Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 07/02/2002)

Πανελλαδική απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας απο τις 6 το πρωϊ της 7ης Φεβρουαρίου, έως τις 6 το πρωϊ της 8ης Φεβρουαρίου. Έτσι σήμερα δεν θα μεταδίδονται δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές, ενώ αύριο Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες. Στο επίκεντρο των αιτημάτων της κινητοποίησης είναι η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των δημοσιογράφων με σεβασμό στις αρχές δεοντολογίας, η βελτίωση των  συνθηκών εργασίας και η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, αποφάσισαν απόψε οι συνδικαλιστές - εκπρόσωποι των αγροτών, που συνεδρίασαν στο κτίριο της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ακόμη να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη το Σάββατο στα Τέμπη, για την εκτίμηση της κατάστασης. Στο μεταξύ αγρότες έκλεισαν με τα τρακτέρ του περιοδικά πολλά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο δρόμο προς τις Σέρρες, στο ύψος του Προμαχώνα, στην γέφυρα του Στρυμώνα και στα Τέμπη. "Σεβαστές" χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες των αγροτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, πρόσθεσε όμως ότι η ελληνική κοινωνία ζητάει να μήν επιλέγονται κινητοποιήσεις που αποβαίνουν σε βάρος των πολιτών.

Κυβερνητική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς
Η ενίσχυση των διαδικασιών πρόληψης και των διωκτικών μηχανισμών, αλλά και η με ταχεία διαδικασία αλλαγή της νομοθεσίας εφόσον κριθεί απαραίτητη, αποφασίσθηκε στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το φαινόμενο της διαφθοράς, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης, ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι η κυβέρνηση θα πατάξει άμεσα το φαινόμενο της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, ενώ ο υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, δήλωσε οτι είναι αναγκαίος ο αυστηρός περιορισμός των καταστημάτων που φιλοξενούν τυχερά παιχνίδια και το κλείσιμο των επιχειρήσεων που δεν πληρούν τους σχετικούς όρους λειτουργίας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.