Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Tετάρτη 25/04/2001)

Μαζικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό
 Η πρώτη μαζική κινητοποίηση ενάντια στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, πραγματοποιείται αύριο, με την πανεργατική, πανελλαδική απεργία, που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν να αποσυρθούν οι κυβερνητικές προτάσεις και να αρχίσει διάλογος από μηδενική βάση. Οι προτάσεις της κυβέρνησης, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 65 χρόνια και τη μείωση των συντάξεων τουλάχιστον κατά 20%. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός εργασίας κ.Τάσος Γιαννίτσης συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωστα Καραμανλή. Στις κυβερνητικές προτάσεις αντιτίθενται όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

"Μετατιθεται το αξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδος- δεν καταργείται" λέει ο υπουργός άμυνας
Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας δεν καταργείται, απλως μετατίθεται, υποστήριξε ο υπουργός εθνικής άμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει τα κονδύλια για τους εξοπλισμούς, προκειμένου να ενισχύσει την κοινωνική πολιτική. Ο κ.Τσοχατζόπουλος επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν σχετίζεται με την Τουρκία και ότι η Ελλάδα εμμένει στην αμυντική της πολιτική. Σύμφωνα με τον κ.Τσοχατζόπουλο στην "Λευκή Βίβλο" της Τουρκίας διατυπώνονται 5 διεκδικήσεις ένταντι της Ελλάδας, που αφορούν στο εύρος των χωρικών υδάτων, τον εναέριο χώρο, στον επαναπροσδιορισμών των νησίδων και βραχονησίδων της Ελλάδας και στον επαναπροσδιορισμό των θαλάσσιων συνόρων των δύο χωρών. Οπως είπε, για το κυπριακό, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο υιοθετεί την πρόταση του Ραούφ Ντενκτάς περί συνομοσπονδίας.

Σχέδιο νόμου για ρύθμιση των θεμάτων της Ολυμπιάδας του 2004 θα καταθέσει η κυβέρνηση
Σχεδιο νόμου για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ.Βενιζέλος έκανε λόγο για  "σαρωτικό νομοσχέδιο" που θα ρυθμίζει όλα τα θέματα, που σχετίζονται με την Ολυμπιαδα. Για διαδικασίες "εξπρές" κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Μοναχοί προσεύχονται εναντίον Πάπα
Την ώρα, που ο Επίσκοπος των Καθολικών στην Ελλάδα, κάνει λόγο για θρησκευτικές διακρίσεις στη χώρα, οι μοναχοί του Αγίου Ορους και των Μετεώρων προσεύχονται για να μην έρθει ο Πάπας στην Αθήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν προσκαλούν την Παρασκευή σε αγρυπνία τους μοναχούς "για να παρακαλέσουμε τον Κύριο να αποτρέψει την μεγάλη δοκιμασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος που θα δημιουργηθεί με την έλευση του Πάπα στην Ελλάδα".
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.