Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 12/10/2001)

Ο Γιάσερ Αραφάτ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
"Οι Παλαιστίνιοι είναι θύματα της χειρότερης μορφής τρομοκρατίας, που είναι η κατοχή και γι' αυτό το λόγο είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή τρομοκρατίας" δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο Γιάσερ Αραφάτ. Ο κ.Αραφάτ, που έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενθουσισμό και παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους συνέδρους, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να αλλοιώσει τη δημογραφία της Ιερουσαλήμ και εξέφρασε την απόφαση του Παλαιστινιακού λαού να συνεχίσει τον αγώνα του. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης αναφέρθηκε στις σχέσεις του λαού του με τους Ελληνες, και του ίδιου με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανακοίνωσε ότι σε κεντρική πλατεία της Παλαιστίνης θα δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ιδρυθεί το Παλαιστινιακό κράτος.

Οι προβολείς της δημοσιότητος στην ομιλία Τσοχατζόπουλου
Η ομιλία του υπουργού εθνικής άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Το συνέδριο ολοκληρώνεται την Κυριακή. Χθες, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ζήτησε από τους συνέδρους "καθαρή εντολή" προκειμένου να συνεχίσει το κυβερνητικό έργο.

Ελληνες φιατροί στο Αφγανιστάν
Στο Αφγανιστάν μεταβαίνει σήμερα τριμελής ομάδα εθελοντών από το γραφείο των Γιατρών χωρίς Σύνορα, της Ελλάδας. Στόχος τους να προσφέρουν βοήθεια σε προσφυγικούς καταυλισμούς στα σύνορα Αφγανιστάν - Πακιστάν.

Συνεχίζεται η δίκη του Λεσπέρογλου
Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η δίκη του Αβραάμ Λεσπέρογλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Τις δύο πρώτες ημέρες στο δικαστήριο κατέθεσαν μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι, όμως, δεν αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Λεσπέρογλου, τον δράστη των επιθέσεων.

Αυτοκτονία σύζύγου γερμανού διπλωμάτη
Σε αυτοκτονία αποδίδεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατος της συζύγου του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, η οποία βρέθηκε νεκρή χθες. Την Καρλ Χάινς Κούνα βρήκε ο ίδιος ο πρέσβης στο μπάνιο του διαμερίσματό τους στην Αθήνα.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.