Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 09/08/2001)

Καταγγελίες για αλλοίωση στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας
Σε καταγγελίες, που θέτουν υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα των στατιστικών στοιχείων για το εργατικό δυναμικό αλλά και την εξέλιξη της ανεργίας στην Ελλάδα, προέβησαν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι η έρευνα του εργατικού δυναμικού και της ανεργίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2000 ουδέποτε ολοκληρώθηκε και πως τα στοιχεία που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν, τα οποία φέρουν την ανεργία να υποχωρεί από 12,4% σε 11,6%, είναι πλαστά ή στην καλύτερη περίπτωση εξωραϊσμένα.

Απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην Κομισιόν
Στην κυβερνητική άποψη ότι τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών δεν είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεν αναγνωρίζονται ως τέτοια και ούτε μπορούν να αναγνωριστούν επέμεινε ο υφυπουργός Παιδείας, Φ.Πετσάλνικος, απαντώντας στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την αναγνώριση των διπλωμάτων που χορηγούν ξένα πανεπιστήμια που διατηρούν παραρτήματα στην Ελλάδα.
Στις δηλώσεις του που δημοσιεύονται στον ελληνικό τύπο την Πέμπτη, ο κ. Πετσάλνικος επισημαίνει ότι τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών «είναι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών» και η λειτουργία τους ρυθμίζεται από το υπουργείο Εμπορίου, όπως συμβαίνει με κάθε εμπορική επιχείρηση.
Ο κ. Πετσάλνικος επικαλείται επίσης την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, τα οποία απαγορεύουν ρητά τη λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα μας.

Σεισμός στην Αρκαδία
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο ορεινή περιοχή της Δημητσάνας στο νομό Αρκαδίας, σημειώθηκε στις 7:24 το πρωί της Πέμπτης. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νομό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.