Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη  22/11/2001)
«Συγκρατημένος» προϋπολογισμός
Κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2002 σε ευρώ. Περιλαμβάνει μείωση των δαπανών του δημοσίου, αυξήσεις για μισθωτούς της τάξεως του 2,5% και για συνταξιούχους κατά 3,3%. Η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται «συγκρατημένη» και αναμένεται να διατηρηθεί έτσι και για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Υπερβολικές» οι αναφορές στην τρομοκρατία»
«Η Ελλάδα είναι ασφαλής και γίνεται συστηματική δουλειά ώστε οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 να τελεστούν υπό όρους και συνθήκες των συστηματικότερων προδιαγραφών ασφάλειας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή. Ο κ.Παπανδρέου, έκανε λόγο για υπερβολές σε ό,τι αφορά τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, ενώ επεσήμανε ότι  «η δράση της 17 Νοέμβρη έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο εκμετάλλευσης». Κανείς δε μπορεί να αμφισβητεί την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συλλάβει τα μέλη της 17Ν υποστήριξε ο κ.Παπανδρέου, σχολιάζοντας δηλώσεις του  Αμερικανού πρώην πρέσβη Τόμας Νάιλς, σχετικά με λίστες υπόπτων που, όπως υποστήριξε, είχαν παραδωθεί στις ελληνικές αρχές.

Συζήτηση εφ όλης της ύλης με τον Αμερικανό πρέσβη
Με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, οι διμερείς σχέσεις των δυο χωρών, οι προσπάθειες προώθησης της Ολυμπιακής εκεχειρίας και οι εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ.Τόμας Μίλερ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση ενώ δήλωσε άγνοια για πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, στελέχη της Αλ Κάιντα είχαν επαφές και με πρόσωπα στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα ο Ιλιέσκου
Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Ιον Ιλιέσκου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλο. Ο κ.Ιλιέσκου θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και θα ξεναγηθεί στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Επιθεώρηση από τη ΔΟΕ
Στην Αθήνα έφθασε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ. Ο κ.Οσβαλντ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη, την υπουργό περιβάλλοντος και δημοσίων έργων, Β.Παπανδρέου, και την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004 Γ.Αγγελοπούλου. Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιθεώρηση των έργων ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004.
 
Εκτρωση για μια στις τέσσερις Ελληνίδες
Περισσότερες από 200.000 αμβλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα, που διεξήχθη για λογαριασμό του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Οπως προκύπτει από την έρευνα, μία στις τέσσερις γυναίκες έχει υποβληθεί τουλάχιστον μία φορά σε έκτρωση, εξαιτίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.