Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 11/01/2002)

Αντιδράσεις Κώστα Σημίτη
Εντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το εάν υπήρξαν αμερικανικές πιέσεις στο θέμα της τρομοκρατίας. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έγινε για να ανακριθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον μία "μικρή χώρα". Ο κ. Σημίτης επεσήμανε ότι το πρόβλημα της τρομοκρατίας υπάρχει, υπογραμμίζοντας ότι "δεν είναι ντροπή να παραδεχτούμε ότι δεν έχει λυθεί".

Κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη
Κριτική στον τρόπο με τον οποίο χειρίσθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τα εθνικά θέματα κατά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους άσκησε συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν υπήρξαν τα επιθυμητά αποτελέσματα στο Κυπριακό, ότι δεν ετέθη το θέμα των χαρτών και ότι υπήρξε απόλυτη διαφωνία στο θέμα του ευρωστρατού.

Η Ειρήνη Παπά δεν θα είναι υποψήφια στο Δήμο Αθηναίων
Η Ειρήνη Παπά διέψευσε τις φήμες που την ήθελαν να είναι υποψήφια για το Δήμο Αθηναίων, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί και να προβάλει τον πολιτισμό, αλλά αρνείται να πάρει μέρος σε "θεαματικές μονομαχίες, ξιφομαχίες και κοκορομαχίες". Η κ. Παπά τόνισε επίσης: "Αφήνω ελεύθερο το πεδίο των αντιπαραθέσεων, των μαχών και των συγκρούσεων στους πολιτικούς και τα κόμματα".

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Ελλάδα
Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλο. Τις επόμενες ημέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, καθώς και με τους αρχηγούς άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.