Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη  19/04/2001)

Αλλαγές στο Ασφαλιστικό ανακοινώνει η κυβέρνηση
 Τις οριστικές αποφάσεις της για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, λαμβάνει σήμερα η κυβέρνηση, κατά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής και του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος. Ηδη, πάντως, τα όσα έχουν διαρρεύσει στον τύπο, προκαλούν την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι η κύρια και η επικουρική σύνταξη θα χορηγούνται στα 65 χρόνια, ενώ για την συνταξιοδότηση, χωρίς όριο ηλικίας, θα απιτούνται 40 χρόνια ασφάλισης. Προβλέπεται ακόμη η μείωση των συντάξιμων αποδοχών κατά 20% και προτείνεται η δημιουργία 8 ταμείων κύριας ασφάλισης. Τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάνουν λόγο για κινητοποιήσεις.

Αντιπροσωπεία του Βατικανού στην Αθήνα
 Στην Αθήνα έφθασε, χθες βράδυ, αντιπροσωπεία του Βατικανού, προκειμένου να καθορίσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσκεψη του Πάπα, στις 4 και 5 Μαϊου. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε ήδη το κλειστό ολυμπιακό στάδιο, όπου ο Ποντίφικας θα τελέσει λειτουργία, ενώ συναντήθηκε και με εκπρόσώπους της Αρχιεπισκοπής.

Καταζητείται ο Χ.Παπαδόπουλος ο "εγκέφαλος της εταιρίας δολοφώνων"
 Εντείνονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του Χρήστου Παπαδόπουλου, "εγκέφαλου" της "εταιρείας δολοφόνων", ο οποίος δεν επέστρεψε στις φυλακές μετά την πενθημερη άδεια, που του είχε χορηγηθεί για τις ημέρες του Πάσχα. Ο Χρ.Παπαδόπουλος είχε καταδικαστεί σε 8 φορές ισόβια, για 8 ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων ατόμων, τα οποία κληρονομούσε, με πλαστές διαθήκες.

Ρέππας: Σκοπιμότητα των αμερικανών βιβλίο για την Ελλάδα και την τρομοκρατία
 Για σκοπιμότητα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, σχολιάζοντας το βιβλίο που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, από το ιδρυμα Μπρούκινγκς και αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι χώρα που διευκολύνει την τρομοκρατία. Ο κ.Ρέππας τόνισε ότι "είναι δεδομένη και ισχυρή η βούληση της κυβέρνησής μας για την εξάλειψη της μάστιγας της τρομοκρατίας".
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.