Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 08/06/2001)

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Βρετανού ταξιάρχου Στήβεν Σόντερς
Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου άσκησε o εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιώργος Γεράκης, για τη δολοφονία του Βρετανού ταξιάρχου, Στήβεν Σόντερς, από την οργάνωση "17 ΝΟΕΜΒΡΗ" πριν από ένα χρόνο. Την υπόθεση αναλαμβάνει πλέον τακτικός ανακριτής, ο οποίος θα μελετήσει τη δικογραφία που περιέχει τα στοιχεία της έρευνας, που έχουν πραγματοποιήσει Βρετανοί αξιωματούχοι καθώς και η ελληνική αστυνομία. Στο μεταξύ, παρουσία της Χέδερ Σόντερς, του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, του υπουργού Δημόσιας Τάξης, του υφυπουργού Άμυνας και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, εψάλη σήμερα το πρωί επιμνημόσυνη δέηση για τον Στήβεν Σόντερς στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ψηφίσθηκε ο νόμος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Ψηφίσθηκε χθες από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, παρά τις έντονες διαφωνίες των κομμάτων της Αριστεράς, αλλά και της πλειοψηφίας των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι απουσίαζαν από τη διαδικασία.

Παραπομπή σε δίκη των υπαιτίων για την κατάρρευση της "Ρικομέξ"
Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, η εισαγγελέας πρωτοδικών ζητά την παραπομπή σε δίκη 5 μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας "Ρικομέξ" και 6 πολιτικών μηχανικών. Το εργαστάσιο της "Ρικομέξ" είχε  καταρρεύσει στο σειμό της 9ης Σεπτεμβρίου του 1999, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 39 άτομα.

Μίνι - καύσωνας από το Σαββατοκύριακο
Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αναμένεονται το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα. Το θερμόμετρο στην Αθήνα, ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.