Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 3/08/01)

Το ΚΥΣΕΑ επιλέγει τον νέο αρχηγό ΕΛΑΣ
Συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για την επιλογή του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν αποκλείεται, στη συνέχεια, να υπάρξουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην ηγεσία του σώματος, ενώ υπουργός Δημόσιας Τάξης διέταξε αναπαράσταση, λεπτό προς λεπτό, της επιχείρησης και προανήγγειλε αλλαγές, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για "ανεξέλεγκτη δράση του οργανωμένου εγκλήματος", η οποία -όπως ανέφερε - δημιουργεί στους πολίτες αίσθημα πλήρους ανασφάλειας και πρόσθεσε ότι κυβέρνηση και κράτος παρουσιάζουν εικόνα γελοιοποίησης και αναξιοπιστίας.

Ιδιωτικοποίηση του Σκαραμαγκά
Σήμερα πιθανότατα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης, εξετάστηκε ακόμα και η περίπτωση να αγοραστούν τα ναυπηγεία και από τους δύο ενδιαφερόμενους. Πρόκειται για το γερμανικό όμιλο "Χα Ντε Βε" και τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Σύγκρουση ελληνικών πλοίων στο Αλγέρι
Τρεις φιλιππινέζοι τραυματίες και ένας κροάτης αγνοούμενος απο τη σύγκρουση ενός ελληνικού και ενός ελληνόκτητου πλοίου στις 3 τα ξημερώματα 30 ναυτικά μίλια έξω από το Αλγέρι. Πρόκειται για το Ηστ-Γουϊντ και το Μέσαντ Πόλαρτ με σημαία Σιγκπούρης. Οι 21ένας Έλληνες ναυτικοί που επέβαιναν στα δύο πλοία είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Διεξάγονται έρευνες στην περιοχή για την ανεύρεση του αγνοούμενο Κροάτη. Προανάκριση διενεργούν οι λιμενικές αρχές της Αλγερίας.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.