Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Σάββατο 05/05/2001)

Κήρυγμα ενότητας και αλληλοσεβασμού από τον Πάπα
Ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος ο Β' έστειλε μήνυμα ενότητας και αλληλοσεβασμού με το κήρυγμά του, κατά τη θεία λειτουργία που τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ο ποντίφικας κάλεσε τους πιστούς να βαδίσουν μαζί στην ενότητα της πίστης και να σέβονται τις διαφορές τους, αποδεχόμενοι αλλήλους και αλληλοστηριζόμενοι ως μέλη του σώματος του Χριστού. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Εκκλησία σήμερα πρέπει να είναι προσεκτική στις διάφορετικές όψεις των πολιτισμών και στα μέσα της επικοινωνίας τους. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας βρίσκεται ήδη από το μεσημέρι στη Δαμασκό της Συρίας, που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του προσκυνήματός του στους τόπους όπου δίδαξε ο Απόστολος Παύλος. 
Απολύτως ικανοποιημένη φέρεται η Εκκλησία της Ελλάδας από τις συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου με τον Ποντίφικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ικανοποίηση αυτή αφορά ιδιαιτέρως τη συγγνώμη που ζήτησε ο Πάπας για τις Σταυροφορίες και την άλωση της Κωνσταντινούπολης καθώς και για το σεβασμό τον οποίο εξέφρασε για την Εκκλησία της Ελλάδας και την προσφορά της στο Χριστιανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατ' ιδίαν συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο, ο Πάπας ζήτησε να μεταφέρει τις ευχές του στον Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο, καθώς ο κ. Χριστόδουλος μεταβαίνει σήμερα στη Ρωσία.

Συνεχίζει την περιοδεία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε ότι η Εκκλησία εργάζεται υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος, επισκεπτόμενος το πρωί του Σαββάτου το Δ΄ Σώμα Στρατού στη Ξάνθη, στα πλαίσια της περιοδείας του σε πόλεις της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Εξάλλου ο κ. Βαρθολομαίος αναφέθηκε χθές στις σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Ρωμαιοκαθολική, αλλά και στην ενότητα ανάμεσα στις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε στην Μητρόπολη της Ξάνθης -παρουσία της υπουργού Εσωτερικών - ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπήρξε πρωτεργάτης της κίνησης που αποβλέπει στην προσέγγιση των διηρημένων χριστιανών. Πρόσθεσε δε ότι η ένωση θα γίνει όταν το θέλει ο Κύριος, συμπληρώνοντας όμως ότι αποτελεί αίτημα των καιρών.

Δηλώσεις Α. Τσοχατζόπουλου για το Ασφαλιστικό
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, δήλωσε ότι αποτελεί ευθύνη της πολιτείας τόσο η συμμετοχή της σε οικονομικό και οργανωτικό επίπεδο για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου ασφαλιστικού συστήματος όσο και η εγγύηση του δημοσίου χαρακτήρα και της διάρκειάς του σε βάθος χρόνου. Μιλώντας σε διημερίδα του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης μείζονος Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση κρίσιμο ζήτημα είναι η συμμετοχή του λαού στο διάλογο.

Αποτίμηση πορείας των ολυμπιακών έργων έκανε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ
Συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά και ανήσυχος για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται, στα έργα αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εμφανίστηκε χθες στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ. Ερωτηθείς, εάν πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα έργα θα είναι έτοιμα εγκαίρως, ο Ζακ Ρογκ περιορίστηκε να χρησιμοποιήσει τη φράση απο τη Βίβλο, "Βλέπω και πιστεύω". Ο κ. Ρόγκ διαπίστωσε κάποια προβλήματα στους τομείς της φιλοξενίας και των μεταφορών, αλλά παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε όλους τους άλλους τομείς.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.