Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Tετάρτη 13/06/2001)

Ανησυχεί η Ελλάδα για τα Σκόπια
 Ανησυχία επικρατεί και στην ελληνική κυβέρνηση για τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Χθες, ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης από τη διαθνή κοινότητα στην περιοχή, αν δεν επιτευχθεί πολιτική λύση, ενώ σε συνέντευξή του στο FLASH.gr υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα έχει θέση αρχής γενικώς να μην εμπλέκεται στρατιωτικώς στα Βαλκάνια. Όμως η συμμετοχή σε μια ειρηνευτική δύναμη που θα έχει συμφωνηθεί σε διεθνές επίπεδο, είναι κάτι που θα μελετήσει θετικά". Ο κ.Παπανδρέου στη συνέντευξή του τονίζει ακόμη ότι στη σημερινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός «θα καταθέσει σκέψεις άμεσων ενεργειών» για την επίτευξη της σταθερότητας στη γειτονική χώρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, αν και επεσήμανε ότι οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης είναι πρόωρη, τόνισε ότι η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της. Σήμερα ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Τηλεμαχος Χυτήρης υποστήριξε ότι εφόσον χρειαστεί, η Ελλάδα θα συμμετέχει σε αποστολή πολυεθνικής δύναμης, ενώ ανέφερε ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων.

"Καλές οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις -σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδος στη Βαλκανική" λέει ο Μπερνς
Στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις- τις οποίες χαρακτήρισε πολύ καλές- αλλά και το σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, αναφέρθηκε ο απερχόμενος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Νίκολας Μπέρνς, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής. Ο κ.Μπερνς επεσήμανε ότι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών μπροούν να βελτιωθούν, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για την βελτίωση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων.

Στην Αθήνα ο Ρογκ για την πρόοδο των έργων
 Στις 19 και 20 Ιουνίου θα βρεθεί και πάλι στην Αθήνα ο κ.Ζακ Ρονγκ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
 
"Δροσίζε"ι λένε οι μετεωρολόγοι
 Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπουν από αύριο οι μετεωρολόγοι. Χθες, το θερμόμετρο έφθασε τους 39 βαθμούς κελσίου, κάνοντας αφόρητη τη ζωή των Αθηναίων, ενώ σήμερα η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 37 βαθμούς.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.