Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή  23/11/2001)
Ικανοποιημένη η ΔΟΕ
Πρόοδο στην υλοποίηση των ολυμπιακών έργων διαπιστώνουν τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που βρίσκονται στην Αθήνα. Ιδιαίτερη σημασία, πάντως, αποδίδουν στην πορεία της προετοιμασίας τους επόμενους έξι μήνες. Σήμερα, ο Ντενις Οσβαλντ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους «κατασκόπους»
Μία από τις κρατούμενες, που συνελήφθησαν μαζί με 13 ακόμη άτομα- Ολλανδούς και Βρετανούς- με την κατηγορία της κατασκοπείας, καθώς φωτογράφιζαν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου εξωτερικών. Η επίσκεψη πραγματοποιείται λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει η υπόθεση στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι οι συνθήκες κράτησης είναι οι αρμόζουσες.

Εκθεση για τη 17Ν
Απόρρητη έκθεση των ελληνικών αρχών για τη δράση της οργάνωσης «17 Ν» δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Στην έκθεση, η οργάνωση περιγράφεται ως «ολιγομελής, απολύτως στεγανοποιημένη, συνωμοτική, με αυστηρή, κάθετη ιεραρχική δομή, ολιγάριθμο ηγετικό επιτελείο, αλλά με περισσότερα εκτελεστικά όργανα». Σε ό,τι αφορά την δράση της επισημαίνεται ότι «το δυναμικό της ανανεώθηκε, ως προς τα εκτελεστικά όργανα, τουλάχιστον δύο φορές, είναι απολύτως βέβαιον ότι συμμετέχουν και γυναίκες, ενώ δεν αποκλείεται σε συγκεκριμένες ενέργειες να χρησιμοποιήθηκαν και αλλοδαποί». Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι «πρέπει να ερευνηθούν περισσότερο πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται με τον Χρ. Τσουτσουβή και τον Χρ. Κασσίμη» συνδέοντας, με αυτό τον τρόπο, τη δράση της οργάνωσης με άλλες οργανώσεις, όπως ο ΕΛΑ.

Γιαούρτωσαν τον «Μεγάλο Αδελφό»
Υποδοχή με... γιαούρτια και αυγά επεφύλαξαν αριστεροί φοιτητές στη Νομική Σχολή Αθηνών, σε παίκτες του Big Brother, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από το παιχνίδι. Οι παίκτες είχαν προσκληθεί από τη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να μιλήσουν για την εμπειρία τους στο παιχνίδι, που σημειώνει ιδιαίτερα υψηλή θεαματικότητα και στην Ελλάδα. Ωστόσο, λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε η εκδήλωση ματαιώθηκε.

Επίσημη πρώτη για τον κ. Αβραμόπουλο
Αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ), που ίδρυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος θα εκλεγεί από τους 2.500 συνέδρους στη θέση του προέδρου, ενώ το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος ολοκληρώνεται αύριο.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.