Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 27/09/01)

 
Διαβεβαιώσεις Ζακ Ρονγκ για τους Ολυμπιακούς
"Επαρκές" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρονγκ, το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο κ. Ρονγκ είπε ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα δεν πτοούν την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά επεσήμανε ωστόσο ότι όσα μέτρα κι αν ληφθούν δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς εάν θα υπάρξει απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας. Οπως τόνισε όμως η Ελλάδα συνεργάζεται με άλλες επτά χώρες για το θέμα αυτό. Ο κ. Ρονγκ και ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν θα ματαιωθεί η άσκηση "Νικηφόρος Τοξότης"
Αποκλείει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο ματαίωσης της άσκησης "Νικηφόρος Τοξότης" στην οποία συμμετέχουν Αθήνα και Λευκωσία, παρά την παρέμβαση του επιτετραμμένου της αμερικανικής πρεσβείας, ο οποίος ζήτησε από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία να αναβάλουν τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων ασκήσεων. Ο Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι η άσκηση εντάσσεται στο πλαίαιο του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και ότι η επίλυση του Κυπριακού θα μπορούσε ενδεχομένως να περιορίσει την ένταση στην περιοχή.

Περί ασφαλιστικού συστήματος
Τον επόμενο μήνα, αμέσως μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να αρχίσει ο νέος κύκλος συζητήσεων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Χθες, κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, κατατέθηκαν σχετικές προτάσεις τόσο από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όσο και από τον υπουργό Εργασίας.

Ναρκωτικά και όπλα σε φορτηγό
Οπλα και ναρκωτικά εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές του νομού Ιωαννίνων μέσα σε φορτηγό που προερχόταν από την Αλβανία. Συνολικά βρέθηκαν 20 χειροβομβίδες, 50 πυροκροτητές, ένα πιστόλι τύπου Τοκάρεφ καθώς επίσης ένα κιλό ηρωίνη και 43 κιλά χασίς.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.