιος για τη νίκη του στις εκλογές.

«Ως κυβέρνηση εμείς θέλουμε το διάλογο και τη σύνθεση για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη την καθολική επανάσταση, που χρειάζεται η παιδεία, για να καταπολεμήσουμε τα φαινόμενα της αδιαφάνειας, για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και να βελτιώσουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας» είπε ο κ.Καραμανλής.

Ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

Με την συμμετοχή δυο μουσουλμάνων, του Γκαλίπ Γκαλίπ και του Μεχμέτ Αχμέτ Με, και μιας γυναίκας, της Χρύσας Μανωλιάς, συμπληρώθηκε χθες το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για το Νομό Ροδόπης.

Εξαγγελίες Καραμανλή στη Λαμία

Σειρά μέτρων εξήγγειλε από τη Λαμία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

Μεταξύ αυτών, η μείωση της φορολογίας, η κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, κατώτατο όριο σύνταξης 150.000 καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις για αγρότες, μικρό-μεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Για την πόλη της Λαμίας, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε την άμεση κατασκευή έργων υποδομής για αγρότες και κτηνοτρόφους.


BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Saturday, 11 March 2000 - 17:18:17 UTC