Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


(Σάββατο 10/11/2001)

Παπαντωνίου: Μέτρα για "πιο ανθρώπινη θητεία"
"Πιο ανθρώπινη θητεία" υποσχέθηκε ο υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο κ. Παπαντωνίου είπε ότι έχει σχέδιο σχετικών μέτρων στα οποία περιλεμβάνονται  επιπλέον μισθός και βοήθεια στους στρατιώτες χωρίς εισοδήματα, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα στρατόπεδα και δημιουργία Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης στις μονάδες. Είπε ακόμα ότι έχει ληφθεί απόφαση για δίμηνη κατ' έτος μείωση της θητείας από φέτος. Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι εγγυάται πως "η απόφαση για 12μηνη θητεία το 2003 θα υλοποιηθεί."

Διαφωνούν οι Έλληνες με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν
Διαφωνεί με την άποψη ότι η τρομοκρατία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, το 80% των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία". Οι έξι στους δέκα Έλληνες διαφωνούν με τον τρόπο που οι ΗΠΑ απαντούν στις επιθέσεις που δέχτηκαν την 11η Σεπτεμβρίου.  Μόνο το 29,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι για τις επιθέσεις ευθύνεται ο Οσάμα μπιν Λάντεν, ενώ το 28,2% θεωρεί ότι ευθύνονται οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Διχασμένη φαίνεται η κοινή γνώμη σχετικά με στάση της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο, με το  44,1% να συμφωνεί και το 42,6% να διαφωνεί.

Καραμανλής: "Κούρασε η κυβέρνηση"
Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη άρχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον επίτιμο πρόεδρος του κόμματος, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, "κούρασε και κουράστηκε".

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.