Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 12/07/2001)

Δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία
Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κώστα Καραμανλή δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με έρευνα της VPRC, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, στην πρόθεση ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 11%, ενώ ο κ. Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας το 41,4% έναντι 31,3% του Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ που δημοσιοποιήθηκε από τον ΑΝΤΕΝΝΑ, η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 7,4%, ενώ η διαφορά μεταξύ του κ. Καραμανλής και του πρωθυπουργού είναι μόλις 0,2%.

Εκπλήξεις στη "σκιώδη κυβέρνηση"
Εξελέγησαν την Τετάρτη οι έξη συντονιστές και 20 τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, που θα συγκροτούν την "σκιώδη κυβέρνηση" της αξιωματικης αντιπολίτευσης. Η ψηφοφορία, πάντως, έκρυβε εκπλήξεις, καθώς ισχυρά ονόματα δεν επελέγησαν από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας για τις θέσεις τις οποίες διεκδικούσαν.

"Πράσινο φως" για την κατάσχεση γερμανικών περιουσιών
Το "πράσινο φως" για την κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής, που ανήκει στο γερμανικό δημόσιο,  έδωσε το δικαστήριο στους συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του γερμανικού κράτους, το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε εφέσεις επί των αποφάσεων. Διαφορετικά, τα δύο κτίρια θα "βγουν" σε πλειστηριασμό στις 12 Σεπτεμβρίου.

Απεργία Γιατρών
Χωρίς γιατρούς την Πέμπτη και την Παρασκευή η χώρα, λόγω της 48ωρης απεργίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Σήμερα απεργούν και οι υπάλληλοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Πάνω από τις 2500 μονάδες το ΧΑΑ
Το "φράγμα" των 2500 μονάδων έσπασε ο δείκτης τιμών του Χρηματιστηριου Αθηνών, κλείνοντας την Τετάρτη στις 2435,65 μονάδες. Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την πτωτική του πορεία, προβληματίζοντας έντονα τους επενδυτές, αλλά και την κυβέρνηση.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.