Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Tετάρτη, 22 Αυγούστου 2001
 

Ελληνική δύναμη 350 ανδρών στην πΓΔΜ
Με 350 άνδρες θα συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη, που θα αναπτυχθεί στην ΠΓΔΜ, η Ελλάδα. Πάντως, το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο Συνασπισμός, εξέφρασαν την αντίθεσή τους, στην αποστολή ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή.

Εντείνεται η αντιπαράθεση Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού για τις ταυτότητες
Ευθεία επίθεση του Αρχιεπισκόπου κατά του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων. Ο κ.Χριστόδουλος δήλωσε ότι "πολιτικός ηγέτης ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος δεν καθιέρωσε ως υποχρεωτικό τον πολιτικό γάμο, λόγω των αντιδράσεων της Εκκλησίας" και τόνισε ότι "πολιτικός ηγέτης δεν είναι κάποιος, που εμμένει με πείσμα σε μια θέση". Η επίθεση του
κ.Χριστόδουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος δήλωσε ότι "ο κ. Χριστόδουλος δε μπορεί και δεν πρέπει να φαντάζεται ότι μπορεί να υποκαταστήσει τη συνταγματική λειτουργία και τη λαϊκή κυριαρχία", προσθέτοντας ότι εάν θέλει να διαδραματίσει πολιτικό ρόλο να το πράξει ευθέως.Η αντιπαράθεση Εκκλησίας-Πολιτείας άρχισε μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην αναγράφεται στις αστυνομικές ταυτότητες το θρήσκευμα. Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι έχει συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια υπογραφές στο άτυπο δημοψήφισμα, που διενήργησε και ζητά τουλάχιστον την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος. Η υποχρεωτική ή προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, πάντως, έχει χαρακτηρισθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επικρίσεις Καραμανλή για τις αποκρατικοποιήσεις
Την πολιτκή της κυβέρνησης στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων επέκρινε χθες βράδυ στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ.Κώστας Καραμανλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά,
έκανε λόγο για "παρωδία αποκρατικοποιήσεων".  Ο αρμόδιος υπουργός ανάπτυξης απάντησε στον κ.Καραμανλής κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατίας για την οικονομική πολιτική, που ακολούθησε κατά την τριετία 1990-93.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.