Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Σάββατο 19/01/2002)

Οριστικό "διαζύγιο" Εθνικής-Alpha Bank
Οριστικό τέλος μπήκε στη συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank ύστερα από πολύωρη σύσκεψη, όπου στελέχη των δύο πλευρών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να υλοποιηθεί η μεγαλύτερη συγχώνευση, που σχεδιάστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Σε ανακοίνωσή της, η Εθνική Τράπεζα κάνει λόγο για "εμμονή της Alpha Bank να υπάρξει ριζική απόκλιση από τα συμφωνηθέντα και από κοινού ανακοινωθέντα". Οι δύο Τράπεζες, με κοινή ανακοίνωση που είχαν εκδώσει την Τρίτη, επαναβεβαίωναν την προσήλωση των δύο διοικήσεών τους στη συγχώνευση, ενώ, παράλληλα, ανέφεραν ότι με την κατανόηση και την καλή πίστη θα επιλυθούν τα προβλήματα παρότι υπήρχαν πληροφορίες ότι τα προβλήματα, που είχαν ανακύψει τις τελευταίες ημέρες στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την κατανομή αρμοδιοτήτων στη νέα Τράπεζα που είχε συμφωνηθεί, δεν είχαν ξεπεραστεί. Ομως, παρά τις προσπάθειες, που έγιναν, και τις πιέσεις, που ασκήθηκαν, για να βρεθεί λύση, το "διαζύγιο" δεν αποφεύχθηκε. Η ανακοίνωση της συγχώνευσης μεταξύ των δύο Τραπεζών είχε ανακοινωθεί πέρσι και είχε τότε εκτιμηθεί ότι ανοίγει μεγάλες προοπτικές για την Ελληνική οικονομία.

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι αγρότες
Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας και των εκπροσώπων των αγροτών από όλη τη χώρα για οικονομικά αιτήματα, κυρίως, των τελευταίων. Μετά από την συνάντηση αυτή, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας έκανε λόγο για "αδιέξοδο" και κάλεσε όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν κανονικά στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για τις 28 Ιανουαρίου, οπότε και τα τρακτέρ θα βγουν στους δρόμους και, πιο συγκεκριμένα, στα Τέμπη.

Επιβεβαίωση ότι και η Ελλάδα ήταν στόχος της Αλ-Κάιντα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τηλεγράφημα από το Λίβανο, όπου κρατούνται μέλη της οργάνωσης Αλ-Κάιντα του Σαουδάραβα καταζητούμενου Οσάμα μπιν Λάντεν, που αναφέρει ότι οι συλληφθέντες αυτοί αποκάλυψαν ότι μεταξύ των στόχων της οργάνωσης ήταν και η Ελλάδα. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα, στο φύλλο της Παρασκευής, η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", που αναφέρει ότι Αμερικανικές και Ισραηλινές υπηρεσίες ενημέρωσαν την κυβέρνηση της Ελλάδας ότι οι κρατούμενοι ομολόγησαν τα σχέδια της οργάνωσής τους για την Ελλάδα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.