Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


 
 

Παρασκευή 19/01/2001

Εντοπίσθηκε το μοιραίο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ
Εντοπίσθηκε σήμερα η άτρακτος του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, πέντε ημέρες μετά την πτώση του, νότια του Σουνίου. Στο ελικόπτερο επέβαιναν 4 μέλη του πληρώματος και ένας ασθενής από την Πάτμο, ο οποίος μεταφερόταν στην Αθήνα. Το ελικόπτερο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής, ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Και στην Ελλάδα χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου
Σε πεδία βολής στην Ελλάδα έχουν χρησιμοποιηθεί βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στην Βουλή, ο υφυπουργός Αμυνας Δημήτρης Αποστολάκης. Ο κ.Αποστολάκης τόνισε ότι το 1984 κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στη βάση της Νέας Αγχιάλου, χρησιμοποιήθηκαν περίπου πεντακόσια τέτοια βλήματα, ωστόσο πρόσθεσε ότι σε 14 πεδία βολής που έχουν ελεγχθεί δεν υπάρχουν ενδείξεις ραδιενέργειας. Την ίδια ώρα, δύο επιστήμονες οι καθηγητές Νίκος Κατσαρός και Σπύρος Ραψομανίκης επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση γνώριζε την ύπαρξη των δύο εκθέσεων της Φόκους για το απεμπλουτισμένο ουράνιο. Εν τω μεταξύ, ο δικηγορικός σύλλογος της Αθήνας ενδέχεται, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές συλλόγους, να καταθέσει προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης, για το θέμα.

Δέσμευση της περιουσία των κληρονόμων Σφηνιά
Τη δέσμευση της περιουσίας των κληρονόμων του πρώην προέδρου της Μίνοαν Φλάινγκ Ντόλφιν, Παντελή Σφηνιά, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά το ναυάγιο του πλοίου "εξπρές Σάμινα" που ανήκε στην εταιρεία, αποφάσισε το πρωτοδικείο Αθηνών. Η δέσμευση αφορά το ποσό των 4,3 δις δρχ., ενώ οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατατέθηκαν από τις τράπεζες Γιούρομπανκ και Αλφα Μπανκ. Η απαίτηση των τραπεζών προέρχεται απο δύο δάνεια που έλαβε ο Παντελής Σφηνιάς, θέτοντας ώς εγγυητή τον ίδιο και την προσωπική περιουσία του. Τα δάνεια αυτά δεν έχουν αποπληρωθεί και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.