Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 29/'5/2001)

Συνεδρίαση γιά το ασφαλιστικό
Το θέμα του ασφαλιστικού ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεσμεύθηκε για τις κατώτατες συντάξεις και την τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ επανέλαβε ότι ο διάλογος με τους συνδικαλιστές θα είναι από μηδενική βάση. Δεν διευκρίνησε, ωστόσο, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης και τα όρια ηλικίας της συνταξιοδότησης. Αύριο, ο υπουργός εργασίας θα έχει την πρώτη του συνάντηση για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με την ΑΔΕΔΥ.

Επίσημη αντίδραση γιά το τουρκικό μνημόνιο
"Απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό και αντιευρωπαϊκό" χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μνημόνιο της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, με το οποίο επαναλαμβάνει τις απειλές της για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Νεκρός πιλότος ανοικτά της Σκύρου
Νεκρός εντοπίσθηκε ανοιχτά της Σκύρου, ο κυβερνήτης στρατιωτικού ελικοπτέρου, που κατέπεσε ένα μίλι δυτικά της νήσου. Σώοι περισυνελλέγησαν οι άλλοι δύο επιβαίνοντες.

Καπνίζουν και πίνουν οι μαθητές
Κατάχρηση στο ακλοόλ κάνει ένας στους δύο μαθητές, καταναλώνοντας περισσότερα από 20 ποτά την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Χρήση χασίς εμφανίζεται να κάνει το 17% των μαθητών, ενώ το 80% καπνίζει.

Σεισμός στη Ρόδο
Σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε νωρίς το πρωί νότια της Ρόδου. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.