Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 05/12/2001)
 

Θετικές αντιδράσεις για τη συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς
Ικανοποιημένη από την συμφωνία έναρξης απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Κληρίδη-Ντενκτάς, εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε ότι πρόκειται για "μια θετική εξέλιξη στην προσπάθεια για την αναζήτηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος με βάση τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα". Ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε ωστόσο ότι είναι "νωρίς να μιλήσουμε για ουσιαστική πρόοδο". Αυτό που προέχει, τόνισε, είναι " η διασφάλιση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου με την πρώτη ομάδα κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση". Θετικό γεγονός χαρακτήρισε την πρώτη σύντομη συνάντηση των κυρίων Κληρίδη-Ντενκτάς και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Θεόδωρος Ρουσσόπουλος υποστήριξε ότι "ζητούμενο παραμένει μια δίκαιη, βιώσιμη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ".

Συνέντευξη Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού
"Θα είμαι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και στις επόμενες εκλογές" επανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η διαδικασία διαδοχής του θα αρχίσει όταν εκείνος κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο για το συμφέρον του τόπου, ενώ υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υποδείξει το διάδοχό του. Αναφερόμενος στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο κ. Σημίτης εμφανίσθηκε αισιόδοξος και χαρακτήρισε τις κατηγορίες για υπερβάσεις στο κόστος των έργων "υπερβολές χωρίς μέτρο".

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί απ' αύριο ο πρόεδρος της Ρωσίας
Στην Αθήνα φθάνει αύριο Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα υπογράψει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, έξι συμφωνίες, που θα αφορούν τους εξής τομείς: καύσιμα και ενέργεια, αερομεταφορές, ίδρυση πολιτιστικών κέντρων καθώς και συνεργασία των υπουργείων Δικαιοσύνης, αστυνομική συνεργασία και συνεργασία στον ναυτιλιακό τομέα. Στην αντζέντα των συζητήσεων των δύο ανδρών περιλαμβάνονται οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, καθώς και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.

Με καταβολή λύτρων έληξε η ομηρεία επιχειρηματία
Ομηρος στα χέρια απαγωγέων έμεινε για 62 ημέρες ένας 34χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος απελευθερώθηκε χθες, καθώς η οικογένειά του κατέβαλε ως λύτρα το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά το τέλος της περιπέτειας του επιχειρηματία, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται προκειμένου να εντοπισθούν οι δράστες της απαγωγής. Η αστυνομία, που είχε ενημερωθεί για το περιστατικό από την πρώτη στιγμή, εκτιμά ότι δεν αποκλείεται οι δράστες να έχουν ήδη διαφύγει στο εξωτερικό.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.