Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 31/01/2002)

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στη βόρεια Ελλάδα
Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τη συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική τιμή του βαμβακιού. Παράλληλα, για τρίτη μέρα αγρότες αποκλείουν κατά διαστήματα με τα τρακτέρ τους τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Αντιπροσωπεία των αγροτών θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα για να έχει επαφές με εκπροσώπους των κομμάτων, ενω έχει προγραμματισθεί συνάντησή την Δευτέρα με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ.
 

Προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία
Θετικές σε γενικές γραμμές είναι οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας που ενέκρινε χθες στις Βρυξέλλες το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας για την περίοδο 2001-2004. Παράλληλα, αναφέρεται η ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών μείωσης του δημόσιου χρέους, καθώς και η ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος.

Τοποθέτηση κυβερνητικού εκπροσώπου για τον ελληνοτουρκικό διάλογο
Ο επικείμενος διάλογος με την Τουρκία θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και σε μια συγκυρία όπου η Τουρκία ενδιαφέρεται ζωηρά για την ευρωπαϊκή της πορεία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο κ. Πρωτόπαπας πρόσθεσε ότι σε μια τέτοια διαδικασία "πρέπει να ξεκινούμε με πίστη στη θετική εικόνα που έχει η χώρα μας στη διεθνή κοινότητα, βάση της οποίας αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να φέρουμε την Ελλάδα στην καρδιά των εξελίξεων".

Κοινοβουλευτικοί διαξιφισμοί για το κόστος κατασκευής του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος"
Έντονοι τόνοι κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, με αντικείμενο το κόστος κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, σημειώθηκαν φραστικοί διαξιφισμοί και αντεγκλήσεις μεταξύ του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην επιτροπή.

Κλειστά παραμένουν ορισμένα ΤΕΙ λόγω αποχής των εκπαιδευτικών
Κλειστά παραμένουν τα ΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας και Λάρισας, ενώ την Δευτέρα θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χθες στην Αθήνα οι αναπληρωτές καθηγητές, που ζητούν τη μονιμοποίησή τους.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.