Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 01/10/01)

Μέτρα ασφαλείας παίρνει η ελληνική κυβέρνηση
Σειρά μέτρων ασφαλείας αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται αλλαγές στη δομή και λειτουργία των μυστικών και των αστυνομικών υπηρεσιών, με στόχο την πρόληψη των τρομοκρατικών ενεργειών, αλλά και μέτρα φύλαξης σημείων, όπως λίμνες, δεξαμενές ύδρευσης, σταθμοί ηλεκτροδότησης, τηλεπικοινωνιακές υποδομές, δημόσια κτίρια και πρεσβείες. Ειδικά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται ακόμη στο μετρό, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, τα στρατόπεδα και τα αστυνομικά τμήματα, ενώ θα φυλάσσονται πολιτκά πρόσωπα και άτομα του επιχειρηματικού κόσμου. Η κυβέρνηση, πάντως, διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο υπουργός δημόσιας τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης διέψευσε τα δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι στην Ελλάδα έχει δοθεί λιστα υπόπτων για το τρομοκρατικόχτύπημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προηγείται η Ν.Δ αλλά ο Σημίτης καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Μειώνεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Στη δημοσκόπηση της εταιρείας V-PRC, που δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 34,3% έναντι 27,9% της κυβέρνησης. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από το 35,3% των ερωτηθέντων ο Κώστας Σημίτης, ενώ ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής με 35%.

Καραμανλής: "Η Ν.Δ έτοιμη για εκλογές"
Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για εκλογές, όποτε αυτές προκηρυχθούν, δήλωσε χθες απότη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, ο οποίος, όμως, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει το κόμμα του πρόωρες εκλογές. Ο κ.Καραμανλής υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, ενώ  αναφερόμενος στην τρομοκρατία επεσήμανε ότι η θέση της κυβέρνησης στο θέμα έχει βελτιωθεί.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.