Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Σάββατο 09/06/2001)

Διαψεύσεις για τη συμμετοχή της Τουρκίας στον Ευρωστρατό
Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Ακης Τσοχατζόπουλος και Γιώργος Παπανδρέου, διέψευσαν δημοσιεύματα αγγλόφωνων εφημερίδων περί συμφωνίας για έμμεση συμμετοχή της Τουρκίας στο μηχανισμό αποφάσεων του Ευρωστρατού. "Παλαιά σενάρια που έχουν απορριφθεί εδώ και καιρό" τα χαρακτήρισε ο Ακης Τσοζατζόπουλος. Ο Υπουργός εξωτερικών διαβεβαίωσε την Παρασκευή τη Βουλή ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανένα έγγραφο που θα είναι αντίθετο με τα συμφέροντά της. Ο Γιώργος Παπανδρέου-απαντώντας σε επερώτηση του Γιάννη Βαρβιτσιώτη περί μυστικού εγγραφου του ΝΑΤΟ- διευκρίνισε ότι θα ασκήσει βέτο σε περίπτωση κατά την οποία για τη δημιουργία του Ευρωστρατού γίνουν ειδικές ρυθμίσεις για το Αιγαίο και την Κύπρο.
 
Μίνι-καύσωνας
Μίνι καύσωνα θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στις αρχές της άλλης εβδομάδας καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά για να φθάσει την Τρίτη στους 39 βαθμούς υπό σκιάν. Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αλλά μόνο στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Κλοπή 130 εκατομμυρίων
130 εκατομμύρια σε ομόλογα έκαναν φτερά από το υποκατάστημα του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου της Καλλιθέας. Οπως κατήγγειλαν οι δύο συνταξιούχοι -δικαιούχοι, αντιλήφθηκαν την κλοπή τον περασμένο Ιανουάριο όταν θέλησαν να τα εξαργυρώσουν στα Γιάννενα. Ο υπάλληλος του Ταμιευτηρίου τους ανέφερε ότι τα Ομόλογα είχαν εξοφληθεί. Η έρευνα που έγινε απέδειξε τελικά την κλοπή.
 
Αυξημένα διόδια στην Αττική Οδό
Κατά πολύ ακριβότερη γίνεται η διέλευση των οχημάτων από την Αττική Οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται να αυξηθεί η τιμή των διοδίων για τα ΙΧ από τις 200 δρχ στις 350, για τα μικρά και μεσαία φορτηγά από 500 στις 850, για τα μεγάλα από 800 στις 1400 δρχ και για τα δίκυκλα από τις 100 στις 150δρχ.
 
Πανελλαδικές εξετάσεις
Συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις. Η τρίτη λυκείου διαγωνίζεται στα Λατινικά, τη Χημεία, την Ηλεκτρολογία και τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ανάλογα με την κατεύθυνση, ενώ η δευτέρα λυκείου στην Άλγεβρα.
 
Ήττα της Εθνικής στο βόλει
Την ήττα με 3 - 0 σετ γνώρισε χθες η Εθνική ομάδα βόλει της Ελλάδας από την Πολωνία, σε αγώνα για το Γουόρντ Λιγκ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.