Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 13/07/2001)

Δηλώσεις Σημίτη για τις δημοσκοπήσεις που δίνουν το προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία
"Οι δημοσκοπήσεις θα διαψευσθούν σε τρία χρόνια, στις εκλογές" δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σχολιάζοντας τα δύο γκάλοπ που είδαν το φως της δημοσιότητας και φέρουν το κυβερνών κόμμα στη δεύτερη θέση, στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, αλλά και τον κ.Καραμανλή να προηγείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του κ.Σημίτη. Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας VPRC, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, οι ερωτηθέντες υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση είναι μακριά από το λαό και κουρασμένη από την πολύχρονη διακυβέρνηση. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, που δημοσιοποίησε ο ΑΝΤΕΝΝΑ, η Νέα Δημοκρατία θεωρείται από την πλειοψηφία ως καταλληλότερη να διαχειριστεί μεγάλα θέματα, όπως η υγεία, η παιδεία, η ανεργία και το ασφαλιστικό.

Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής
Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε ο πρόεδρος της αξιωματικης αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ο κ.Καραμανλής χαρακτήρισε πολιτικό το πρόβλημα, που αντανακλά στην οικονομία και οδηγεί σε πτώση του Χρηματιστηρίου και ζήτησε και την απομάκρυνση του υπουργού εθνικής οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απεργία των γιατρών
Χωρίς γιατρούς βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η χώρα, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι απεργούσαν για έναν ολόκληρο μήνα έως ότου η κινητοποίησή τους κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο, αποφάσισαν να αρχίσουν νέο γύρο απεργιών από τις 20 Ιουλίου. Οι γιατροί του ιδρύματος ζητούν, μεταξύ άλλων, την μονιμοποίηση 5500 συναδέλφων τους.

Αγκυροβόλησε στη Κάρπαθο το τουριστικό τουρκικό πλοίο που είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης
Ακυβέρνητο, εξαιτίας μηχανικής βλάβης, έπλεε επί ώρες, χθες, σε διεθνή ύδατα, νότια της Ρόδου, το τουριστικό τουρκικό πλοίο "Αντζέλ", στο οποίο επέβαιναν 68 επιβάτες. Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στην Κάρπαθο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ οι επιβάτες, αν και ταλαιπωρημένοι, είναι καλά στην υγεία τους.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.