Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 04/05/2001)

Επίσκεψη Πάπα στην Αθήνα
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φθάνει στις 11.30 στην Αθήνα ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ. Η επίσημη υποδοχή του θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο από τον κ.Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, ενώ το μεσημέρι ο Ποντίφικας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.Χριστόδουλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προσφώνησή του, ο κ.Χριστόδουλος θα αναφερθεί με σκληρή γλώσσα στο κυπριακό.
Το πρόγραμμα του Ποντίφικα, ο οποίος θα διαμείνει στην πρεσβεία του Βατικανού, προβλέπει επίσκεψη στην Πνύκα, όπου δίδαξε ο Απόστολος Παύλος, συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ η Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό στάδιο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Για την ασφάλεις του Πάπα έχουν επιστρατευθεί περισσότεροι από 7 χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ η κυκλοφορία θα απαγορεύεται στους δρόμους όπου θα κινείται.
"Η κυβέρνηση δεν κατανοεί τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται από διάφορες παραθρησκευτικές οργανώσεις" σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από μικρή μερίδα πιστών. "Ο Ποντίφικας είναι επίσημος προσκεκλημένος του ελληνικού κράτους, η πολιτεία και ο ελληνικός λαός με χαρά θα τον υποδεχθούν και θα τον φιλοξενήσουν, αποδίδοντας σ΄ αυτόν τις πρέπουσες τιμές, αυτές που αρμόζουν ως ηγέτη εκατοντάδων εκατομμυρίων πιστών σε όλο τον κόσμο" τόνισε ο κ.Δημήτρης Ρέππας.

Απερρίφθη η Τρόικα για Ασφαλιστικό
Απέρριψαν τα μέλη του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ, την πρόταση του πρωθυπουργού να συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή, με τη συμμετοχή του Ακη Τσοχατζόπουλου, της Βάσως Παπανδρέου και του Κώστα Λαλιώτη, προκειμένου να διαχειρισθεί το θέμα του ασφαλιστικού. Οπως τόνισαν στελέχη του εκτελεστικού γραφείου, κάτι τέοιο θα σήμαινει "ομηρία του υπουργού εργασίας" και επεσήμαναν ότι χρειάζεται η συμμετοχή όλων.
Ο διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων φορέων, για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, δεν αναμένεται να αρχίσει πριν τις 17 Μαϊου, οπότε τα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Συνάντηση Κληρίδη- Σημίτη
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην ΑΘήνα. Ο κ.Σημίτης σε δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη να συνεχισθούν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό, εκτιμώντας ότι οι συνομιλίες αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επίλυση του κυπριακού.Την ικανοποίησή του για τη συμπαράσταση της Ελλάδας εξέφρασε, από την πλευρά του, ο κ.Γλαύκος Κληρίδης και τόνισε ότι "η προσπάθεια της αναβάθμισης της αμυντικής μας ικανότητας στο πλαίσιο του ενιαίου αμυντικού δόγματος συνεχίζεται και όπως δήλωσε ο κ. πρωθυπουργός αυτό θα συνεχίσει μέχρι να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού προβλήματος".

Αισιόδοξος Ρονγκ για Ολυμπιακούς
Αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, εμφανίσθηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρονγκ. Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, ο κ.Ρονγκ δήλωσε ότι αν η προετοιμασία συνεχισθεί με τους ίδιους ρυθμούς δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο Λαλιώτης υπογράμμισε ότι τα χρονοδιαγράμματα των έργων, τηρούνται κανονικά.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.