Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 18/09/2001)

Η ελληνική κυβέρνηση για τις επιθέσεις στις ΗΠΑ
"Είναι η πρώτη φορά που η διεθνής τρομοκρατία εκτελεί στρατιωτική επιχείρηση πολεμικού χαρακτήρα" δήλωσε ο υπουργός εθνικής αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και ΄Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), όπου θα τεθεί μεταξύ άλλων το θέμα αυτό και τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης κατά της τρομοκρατίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε σε συνέντευξή του ότι "αν δεν δούμε τις αιτίες του φαινομένου της τρομοκρατίας, το φαινόμενο απλώς θα επαναλαμβάνεται", ενώ όπως επεσήμανε τα αστυνομικά και στρατιωτικά μέτρα, είναι μόνο ένα μέρος όσων πρέπει να γίνουν.

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζητεί η ΝΔ
Τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητά η Νέα Δημοκρατία. Σε σύσκεψη αποφασίσθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση να τεθεί υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στις αποφάσεις των Διεθνών Οργανισμών. Ηδη, σειρά επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει αρχίσει ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

Πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο
Με πτώση 1,8% έκλεισε χθες ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε μια δραματική συνεδρίαση, η πτώση στο ΧΑΑ έφθασε και το -9,95%, για να περιορίσει τις απώλειες λίγο πριν το "κλείσιμο".

Τριάντα Ελληνες αγνοούμενοι στις λίστες των ΗΠΑ
Τους 30 φθάνουν έως τώρα οι Ελληνες ομογενείς, που έχουν καταγραφεί επισήμως στις αμερικανικές λίστες των αγνοουμένων, όπως αναφέρει το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.