Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 13/03/2001)

Το νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, παρουσίασε ο υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος. Το νομοσχέδιο προβλέπει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, για σταθερά και κινητά τηλέφωνα, την χρήση σύγχρονων μέσων για την παρακολούθηση των υπόπτων, την υποβολή τους σε εξετάσεις DNA (τα δείγματα του οποίου θα καταστρέφονται αμέσως μετά), την κατάθεση μαρτύρων υπό καθεστώς ανωνυμίας καθώς και μείωση της ποινής όσων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων παρέχουν στοίχεια στις αρχές.

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Κατηγόρησε τον Κώστα Σημίτη ότι "έχει χάσει τον έλεγχο και δεν κυβερνά". Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών με στελέχη της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί το άσχημο κλίμα που επικρατεί στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Αρχισε χθες η δίκη για την κακοδιαχείρηση των οικονομικών της Εκκλησίας. Στο εδώλιο κάθονται δύο επίσκοποι, τρεις αρχιμανδρίτες και δύο λαϊκοί., οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη σύναψη σύμβασης με εταιρεία, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί ζημία 1,3 δισ. δραχμών η Εκκλησία.

Αύριο -κατά τη συνάντηση του υπουργού εργασίας με τον πρωθυπουργό- αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης, για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα ακολουθήσει διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για δεύτερη ημέρα απεργούν οι εργαζόμενοι των τραπεζών, ζητώντας τη δημιουργία ενιαίου ασφαλιστικού φορέα.

Στα Σκόπια μεταβαίνει σήμερα για διήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της FYROM για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.